CD
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
RUȘII ÎN REVOLTĂ DESCHISĂ ÎMPOTRIVA CODURILOR QR
– Rușii ripostează și câștigă. Unde sunt reportajele tv ale RT?
de Edward Slavsquat

„Solicitarea codurilor QR este împotriva legii” — “Gardianul rus”
S-a întâmplat treptat, apoi brusc: tooate cele 85 deregiuni federale ale Rusiei au acum politici obligatorii de vaccinare, precum și reguli care impun coduri QR pentru intrarea în anumite întreprinderi și instituții.
Rusia se bucură, de asemenea, în prezent de o „săptămână nelucrătoare” (pentru Moscova și multe alte orașe, acesta este un eufemism liniștitor pentru „lockdown/izolare”) despre care mulți cred că ar putea fi prelungita pe termen nelimitat.

Este o situație sumbră și este mult prea devreme pentru a spune cum se va juca si sfarsi totul. Dar există motive să fim optimiști.
În Nizhnekamsk, un oraș din Tatarstan, un membru al Gărzii Naționale – o forță paramilitară care raportează direct președintelui rus – a fost chemat să „se ocupe” de un cetățean indisciplinat, care nu are cod QR.
În schimb, omul Gărzii Naționale i-a explicat doamnei ce vinde hamburgeri, din spatele casei de marcat că solicitarea de QR/id-uri digitale de sănătate este ilegală:
Garda Nationala Rusa i-a explicat vânzătoarei că nu are dreptul să nu servească o persoană fără un cod QR. El a explicat acest lucru prin faptul că, prin concepție, numai legea federală are dreptul de a restricționa circulația umană.
Regulamentul nu este lege federală.
Cei care o respectă încalcă legea și aceasta este problema violatorului.

Iată o transcriere făcuta dupa clipul video de mai sus:
Omul Garzii Nationale(OGN): Cineva a apăsat butonul de urgență.
Casier: L-am rugat pe client să-i arate codul QR, iar el nu a arătat. Fără un cod QR, servim doar clienții care comandă takeout.
OGN: Dar trebuie să știți că au dreptul să nu afișeze [un cod QR]. Conform Constituției, circulația persoanei poate fi restricționată numai prin lege federală.
Casierie: Managerii seniori ne-au ordonat să cerem cabluri QR.
OGN: Ar trebui să urmați constituția în primul rând.
Casier: Vrei să spui, din acest moment am vinde la toată lumea fără coduri QR?
OGN: Depinde de tine, am venit aici pentru că ai apăsat butonul de urgență.
Casier: Mi s-a spus să sun pentru că știți că nu servim fără coduri QR.
OGN: Ați apăsat butonul, dar nu există nicio infracțiune administrativă aici.
Casier: Le voi spune managerilor noștri despre asta.
OGN: Alte întrebări?
Casier: Nu, mulțumesc.
OGN: Solicitarea codurilor QR este împotriva legii. Puteți sugera doar afișarea codurilor QR ca recomandare. Dar nu aveți dreptul să restricționați clienții. Da, există un cabinet al miniștrilor și rezoluțiile lor. Dar dreptul constituțional este primul care urmează, în ciuda rezoluțiilor miniștrilor.
– Uh-oh.

În același oraș, activiștii au preluat un post de inspecție a codului QR la un centru comercial. Au informat oamenii la punctul de control, insistând că nimeni nu trebuie să arate documentația pentru a intra:

„Suntem la putere aici”… „Suntem împărțiți în clase”, a spus unul dintre activiști. Paznicul centrului comercial nu a ripostat cu grupul zgomotos și doar a urmărit ce se întâmplă din lateral.

În altă parte a Rusiei, în Republica Buryatia, o mulțime de pensionari fără ezitari a luat cu asalt intrarea într-un centru comercial – forțând paznicul însărcinat cu verificarea codurilor QR să se retragă:

Am auzit de la contactele din jurul Rusiei, și se pare că acest tip de lucruri se întâmplă peste tot, insa oamenii practic doar ignora regulile ilegale.

Există multe alte povești interesante despre rezistență, dar le vom da pentru o piesă de urmărire mai aprofundată despre ce naiba se întâmplă în Rusia.

Anecdotic, vom spune acest lucru: Există o mare cantitate de furie și rezistență deschisă la ceea ce se întâmplă aici. Am văzut-o cu ochii noștri.
Dacă Kremlinul ar fi deștept, ar trage cortina pe această nebunie care distruge societatea, care ucide economia, înainte ca lucrurile „să scape de sub control”.

Sursa: https://edwardslavsquat.substack.com/p/russians-in-open-revolt-as-national

Nota traducatorului:
Romanii ar putea lua un exemplu de la rusi, care stiu sa-si apere drepturile si interesele, distingand regulamentele ilegale constitutional si ignorandu-le.
Poate ca si in Romania, daca tot nu mai are armata, ar fi cazul sa se constitue o Garda Nationala, din voluntari, care sa intervina in cazuri de urgenta si sa apere constitutionalitatea si sa protejeze CETATENII.

Traducerea: CD