MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (VI)

Cind am inceput acest serial, la primul episod, cineva a postat acest comentariu:
RUGIO Gerard 27 mai 2020 la 9:23 am – Raspunde
Afară de o idee fixă (antipatia față de Iohannis) care este legătura dintre titlul scris cu LITERE MARI (plus semnul exclamării!) și conținutul scriiturii lui DeCe Ionescu(le!)?. Poate utilizarea hormonilor în locul neuronilor cu desăvârșire absenți.
Bine, eu nu am nici un neuron, dar Rugio Gerard, la care neuronii zburda precum purecii pe un ciine maidanez, nu a vazut ca este primul episod? Firesc era sa aibe rabdare sa vada continuarile. Deci, sa continuam cu Iohannis.
Ajuns presedintele dragilor lui romani, Iohannis a devenit dusmanul de moarte al PSD-ului. De ce? Acesta este un mare mister avind in vedere excelentele relatii pe care le avusese in trecut cu acest partid.
Cit de bine se intelegea cu premierul de atunci (2000-2004), Adrian Nastase, cind au semnat protocolul de colaborare intre PSD ai FDGR!
https://www.dcnews.ro/adrian-nastase-dezvaluie-culisele-colaborarii-cu-klaus-iohannis-bomba-de-ce-l-acuz-de-ipocrizie_711311.html
Cit de bine se intelegea cu PSD cind acesta, cu PNL, PC si UDMR l-au propus prim-ministru, dar l-a respins Basescu!
https://www.mediafax.ro/politic/iohannis-am-acceptat-propunerea-de-a-fi-nominalizat-ca-premier-4988720
Ce sa se fi intimplat intre timp? Acesta sa fie caracterul adevarat al lui Iohannis? A privit PSD ca pe un „tovaras de drum”cit timp a avut nevoie de el dupa care l-a aruncat asa cum iti arunci, nervos, paltonul pe capota masinii fiindca sluga (deja se obisnuise cu slugile!) nu a venit la timp sa ti-l ia? Urit caracter, urita educatie „germana”!
A facut multe murdarii si Basescu cu cei care l-au ajutat, unele sinucideri ciudate ale miliardarilor lui inca ridica mari semne de intrebare (Mihai Erbasu, Florin Anghelescu), dar el facea totul cu fereala, nu in fata presei!
In primavara anului 1996, la o sedinta la guvern cu partidele parlamentare pe marginea modificarilor la legea electorala, am facut doua propuneri: candidatii sa prezinte cazierul si un certificat psihiatric. Am ramas cu propunerile. Acum, constat ca este nevoie de un certificat psihiatric si pentru candidatii la presedentie.
In ianuarie 2017, dupa scurt timp de la instalarea guvernului condus de Sorin Grindeanu, in fata palatului Victoria au inceput protestele societatii civile impotriva actelor normative preconizate de PSD, respectiv legea gratierii si dezincriminarea abuzului in serviciu. Protestele s-au extins in toata tara, in ziua de 5 februarie iesind in strada 600.000 de romani.
Eu nu mai eram in stare sa particip la astfel de actiuni, dar le impartaseam cu totul sentimentele manifestantilor: intr-adevar, PSD sarise peste cal cu apararea infractorilor!
Atunci s-au lansat termenii de hashtag, #rezist, TFL.
In ianuarie 2017 iesisera in strada pentru o cauza dreapta. Apoi insa, prin convocari pe calea retelelor de socializare, mii de romani au inceput sa iasa in strada nu pentru vreo cauza dreapta ci din motive absurde in spatele carora se intrezareau nazurile lui Iohannis. Au aparut manifestanti de cea mai joasa speta, caracterizati, pentru prima data in Romania, de ura, vulgaritate, violenta.
Iohannis reusise sa produca cea mai mare si cea mai urita fractura in cadrul poporului roman, cum nu existase nici pe timpul FSN.
x
Jaful fara rusine savirsit asupra bugetului de stat continua. De data aceasta nu in favoarea mafiotilor care roiesc in jurul PNL, ci in contul platii pentru sapca primita de Iohannis. Am gasit un articol pe care l-am trimis prietenilor cu urmatorul comentariu:.
„ Halucinant!
Adrian Zuckerman a organizat un chef la ambasada SUA anuntind ca guvernul american ne-a donat 200 de ventilatoare.
A facut insa o confuzie: intr-adevar, SUA a donat 200 de ventilatoare, dar nu noua ci Rusiei! Pentru aceste 200 de ventilatoare ajunse la noi, ONAC a platit 11.300 euro/buc., deci in total 2.260.000 euro.
Si nu aveam nevoie de ele intrucit Unifarm importase anterior 209 ventilatoare dintre care a dat doar doua, intrucit spitalele nu le-au cerut. Aceste ventilatoare, de aceeasi calitate cu cele americane, fusesera achizitionate din China si Germania cu pretul de 4.300 euro, adica sub 40 % din cit am platit americanilor. Ne costa in continuare mult sapca primita de Iohannis de la Trump!”

x
Nu stiu cine il consiliaza pe Ludovic Orban in ce priveste promovarea propriei imagini, dar il consiliaza prost. Si iata de ce spun asta.
Si astazi, la Radio Romania Actualitati, am ascultat inceputul sedintei de guvern. Pe un ton sfatos, de bunic intelept, Ludovic explica sa poata intelege si ultimul prost ce se intimpla, ce vrea sa faca, ce se urmareste prin masurile propuse. Poate ca a inteles si ultimul prost (desi nu sint convins), problema insa este alta. Ludovic a iesit foarte bine, este omul care se straduieste pentru binele tarii, numai si numai pentru asta traieste. Dar el nu se adresa poporului roman intr-o declaratie de presa, sa inteleaga tot prostul, el conducea o sedinta de guvern si se adresa ministrilor. Adresindu-se lor in acest fel, mie mi-a creat senzatia ca vorbeste unui grup de handicapati mintal, carora trebuie sa li se explice totul ca sa poata intelege.
Mai sint subiecte de abordat.

Dan Cristian Ionescu