Text preluat de pe site

*

Grecii, da! Românii, ba!

Ca să subjugi un stat trebuie să-l faci dator, în așa fel încît datoria să fie cel puțin egală cu capacitatea de producție. Numai așa poți controla.

Pentru asta ai nevoie de oameni corupți. Lumea în general nu duce lispă. După calculele unora e nevoie ca 10% din populație să fie coruptă. Apoi urmează infuzia de bani cu plata în dobîndă. Cămătarii nu dau bani dacă nu fac profit din împrumuturi. Grecia ajunsese insolvabilă, adică nu mai putea plăti dobînda, pentru că grecii se plicitsiseră să mai creeze profit pentru stăpînii lumii. Munca lor se scurgea afară la cămătari și în buzunarele corupților din interior.

Între România și Grecia e o mare diferență, aceea că Grecia trăiește în ”democrație” de 70 de ani, în timp ce România abia a intrat de 25 de ani. Nu există comparație, decît dpdv al metodei de lucru. În plus ei au metode diferite de la țară la țară, și le aplică diferențiat în funcție de condiții (economie, strategie geopolitică, etc.), după studii efectuate minuțios, pentru a-și asigura profitul sigur. Numai așa un stat poate deveni o colonie satelit la magnații lumii.

Grecia nu intră în planul lor de avansare spre est. Nu e un pion important în jocul lor la scară mare. România e un pion important pentru a creea linia frontului între est și vest, cu scopul de a rupe colaborarea Rusiei cu Europa. Vezi analistul lor geostrategic, Friedman! Granița dintre est și vest se mută tiptil din Europa centrală în Europa de est, linia Țările Baltice, Polonia, România și Bulgaria, adică de la Marea nordului la Marea Neagră. Și pentru ca încorsetarea să fie și mai bună e nevoie și de Bielorusia și Ucraina. În afară de izolare mai e nevoie și să taie eventualele legături economice dintre Rusia și Germania, pentru că Germania nu poate supraviețui fără resurse, și desigur să nu uităm că e nevoie și de implicarea și participarea activă a Turciei, pentru a rupe legăturile Rusiei și cu Orientul Mijlociu, unde ultimul bastion care i-a mai rămas e Siria, la care se lucrează intens.

În afară de aspectul economic mai e și cel politic. Mulți greci simpatizează cu stînga. Să nu uităm că au avut război civil de 7 ani între comuniști și democrați. Oricînd poate vira din nou, mai ales la greu. Românii n-au fost și nu sînt încontinuare entuziasmați de comunism.

Grecii cu cele 10 milioane, nu 8 așa cum apare în text, de cca două ori mai puțin decît românii, au un produs brut de peste 285 de miliarde, nu așa cum apare în text, în timp ce românii nu au un produs brut dublu cum ar fi trebuit să fie pentru a discuta de la egal la egal. România are doar cca 394 de miliarde în loc de dublul lui 285, adică cca 570 de miliarde. Asta înseamnă că românii au o productivitate de doar cca 70% față de greci. Și camăta colectată prin dobînzi e tot la fel de mică la români față de greci, precum și împrumuturile pe care le primesc, români. față de greci. Ca să nu mai vorbim și de rata de schimb, unde ne depășesc din nou, cu mult peste așteptările noastre. La noi cu o populație dublă decît a lor, este de doar 199 de miliarde, față de 238 la greci. Ca să ne punem pe picior de egalitate cu ei trebuia să avem dublu față de ei, la o populație dublă, adică 476 de miliarde în loc de 199. Adică pe înțelesul tuturor rata de schimb a noastră reprezintă doar cca 42% din rata de schimb a grecilor. Exportul și turismul aduc mult mai mulți bani grecilor decît nouă, sau cu alte cuvinte ei exportă mai mult decît dublu față de noi și consumă mult mai puțin față de noi. Noi mai mult consumăm decît exportăm. N-avem cum să-i depășim și nici cum să ne comparăm cu ei. Iar dacă vor pensii mari e dreptul lor pentru că au muncit și și le-au plătit o viață-ntreagă. Nu ca noi care ne-am făcut că muncim, și ei s-au făcut că ne plătesc, iar acum nici n-adunăm bani de pensii.

Și să nu uităm, că înainte de criză, grecii produceau aproape dublu, față de români, adică cca 340 de miliarde, în timp ce românii doar vreo 147, cu jumătate populație față de noi. Adică aritmetic erau mai productivi cu 2×2, de 4 ori față de noi. Unde au dispărut banii lor într-un timp atît de scurt? Banii pe care i-au primit sînt tot banii lor din dobînzile pe care le-au plătit pentru împrumuturile oferite anterior. Șmecherii nu dau nimic din buzunarul lor. Împrumuturile date grecilor sînt bani din munca grecilor.

Iar exemple izolate lacrimogene, praf în ochi, cu ce-a dus-o capul pe-o poștăriță, sînt exemple care nu reprezintă starea reală și generală a situației. E doar o metodă de manipulare și diversiune, pentru ca lumea în general să-i denigreze pe greci pentru ce se întîmplă, și să nu vadă adevăratul vinovat care lucrează din umbră. E valabil în general în problema pensiilor, pentru că grecii își plătesc pensiile prin asigurări tot de 70 de ani, nu cum fac românii care plătesc mai nimic pentru pensie.

Corupția pentru șefii lumii e o metodă clasică de lucru. Scurgerea masivă de bani din Grecia se face cu bună știință în buzunarul cămătarilor de-afară și cu aportul corupților din interior, prin depozite în buzunarul lor, tot în exterior. Trei sferturi din munca grecilor se scurge afară în mod regulat. Ei cheltuie doar un sfert din ce cîștigă.

recomand analizele făcute de cămătari prin serviciile lor, nu articole de diversiune, pentru analize economice și geostrategice:

https://www.cia.gov/library/pu…

iar pentru cazul de față:

https://www.cia.gov/library/pu…

și

https://www.cia.gov/library/pu…

căutați statisticile pentru cele două țări în discuție(!), pentru a face o comparație reală, deși așa cum am spus mai sus, e greu de făcut pentru că metodele de colonizare aplicate sînt diferite de la stat la stat, din cauza condițiilor diferite și a poziției geostrategice diferite a fiecărui stat, adică al intereselor de influență cum se mai spune. Analizele comparative se pot face doar pe cifre, nu și pe intențiile de dominare ale cămătarilor lumii. Astea sînt constante pentru toată lumea. Dobînda și controlul, care nu sînt altceva decît sclavie globală.

Grecii sînt de admirat, nu de hulit prin defăimare, pentru că-și apără țata și nu vor să și-o vîndă pe nimic, iar pe deasupra să fie și datori, prin datorii fictive, așa cum au făcut românii în ultimii 25 de ani. Românii ar trebui să ia lecții de la greci, pentru că au de unde, nu să-i denigreze asociindu-se diversiunilor manipulative. Din păcate românii au rămas fără țară și cu datorii pe vecie.

Românii trebuie să militeze pentru o țară suverană, independentă și neutră, pentru că au destulă mîncare ca să nu fie datori nimănui, nu numai cămătarilor lumii. Să fie un exemplu în lume al neatărnării și păcii, nu un cățel în lesă la bătută, cu burta și buzunarul goale, niște nimea-n drum.

less