ar fi grozav sa fie si la noi asa…..

Statul Singapore a fost infiintat in 1965, cuprinzand 63 de insule si totalizand o suprafata de aproape 700 de km². Bucurestiul cu Zona metropolitana are 900 km². Insula principala este cca570 km² si este legata cu un pod de uscat. Cand s-a declarat independent singurii bani au fost luati  imprumut de la Marea Britanie in suma de 30 de milioane de dolari. In 2010 avea disponibil pentru investitii o suma de 310 miliarde de dolari. In Singapore nu exista: om fara locuinta, someri, dar nicipensionari.
Nu ai voie pe strada: sa scuipi, sau daca ai facut-o inseamna ca te distrezi si esti amendat 100 de dolari; cu cat o scuipi mai departe cu atat amenda e mai mare. Cand au construit metroul au prevazut o suma de 12 miliarde. Fiindca a costat doar 10,5 diferenta s-a impartit la populatie sub forma de actiuni. Fiindca aveau prea multi puscariasi, i-au impuscat si spanzurat pe recidivisti, considerati irecuperabili, iar restul sunt disciplinati.
 
 Un militar, cu mana de fier, si-a asumat conducerea tarii. In sase luni, dincirca 500.000 de detinuti, au ramas doar 50. Toti ceilalti(criminali recunoscuti) au fost impuscati. Toti oamenii publici (politicieni, politisti, judecatori,magistrati, etc) corupti au fost impuscati. (Existau mii de probe contra lor).Toti functionarii hoti au fost impuscati sau au fugit repede din tara. Multitudinea de drogati,care ramaneau dormind pe strada, au fugit  disperati in Malaezia, sa scape de impuscare sau de munca fortata. Un mesaj la radio si televiziune avertiza ca tara avea un cancer, care trebuia extirpat. Daca vreo ruda a sa a fost extirpata, intelege:  ea era un  cancer pentru natiune.
Dupa ce a curatat tara, reorganizand sistemul politic, legal si penal,  acest militar a convocat alegeri directe si a candidat la presedentie.  A castigat cu 100% de voturi ! Astazi,Singapore este una din tarile cu cel mai sigur trai decent. Este una din cele mai dezvoltate si este mult mai sigura decat Statele Unite, Anglia si Israel, la un loc.  
 Deja in avion, foaia de imbarcare are un anunt„MOARTE” cu litere mari  si rosii si explicatia ca este pedeapsa pentru posesia de droguri. Orice  drog, orice cantitate transportata, cel care a fostdetectat cu acestea, sa fie impuscat sau condamnat la inchisoare pe viata cu munca silnica. Un surfist brazilian a incercat sa intre in Singapore cu o plansa de surf plina de cocaina. Bineinteles ca isi dorea propria moarte. Mama tanarului traficant a aparut la TV cerand sa se intervina  pentru fiulei; nu a servit la nimic. Nici mama, nici protestele nu au reusit ca legea sa nu se implineasca.
 In hoteluri, „Ghidul orasului”are o pagina care explica ca politia din  Singapore garanteaza integritatea fizica a oricarei femei, timp de 24  de ore din zi (asta pentru ca in vechiul Singapore, fara legi si ordine, femeile care ieseau singure erau violate si/sau asasinate).
 Anul trecut, secretara unui prieten, care lucra peste
program, la intoarcerea acasa a fost urmarita de un echipaj de politie. Cand a ajuns  acasa si ascos semnalizarea ca sa intre in edificiu, i-au cerut sa se opreasca. Unul din politisti s-a apropiat atunci de geamul masinii si ii spuse:  -„Doamna, asa cum stiti, suntem in campania de civilizare atraficului, amendand infractorii si premiind pe cei care
conduc corect. Si dvs.  Doamna, pe tot drumul pana aici nu ati facut nicio infractiune.  FELICITARI ! Aveti aici un cec de 100 dolari singaporezi
(echivalent cu 80 dolari US) si va cerem sa semnati de primire, va rog”.
 Ti se pare o mana prea dura ? NU! Drepturile umane reale sunt pentru cetatenii onesti si muncitori, care aduc riguros aportul lor statului, care traiesc in pace, respectuos si solidar cu semenii lor.

Serban Birca-Galateanu