MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (XV)

Am promis la început că printre altele voi scrie și despre presa de după 1990, care prea puțin timp a fost liberă și care chiar din primele sale luni a fost sabotată prin cele două pîrghii ale statului, fabrica de hîrtie Letea și Direcția Expedierii Presei. Mă voi ține de cuvînt, dar mai tîrziu – Cavalerii apocalipsei și slugile lor nu-mi oferă deocamdată răgaz pentru asta, nu este zi în care să nu îmi ofere noi abuzuri, noi imbecilități, noi minciuni, noi diversiuni care trebuie comentate.

Dar totuși astăzi mă voi opri asupra unor gunoaie din presa mituită – mituită din taxele și impozitele noastre ca să ne mintă. Termenul de gunoi” (sau, la plural, „gunoaie”) îl folosea la începutul anului 1990 răposatul Nicolae Cerveni când se referea la Iliescu sau la feseniști. Era scurt și elocvent, mi-a plăcut și ca atare mi l-am însușit. Nici nu îmi pare insultător, reflectă calitatea unor zdrențe umane vîndute minciunii, diversiunii și banului.

O să mă refer la trei teleaști dintre cei mai cunoscuți.

Prima este Andreea Esca. Neavind TV, nu am putut urmări interviul dat colegilor săi de la Pro TV în care a povestit cum ea, soțul și fiul s-au îmbolnăvit de covid. Nu am văzut, dar am citit nenumărate articole și comentarii, pro și contra. Am aflat cum cu lacrimi în ochi povestea că soțul ei s-a zbătut între viață șă moarte pe un pat de spital, că ea iși pierduse simțul mirosului astfel că nu mai simțea mirosul usturoiului sau mirosul parfumurilor ei foarte puternice, atît de puternice încît nici nu îi plăceau (rețin un comentariu de bun simț: dacă nu îi plăceau, de ce le cumpăra și le folosea?).

Au apărut poziții diametral opuse. Unii o acuzau de minciună, o acuzau că a fost mituită. A intrat în funcție artileria grea, plătită de Orban, haita lupilor fără conștiință gazetărească în care cred că lupul cel bătrîn este CTP. Acesta s-a pronunțat:

Cred că Andreea Esca a salvat în această seară, fără să fie medic și fără să fie preot, cred că a salvat niște vieți și niște suflete prin ceea ce a spus și cum a spus”.

În principiu aș fi fost tentat să o cred, dar m-a împiedicat atitudinea ei. Participarea la chefuri unde indicațiile lui Iohannis erau încălcate, atit înainte cît și după “boală”, plecați la mare (hotel “Fratelli” din Mamaia, minim 250 euro noaptea – dar ea își permite) și apoi, dacă nu mă înșeală memoria, și undeva la munte, în sudul Carpaților Meridionali. Regret ca în acele momente nu mă gîndeam că o să ajung să scriu despre ea, astfel că nu am salvat nici un articol – între timp, unele nu mai pot fi accesate, iar eu merg după memorie.

Eu nu am covid, astfel încît mirosul meu nu este afectat. Iar mie îmi miroase a minciună.

Al doilea caz îl reprezintă Radu Tudor, umila slugă a NATO și SUA. Ca să fac economie de efort, vă las să citiți singuri minciunile lui și devoalarea acstora.

https://octavpelin.wordpress.com/2020/08/09/s-a-confirmat-manipulare-si-minciuna-in-cazul-senatorului-ucis-de-covid-19/

Al treilea caz îl scoate din nou în față pe lupul cel bătrîn al haitei năimite, CTP.

La TIFF, regizorul Cristi Puiu a ținut un scurt discurs care mie mi s-a părut de foarte bun simț. Mie, nu tuturor. Haita a turbat! Lupul cel bătrîn s-a produs la postul TV al SRI (Digi 24) lansînd o suită incredibilă de invective, de insulte la adresa regizorului.

Presa mituită a omis însă deliberat o propoziție din debutul cuvîntării, esențială în context. Obligația de a purta mască în aer liber în Cluj, intra în vigoare a doua zi! Datorită tenacității lui Liviu Antonesei, am putut afla ceea ce a spus cu adevărat Cristi Puiu:

Am înțeles că de mâine se poartă mască de protecție în aer liber la Cluj. Îmi pare rău pentru dumneavoastră. Este un film de 200 minute. Să staţi cu masca pe faţă şi să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Vă rog să plecaţi când simtiţi că trebuie să ieşiţi. Când nu mai suportaţi, să plecaţi. Vă rog foarte mult! Dacă dumneavoastră sunteţi astăzi aici şi vă uitaţi la un film este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în Decembrie ’89 care au spus nu dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil. Oamenii la Cluj sunt disciplinaţi şi atenţi la aceste detalii (cu referire la normele de distanţare socială), dar ca orice abuz trebuie amendat. Dacă nu o faceţi dumneavoastră, prin vot de această dată, nu o face nimeni. Respect distanţarea socială şi port masca de fiecare dată când intru într-un spaţiu închis, dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă că o să mergeţi în mâini, pe Eroilor”.

Iată de altfel întregul text, capitol în déjà celebrul serial “Jurnal din celulă și ogradă”:

https://antoneseiliviu.wordpress.com/2020/08/10/liviu-antonesei-jurnal-din-celula-si-ograda-63-lapidati-l-pe-cristi-puiu-iar-din-pietre-ridicati-statuie-lui-limbri/

Iar cine vrea, poate urmări înregistrarea audio-video:

https://www.youtube.com/watch?v=eymrBObDspw

Am putut să constat că presa cumpărată îl insultă pe Cristi Puiu fiind aplaudată de acea parte obișnuită a șeptelului (bovine, ovine și porcine) în timp ce intelectualitatea reală a sărit și a făcut zid comun în apărarea lui Cristi Puiu. Ești fericit, Iohannis? După 30 de ani ai renăscut falanga minerească a lui Iliescu, cea care scanda “Noi muncim, nu gîndim!” și ”Moarte intelectualilor!”. A apărut un întreg ocean de articole împotriva lui CTP, acoliților și șeptelului lor, toate remarcabile. Poate că cel mai bun dintre toate este tot cel ales de Liviu în textul lui:

https://www.mediafax.ro/editorialistii/comentariu-adrian-onciu-linsajul-domnului-puiu-cristi-puiu-19491500

Dar și cel al “Contelui de Saint Germain”:

http://www.conteledesaintgermain.ro/ctp-un-exhibitionist-cu-limba/10-08-2020

Poate că mai sînt și altele de aceeași valoare, dar nu le-am citit nici eu pe toate.

x

Această primă parte nu era prevăzută în planul meu și cum pe de-o parte nu mai am putere de texte lungi iar pe de altă parte nu-mi place să amîn articolele de pe zi pe alta, voi mai posta cîteva din foarte multele aspecte cu care ne confruntăm.

Am scris în ultimul episod despre nenumăratele nenorociri care au îndoliat sau întristat casele din țara lui Iohannis. Mai adaug un caz, al unui arădean care s-a dus la spital pe picioarele lui (suferise un AVC) și care ținut 24 de ore fără hrană și tratament, în așteptarea rezultatului testului, a ieșit în scaun cu rotile, pe jumătate paralizat.

https://www.activenews.ro/stiri/Testul-sau-viata-Aradean-ajuns-la-spital-cu-AVC-privat-de-tratament-si-hrana-timp-de-24-de-ore-pana-la-venirea-rezultatului-testului-Covid.-A-intrat-in-spital-pe-picioare-dar-a-iesit-in-scaunul-cu-rotile-pe-jumatate-paralizat-162424

A ieșit pe piață un nou propovăduitor al apocalipsei, Emilian Ioan Imbri, managerul spitalului Dr. Victor Babeș. Acesta a fost primul care a avut tupeul (sau curajul) de a cere deschis instituirea dictaturii medicale. Evident, ideea a fost anunțată la SRI-TV:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/manager-v-babes-e-vremea-dictaturii-medicale-medicii-sa-fie-crezuti-au-interes-doar-sa-vada-pacientii-externati-nu-iesiti-oricum-1349658

Nefericită idée! A atras atenția asupra lui, și astfel s-a aflat că nu întrunea condițiile legale pentru a fi numit manager! Dar ce contează legea cînd Imbri este politruc de peste 20 de ani, cînd cu CDR, cînd cu PSD, cînd cu PDL iar acum cu PNL și Iohannis!

https://www.activenews.ro/stiri/Emilian-Imbri-medicul-politruc-care-a-lustruit-bine-clantele-politicienilor-de-toate-culorile-devenit-doctor-de-elita-e-cel-care-ne-spune-ca-%E2%80%9Ea-venit-vremea-dictaturii-medicale-162507

Guvernul Orban a dovedit că poate să existe (la nivel de guvern, evident) una mai proastă decât Vasilica. Monica Anisie, ministreasă a educației (!) a declarat că va proteja în școli elevii de covid prin panouri din pepsiglas!

https://www.activenews.ro/stiri/Ministrul-Educatiei-vrea-ca-bancile-sa-fie-dotate-cu-%E2%80%9EPEPSIglas-162513

În timp ce se străduia (după cum susține) să salveze românii de la moarte, guvernul Orban era la un pas să-i conducă spre moarte. Specialiștii din ministerul sănătății au tradus greșit o procedură OMS. Evident, nu răspunde nimeni.

https://www.activenews.ro/stiri/Cum-a-tradus-gresit-Ministerul-Sanatatii-o-procedura-OMS-privind-testarea-COVID-19-si-acum-se-spala-pe-maini-162210

Mai sînt multe, foarte multe de scris, mai ales după ședința de azi din parlament. Îmbătat (de putere) și cu o aroganță al cărei virus l-a luat de la Iohannis, Ludovic a aruncat din nou toată vina în spinarea PSD (v-am spus eu că Iohannis este contagios) susținut fiind de Florin-Claudiu Roman, liderul deputaților PNL. Am reținut din partea acestuia din urmă o aluzie subtilă la adresa lui Marcel Ciolacu, și anume că ar putea ajunge arestat.

Nu cred că o să am timp să comentez această ședință, dar puteți urmări un prim rezumat, în doi timpi. Sînt convins că vor fi mulți care vor comenta ședința.

https://www.activenews.ro/stiri/Orban-in-Parlament-%E2%80%9EScoala-incepe-in-14-septembrie.-Elevii-si-profesorii-vor-purta-masti-Putem-tine-alegeri-fara-risc-de-transmitere-a-virusului.-Vom-crea-ore-de-vot-dedicate-celor-peste-65-de-ani-PSD-%E2%80%9EE-timpul-sa-plecati-acasa-sau-la-puscarie-162509

Cred că pentru azi ajunge.

Dan Cristian Ionescu