Resursa neștiută a Patriei a lovit Sistemul. Cam târziu…
Moise Guran
Până la urmă, bâlba cu plecarea-neplecare a câtorva miniștri tehnocrați în alegeri a fost o prostie pozitivă. A fost prostie pentru că și USR avea nevoie de mai multă coerență și PNL avea nevoie de mai multă credibilitate (strigătele cu voce înăsprită ale doamnei Gorghiu pe la mitingurile electorale nu ajută foarte mult), dar a fost pozitivă pentru că, pe ultima sută de metri, tehnocrații ne arată ceea ce eu unul aștept de un an să văd. Din păcate, actele lor de guvernare nu prea trec bariera mediatică.

Ați auzit pe cineva în ultimele zile cum că iarna ne-a luat iar pe nepregătite? Nu? Și totuși e iarnă în mai toată țara, episoade de viscol au măturat șoselele din Maramureș și până în Prahova, iar toate astea s-au întâmplat la final de noiembrie, nu prin februarie, când “ne surprinde” de obicei“Generalul Iarnă” (ah! cât urăsc stereotipiile jurnalistice). Când iarna nu ne surprinde nici nu mai vorbim de ea, de parcă degajarea traficului, deszăpezirea rapidă, menținerea deschisă a autostrăzilor, ar fi chestii firești într-o țară ca a noastră. Suntem civilizați nene, care-i problema?
Dar ați auzit pe cineva să comenteze ceva despre intervenția ISU la carambolul de pe A2 de acum nici o lună? A fost Cod Roșu de intervenție, ceață totală și o coordonare exemplară, cu polițiști pe motociclete care au scos mașinile blocate acolo în ceață, zeci de ambulanțe transportând răniți și așa mai departe. N-a zis nimeni o vorbuliță despre asta, măcar să fi remarcat că la un an de la Colectiv, un cod roșu de urgență arată un pic altfel în România. Dar ghiciți ce? La cinci zile după aceea, tot pe A2, autoritățile au fost nevoite să facă față altor accidente multiple cauzate de polei, apoi au fost cele două accidente urâte de pe DN2, unul dintre ele cu trei morți și încă unul cu trei morți pe DN6, între Filiași și Strehaia. În afara unor spectacole de audiență, cu morți mulți, ați auzit pe cineva să vorbească despre modul în care s-a intervenit? Nu? Bine, hai să vă spun eu lucruri pe care le-ați auzit mai rar la știri…
Imediat după carambolul de pe Autostrada A2, au fost introduse radare în mers în mașini neinscripționate. Iar permisele au început să zboare.Pe DN2 au fost scoase toate radarele din cele șase județe prin care trece acest drum al morții, iar la fiecare filtru, polițiștii au avut ordin să folosească și etilotestul. Numeroși șoferi de microbuze ce transportau persoane au rămas din cauza asta fără permis. Între cei prinși cu alcool în bot la volan, un șofer pe un microbuz școlar! Tot pe modul silențios, de vacanța asta, toate radarele din țară au fost pe șosele, 250 de vitezomani și-au pierdut permisul în primele două zile, dar s-au dat 3500 de amenzi. Și, a vorbit cineva despre asta? Nu. Dar se întâmplă mai puține tragedii, iar lipsa lor nu face spectacol de audiență la tv. Este azi România mai sigură, mai bine organizată decât era acum o lună? Oh, n-aveți nevoie de o analiză pentru asta! Judecați și singuri! Artizanul din umbră (alături de Arafat și ISU, evident) e un băiat cu care am băut eu o bere astă vară, la o terasă din București. Fusese numit ministru de interne dar încă mai mergea în pantaloni scurți. Nu-l cunoștea nimeni și nici acum nu-l știu prea mulți –Dragoș Tudorache, vasluianul eurocrat, despre care v-am spus că în decembrie se întoarce la jobul său de la Bruxelles, unde are și familia. Tot el a reușit între timp, la fel de discret, să
introducă filmarea numărării votului la aceste alegeri, ca să nu ți-l mai fure, asta pentru cazul că îți faci timp să te duci să votezi. Numai că Tudorache a fost numit târziu la MI, în restul timpului Sistemul s-a bătut să-și păstreze oamenii pe funcții, într-o țară care mergea oricum, și așa.

Altul, Mircea Dumitru, de la Educație. Numit în vară. A apucat să facă un concurs de directori în școli. A fost bine pregătit acel concurs? Discutabil! Sistemul s-a adaptat, planurile de management au circulat între actualii directori, copiate stupid, în multe cazuri, ba chiar, incertitudinea politică a fost cea care i-a oprit pe cei mai mulți dascăli să intre în concurs.Apoi a dat un ordin privind limitarea cantității de teme pentru acasă.Părinții au aprobat, profesorii s-au îmbufnat, dar nici unii nici alții nu s-au prins cât de mult poate schimba
Sistemul doar această măsură, luând în considerare redesenarea programei și a programului școlar, doar în jurul ei.

Același Sistem care l-a strecurat și pe Curaj în primul guvern Cioloș, un Sistem de care, mă tem, nici președintele Iohannis nu s-a desprins complet.
La ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu a intrat în colcăiala de interese precum cârtița Varvara în solul mișcător de la stația Eroilor. S-a prăbușit cu totul în capul ministrului! Lasă dezvăluirile de la centrele de transplant, unde pare că niște somități se joacă de-a dumnezeii, hotărând cine moare și cine trăiește peste rând, dar uitați-vă la povestea cu chestionarul-sms prin care pacienții sunt întrebați cum au fost tratați în spital și dacă le-a cerut cineva șpagă… Teoretic și acum te poți plânge de asta. Practic, n-ai unde, iar acest Sistem va schimba categoric atmosfera (ca să nu zic
altceva) din spitalele românești. Sistemul a reacționat, la fel, hârâind zburlit pe niște televiziuni de-ale lui, că cică se vor simți medicii ofensați. Pe bune? Apoi a promovat o ordonanță ce schimbă condițiile restrictive prin care un manager de spital poate fi doar unul de-al lor. Rectorii Universităților de medicină au reacționat de asemenea, dar apoi s-au liniștit… în două săptămâni vin iar ai lor și schimbarea se schimbă. Vlad Voiculescu este ministru din primăvară.

Și, tot din primăvară, la ministerul Muncii a venit Dragoș Pîslaru, singurul oficial din România care a avut vreodată curajul să vorbească deschis despre faptul că asistaților nu bani de pomană le trebuie, că pomana nu-i îmbogățește ci îi menține în starea de dependență în care nici nu trăiesc, dar nici n-au puterea de a vota altceva decât baronul ce le aruncă de pomană.
De luni intră în vigoare ampla reforma de mobilizare a forței de muncă (am criticat-o aici pentru că este incompletă), dar apoi Pîslaru însuși a revenit asupra ei, explicând de ce mecanismul de funcționare poate fi îmbunătățit. Dar despre necesitatea dezbaterii unei astfel de reforme extinse voi scrie un material separat, mai pe larg.

Acești oameni nu candidează, altfel n-aș mai fi vorbit despre ei acum. Iar dacă despre Voiculescu și Pîslaru s-a spus la un moment dat că ar fi existat un plan să plece în alegeri, dar nu i-a lăsat Cioloș, acum înțeleg de ce nu i-a lăsat. Păcat însă că n-au avut mai mult timp. Dacă ar fi să reproșez ceva guvernului tehnocrat, este că a pierdut șase luni înainte să ia Sistemul în piept. Vlad Voiculescu era consilierul ministrului de Finanțe. Pîslaru și Tudorache au fost consilierii lui Cioloș, au lucrat de la Cancelaria Prim-ministrului în acele prime șase luni, până când probabil și Cioloș și-a da seama că un Dîncu, un Curaj, o Costea sau un Cadariu-Achimaș, fac parte din Sistem și vor bloca absolut tot ce se face în guvernul restrâns de la Cancelarie. Acestea sunt resursele umane îngropate ale României. Au scos capul pentru câteva luni. Dar noi nu le vedem, fie pentru că suntem orbi, fie pentru că nu pot trece de barajul mediatic făcut de televiziunile care fac ele însele parte din Sistem.
Daca niste banale lucruri apropiate de normalitate i se par lui Guran superioritatea „tehnocratiilor” atunci de ce se mai mira ca Romania nu are autostrazi?
Guvernul acesta, asa zis tehnocrat, este cel mai slab la realizari economice din istoria postdecembrista a Romaniei si este normal! De ce? Pentru ca „tehnocratii” in frunte cu Ciolos sunt niste politruci care n-au lucrat o zi in Romania, niste mediocrii ajunsi maruntei functionarasi la U.E invatati sa plimbe niste hartii, fara raspundere, fara apartenenta la Romania, buni de gura inlimbajul de lemn european, adica al viitoarei Uniuni Sovietice a Europei. Acestia au mai bifat o functie in CV lor „plin de realizari”.
P.S De ce nu a comentat Guran declaratiile „tehnocratiilor europeni” cu drepturile omului care sunt un moft? O dovada in plus ca functionarasii prosti si politruci trimisi de noi, pe banii Romaniei, habar nu au de principiile U.E. Poate ca au dreptate ca in viitoarea Uniune sovietica europeana drepturile sa fie un moft in mana unor functionari prosti si scrupulosi si laudati de un reporter care a realizat cele mai mari ratinguri la TVR1.
Germania a fost scuturata ieri de doua fapte abominabile: un afgan a violat, apoi a omorat o studenta in Freiburg, iar un irakian a violat doua femei in Bochum. Toate luarile de pozitie a politicienilor si a persoanelor care au functii in politie, avertizeaza ca sa nu fie luate aceste fapte izolate, zic ei, ca baza pentru generalizari. Nici unul nu a prezentat condoleante familiilor, nici unul nu a acuzat politica idioata a lui Merkel de „Bun venit” imigrantilor. Prima lor grija a fost ca sa calmeze spiritele. Politicienii acestia sunt total rupti de realitate. Nu ma voi mira de loc, daca in urma acestor fapte fatale, partidul AfD al nationalistilor germani va creste in sondaje cu inca 5%.
Eu personal nu prea cred in stirile astea. Daca 9/11 a fost un false-flag dincolo de orice indoiala, aceste atentate si agresiuni ar fi floare la ureche de regizat de niste servicii secrete. Nu zic ca nu e posibil ca ele sa fie adevarate, doar ca am mari indoieli, tinand cont si de jocurile si interesele unora.
Stirile au fost anuntate de presa oficiala. Asta, incep sa cred, nu pentru ca ar fi fost neaparat prea zeloasa sa le dezvaluie, ci pentru ca pur si simplu exista internet si lumea oricum afla.
Un eveniment care face acum inconjurul Germaniei este atacul asupra unei femei de 26 de ani in Berlin.
putea fi fatal, sanse extrem de mari, dupa cum se poate vedea,oricum femeia respectiva a ajuns la spital. Care e acum problema cu acel eveniment: s-a petrecut pe 27 octombrie si pina acum cateva zile (cand filmul a aparut pe internet) nu s-a auzit de evenimentul asta.
Cat despre studenta atacata in timp ce facea jogging si a fost violata si omorata (din Freiburg):
http://www.t-online.de/nachrichten/id_79726966/studentin-in-freiburg-getoetet-tatverdaechtiger-ist-17.html
t-online e site cat se poate de oficial.
iar despre evenimentul din Bochum:
http://www.focus.de/panorama/welt/bochum-zwei-frauen-vergewaltigt-polizei-fasst-dringend-tatverdaechtigen-mann_id_6300384.html
e clar ca presa si mass media oficiala nu are vreun interes sa fabrice sau sa nuanteze astfel de lucruri (la tv a fost aratata inmormantarea fetei din Freiburg), tocmai pentru ca stiu ca astfel de evenimente tind sa subrezeasca increderea cetatenilor in ordine, ar crea o oarecare stare de dezaprobare si teama si ar da castig de cauza „populistilor”.
„Democratia” ocidentala nu se poate impaca de loc cu alegrea lui Trump ca presedinte. mereu scot la iveala si dau publicitatii articole care prezinta negativ personalitatea acestuia. Azi am citit ca Clinton a avut cu 2,6 milioane de voturi mai mult decat Trump. Ei si? Pai daca sistemul american de alegere a presedintelui are alte criterii de alegere decat majoritatea, n-a fost Trump in mod legal ales? Ce tot bateti apa in piua, ziaristi nenorociti? Cine va plateste ca sa scormoniti intr-o chestiune care este foarte clara? Ce tot umblati cu cioara vopsita? Nu va place de Trump? Voua sau celor care v-au cumparat? Simtiti ca lucrurile incep sa va scape de sub control? Pierderea alegerilor de catre Norber Höfler in Austria a fost prezentat in masmedia ca o mare victorie a fortelor democrate. Rahat cu perje! Cand 47% din votanti voteaza cu nationalistii, voi, marii „democrati”i, aveti motive foarte mari de ingrijorare! iar in Germania, toate partidele de la putere, in frute cu CDU (al Angelei Merkel), simtind vantul care bate inspre nationalism, au inceput sa devieze si ele spre dreapta, daca vor sa nu piarda alegerile. Asa ca lectia Austriei e un succes al nationalistilor, care pana acum cativa ani, nu treceau in nici o tara europeana de 4-5%.
„Azi am citit ca Clinton a avut cu 2,6 milioane de voturi mai mult decat
Trump. Ei si? Pai daca sistemul american de alegere a presedintelui are
alte criterii de alegere decat majoritatea, n-a fost Trump in mod legal
ales? Ce tot bateti apa in piua, ziaristi nenorociti? ”
Te referi probabil la msn sau t-online…eu nu mai am matze sa-i citesc, practica o propaganda porcoasa. Si ei stiu asta foarte bine. Ei stiu foarte bine si ca ce „2.6 mil. de voturi ale lui Clinton” sunt fix pix. Regulile au fost cunoscute dinainte si in functie de asta s-a abordat si stategia de campanie. Alte reguli aduceau alta strategie. Un boxer nu se poate plange ca a pierdut un meci ca „n-am avut voie „cap in gura” sau sa lovesc cu genunchiul”. E bullshit. Daca asa ceva era permis, stia si celalalt, iar strategia de antrenament si in ring era cu totul diferita. Doi la mana, voturile alea au venit din California, unde Clinton a acumulat un plus de peste 4mil de voturi. Cine se astepta la altceva de la California, un stat transformat intr-unul al democratilor. Daca eliminam California ce-i ramane lui Clinton? M-am uitat pe harta electorala de detaliu, cu toate disctrictele, toate country-urile fiecarui stat. Clinton are 57 de countries, daca tin bine minte, iar Trump peste 3000. Votul electoral functioneaza de 200 de ani pentru America si nu merge altfel. Practic obliga candidatul sau alesul sa acorde importanta tuturor statelor, si celor mai mici (dar poate chiar mai importante pentru America, fiind state industriale de pilda), nu numai unei aglomerari de metropole dintr-un singur stat. 3 la mana, fapt fara precedent, Obama isi lasa treaba si umbla hai-hui prin tara saptamani de zile sa-i faca lui Clinton campanie.Cand naiba s-a mai pomenit asa ceva. Nevasta-sa la fel. Se poate spune cu destula certitudine ca o gramada de milioane de voturi pentru Clinton au venit pe barba lui. Ma foarte indoiesc ca Clinton singura, fara o mass.medie raliata turbat in spatele ei si pornita sa demonizeze celalalt candidat, fara carja Obama si doar pe capacitatea ei de munca si de a sustine o campanie trecea de 40 de milioane de voturi. 4- spuneam la reguli noi, strategii noi. Daca Trump alerga si dupa votul popular si facea campanie puternica in California si New York, nu castiga electorii de acolo, dar 3 milioane de voturi din astea 2 lua ca popicul. 5- in conditiile in care, la fel, fara precedent, un presedinte inca in functie, adica Obama da „hint” ca imigrantilor ilegali care voteaza nu li se intampla nimic, iar California e plina de ei, chiar s-o putea exclude posibilitatea multor voturi ca venind de acolo? Mai ales in conditiile in care Trump era descris de mass-medie ca un rasist si mancator de imigranti?
Oricum, in curand cucuvelele astea or sa taca. Pentru ca tarile astea care cotcodacesc au nevoie de relatia cu America, nu invers.
Norbert Hofer a fost, exact cum a zis Petry, victima a unei Angstkampagne tintita de mass-media catre el. Totusi, 48.3% (dupa rezultatul definitiv) e un rezultat foarte bun. Daca ne uitam pe harta electorala, are 2/3 din suprafata tarii, pierzand insa mult teren in Viena.
Interesanta va fi Franta, care e mai de dreapta ca niciodata. In ipoteza ca Le Pen nu va castiga (pe care in momentul asta o vad posibila, pe un candidat gen Hollande sau multi altii i-ar fi spulberat cert, nici nu ar fi fost o competitie, certa i-as fi vazut victoria si contra lui Juppé), Fillon e totusi suficient de dreapta si de nationalist, pentru care Franta e o natiune si o identitate, nu o suma de comunitati (ca sa-l citez). Este pentru reducerea la minim a imigratiei, contra oricarei imigratii necontrolate, nu prea le are cu corectitudinea politica, nu e deloc un fan Merkel, chiar daca nu e pentru vreo iesire din EU, este pentru un alt gen de uniune, care lasa mai multa independenta membrelor ei, nu se da in vant dupa acordarea de drepturi de orice fel minoritatilor, inclusiv sexuale, este pentru familia traditionala si contra casatoriilor gay. Cam toata presa germana il descrie ca pe „de asemenea un partener incomod”. E un conservator si in ce priveste religia. As vrea sa ma apuc sa imi reamintesc franceza (eram bun pina in liceu), caci mi-ar placea sa urmaresc dezbaterile din Franta la anul. Cred ca va fi o lupta umar la umar, dar de asemenea cred ca e o situatie de lose-lose pentru stangisti.
Germania…acum pe ordinea de zi a CDU se gasesc diferite puncte in faze de propuneri, cum ar fi cea cu interzicerea burkai in spatiile publice, politica de impozitare, generala, pe avere, pe mostenire (toate prevazand reduceri si reglementari). Ei bine, surpriza (poate), toate se gasesc in programul Afd, negru pe alb, de vreun an de zile. Cel putin ultimele 2 puncte amintite sunt copy-paste. E comica ipocrizia de a-i acuza pe altii de populism, ca apoi sa incerci sa o iei pe calea lor si sa-i copiezi, incercand sa recastigi electorat, care a trecut de partea „populistilor”. Ei insa nu sunt asa ceva, si nici nu are vreo legatura cu faptul ca bat la usa alegerile, e pura coincidenta, deh. Aici e programul Afd, platforma practic, un asa numit „Entwurfsstand” sau Grundsatz.
https://www.alternativefuer.de/wp-content/uploads/sites/7/2016/05/2016-06-27_afd-grundsatzprogramm_web-version.pdf
Nu critic tot ce a facut CDU sau Merkel. Dar ce pot sa spun e ca nu vad de ce as pune determinarea si onestitatea, buna credinta unor Frauke Petry, Le Pen sau Fillon cumva mai prejos decat a ei sau defapt sa nu o pun deasupra. O diferenta, la prima aruncatura cu privirea (lasand la o parte pe moment platforme, programe, campanii, dezbateri), care mie cel putin mi se pare un punct de plecare foarte bun: Frauke Petry, mama a 4 copii, Le Pen, mama a 3 copii, Fillon, tata a 5 copii. Nu prea stam la fel sau asemanator de partea cealalta.
Avem la anul de asemenea si alegerile generale din Olanda. PVV pare ca rupe tot.
Apropo:
https://pics.onsizzle.com/donald-trump-has-been-in-the-public-eye-for-over-2506461.png
Eu am vazut si ca victoria lui Trump este si o victorie impotriva mainstream media, care este controlata de sionisti (cam ca la noi). Deci din start Trump a plecat defavorizat. Ca si la noi, toti escrocii si idiotii, toti „marii analisti” se lafaie zilnic la TV. Dupa care ne miram, cica, in cazul nostru, de cum de ies mereu castigatori hotii la alegeri – pai ca si in SUA, alegatorii nu prea au mare vina, dupa asemenea spalare pe creier. Cu atat mai extraordinara este victoria lui Trump, fiindca ar fi castigat mult mai multe voturi daca media ar fi fost impartiala.
Ziarul american „Politico” a publicat o lista cu 28 de personalitati ale lumii, care au adus un suflu nou, o schimbare in politica mondiala. In aceasta lista se afla Frauke Petri, presedinta partidului nationalist german AfD, Edogan, presedintele Turciei, dar si Marian Godina, politistul nostru, care prin pagina lui de web, a adus crivatul pe coridoarele politiei romane. De mentionat ca aceste nume sunt cele care au produs schimbari, fara a se tine cont daca sunt bune sau rele. Eu mai cred ca pe acesta lista trebuia sa fie pus si Trump, care deja produce cutremure in politica mondiala, inca inainte de a avea puterea in mana. Iata lista:
1. Sadiq Khan (Großbritannien), Londons Bürgermeister
2. Frauke Petry (Deutschland), AfD-Parteivorsitzende
3. Michael O’Leary (Irland), Ryanair-Chef
4. Jaroslaw Kaczynski (Polen), Chef der polnischen Regierungspartei Recht und Gerechtigkeit (PiS)
5. Ada Colau (Spanien), Bürgermeisterin von Barcelona
6. Daniel Ek (Schweden), Spotify-CEO
7. Recep Tayyip Erdogan (Türkei), türkischer Regierungspräsident
8. Federica Mogherini (Italien), Hohe Vertreterin der EU für Außen- und Sicherheitspolitik
9. Andreas Georgiou (Griechenland), Wirtschaftswissenschaftler
10. George Soros (Ungarn), US-amerikanischer Investor
11. Isabel dos Santos (Portugal), älteste Tochter des seit 1979 amtierenden Präsidenten von Angola
12. Sebastian Kurz (Österreich), Politiker der ÖVP
13. Dalia Grybauskaite (Litauen), litauische Staatspräsidentin
14. Jeppe Tranholm-Mikkelsen (Dänemark), Generalsekretär des EU-Rates
15. Alice van den Abeele (Belgien), Art Director des MIMA Museum
16. Edouard Perrin (Frankreich), Journalist
17. Mustafa Akinci (Zypern), Präsident der Türkischen Republik Nordzypern
18. Yngve Slyngstad (Norwegen), CEO der Norges Bank Investment Management (NBIM)
19. Marietje Schaake (Niederlande), Politikerin der Democraten 66
20. Andrej Babis (Tschechische Republik), Unternehmer und Politiker
21. Dana Reizniece-Ozola (Lettland), Politikerin und Großmeisterin im Schach
22. Pekka Rantala (Finnland), Marketingchef bei Nokia
23. Irina Bokova (Bulgarien), Politikerin der Bulgarischen Sozialistischen Partei und Generaldirektorin der Unesco
24. Khaled Omar Harrah (Syrien), Freiwilliger der Weißhelme (Syrian Civil Defense), verstorben
25. Jelena Milic (Serbien), Politikanalystin
26. Daphne Caruana Galizia (Malta), Journalistin
27. Marian Godina (Rumänien), Polizist
28. Shpend Ahmeti (Kosovo), Bürgermeister Priština
Trump a fost desemnat omul anului de catre Time. Deocamdata a oprit pierderea a peste 1000 de joburi (Carrier Plant), aduce invetitori japonezi care vor investi 50 de miliarde de dolari in USA si vor crea ca. 50 de mii de joburi, si de asemenea US Steel vor accelera si ei investitiile si vor crea 10mii de joburi. Si inca nici nu a intrat pe functie.
Mama ce gogosi. Filmarea votului sa nu ti-l fure? Pai acolo se umbla la sacii cu voturi? Basescu nu noaptea a furat voturile din strainatate?
Orice masura s-ar lua, nu are efect pe toate segmentele pe care s-ar putea produce furtul. Dar asta nu inseamna, anonimule, sa nu vezi partea buna a masurii! Sau pe tine te cheama in realitate Dragnea? Insusi ideea de a filma numararea voturilor va inhiba pe cei care ar avea tendinta sa masluiasca voturile la numarare, de catre comisiile de la vot. La alegerile trecute s-au facut misculatii si de catre comisii. Filmarea, plus condamnarile care s-au dat, vor frana mult din tendinta unora de a se juca cu focul. Pentru ca de data asta, pericolul de a se arde este real.
Si asta inseamna sa nu vezi partea rea a masurii mai baiete?
Nu sunt de acord. Daca se fura, se fura altfel de cum isi imagineaza vreo vanzatoare de morcovi din piata, iar daca guvernul Cioros pune camere de filmat la numarare, clar ca nu acolo e furtul, ci e vorba de a „dovedi” ca rezultatul (fraudat al) votului a fost corect.
Daca eu as vrea sa fraudez alegerile si as avea in subordine totul, si as avea si tehnologia, as tipari niste buletine de vot cu anumite proprietati chimice, ceva de genul cerneala simpatica (de fapt asa ceva chiar exista: https://www.spioneaza.ro/pix-cu-cerneala-invizibila).
Deci un sms, o camera de luat vederi, teme mai putine inseamna reforma sistemului in Romania. Nu e vorba de stoparea instrainarii pamintului, de oprirea defrisarilor, impozitarea multinationalelor care sint cadorisitte cu miliarde de la buget in timp ce eliminarea de taxa e vazuta precum ciuma… Ca de, daca ajunge in buzunarul oamenilor se destabilizeaza tara si creste deficitul. Daca ajunge in buzunarele foarte incapatoare ale multinationalelor se numeste progres si consolidare bugetara… Ramin la ce am gindit initial despre acest clantau de vorbe goale, Guran: un gurist nici prea scump, nici prea ieftin. Dar gurist!
Suna a ANR(alianta Nationala Romania) ceea ce spui tu. Corect dealtfel.
Suna a normalitate pentru mine…