De ce un judecător a votat frauda Georgiei în mintea sa: buletinele de vot Biden „curate” care păreau xerox

8 iunie 2021 Actualizat: 8 iunie 2021
mai mare mai mic

Când județul Fulton, Georgia , managerul sondajului Suzi Voyles a selectat un teanc mare de buletine de vot prin corespondență în noiembrie anul trecut, a observat un model alarmant de ciudat de uniformitate în marcajele pentru Joseph R. Biden. Unul după altul, voturile pentru absenți conțineau ovale perfect completate pentru Biden – cu excepția faptului că fiecare dintre bulele întunecate prezentau un gol alb identic în interiorul lor în formă de semilună minusculă, indicând că au fost marcate cu cerneală de toner în loc de o stilou sau creion.

Adăugându-se la suspiciuni, ea a observat că toate buletinele de vot au fost tipărite pe hârtie de stoc diferită de celelalte pe care le-a gestionat ca parte a unei relatări manuale a alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Și niciunul nu a fost îndoit sau încrețit, așa cum a observat de obicei în buletinele de vot care au fost scoase din plicuri.

Pe scurt, voturile Biden păreau că ar fi fost dublate de un aparat de copiat.

„Toți au fost ciudat de curat”, a spus Voyles, care a spus că nu a văzut niciodată așa ceva în cei 20 de ani de monitorizare a alegerilor din județul Fulton, care include o mare parte din Atlanta.

Nu era singură. Cel puțin alți trei lucrători ai sondajului au observat același lucru în teancurile de buletin de vot absente pentru Biden procesate de județ și s-au alăturat lui Voyles jurând sub pedeapsa mărturiei mincinoase că arătau false.

Acum, câinii de supraveghere electorală și-au folosit declarațiile pe care le-au folosit pentru a convinge un judecător de stat să desigileze toate cele 147.000 de buletine de vot numărate în Fulton și să permită o inspecție mai atentă a buletinelor de vot suspecte de la Biden, pentru a găsi dovezi de contrafacere. Aceștia susțin că este posibil ca zeci de mii să fi fost fabricate într-o cursă pe care Biden a câștigat-o cu doar 12.000 de voturi datorită creșterii târzii a buletinelor de vot înregistrate după ce monitorii electorali au fost expulzați de la State Farm Arena din Atlanta.

„Avem ceea ce este aproape sigur o fraudă majoră a voturilor în absență în județul Fulton, care implică 10 000 până la 20 000 de voturi false, probabil”, a spus Garland Favorito, petiționarul principal în acest caz și un observator certificat al sondajelor care conduce VoterGa.org , unul dintre principalii avocați pentru integritatea alegerilor în stat.

El a spus că buletinele de vot suspecte rămân în custodia oficialilor electorali și sunt inaccesibile din perspectiva publicului.

„Am confirmat că există cinci paleți de buletinele de vot împachetate într-un depozit județean”, a spus Favorito într-un interviu acordat RealClearInvestigations.

El și alți petiționari au primit ordin să se întâlnească la depozit pe 28 mai pentru a stabili condițiile inspecției buletinelor de vot absente. Dar cu o zi înainte de ședința programată, județul a depus o mulțime de moțiuni pentru a respinge cazul, amânând inspecția la nesfârșit.

„Vom fi în instanță pe 21 iunie pentru a rezolva aceste moțiuni”, a spus Favorito, numindu-le un alt „blocaj” pe care județul a încercat să le arunce în cale. El se așteaptă ca discuțiile privind logistica inspecției să se reia după vacanța din 4 iulie.

Foto Epoch Times
Muncitorii din județul Fulton continuă să numere buletinele de vot absente la State Farm Arena din Atlanta, Georgia, pe 6 noiembrie 2020. (Jessica McGowan / Getty Images)

Ca parte a ordinului său din 21 mai, judecătorul Curții Superioare, Brian Amero, a cerut oficialilor să păzească depozitul 24 de ore din 24 până când se poate stabili o dată a inspecției. Dar doar opt zile mai târziu, a fost semnalată o încălcare a securității după ce adjuncții șerifului și-au părăsit postul pentru câteva ore.

„Ușa din față a fost [găsită] descuiată și larg deschisă, încălcând ordinea judecătorească”, a spus Favorito.

Oficialii județeni au confirmat că s-a declanșat o alarmă de detectare a mișcării sâmbătă, 29 mai, la scurt timp după ce deputații au plecat de la clădire în mașinile lor de patrulare în jurul orei 16.00, dar au spus că o cameră încuiată unde se țin buletinele de vot „nu a fost niciodată încălcată sau compromisă. ”

Favorito nu este convins, iar avocatul său caută să obțină imagini video de la construirea camerelor de securitate. „De unde știm cu siguranță că nu s-a modificat buletinele de vot?” a întrebat Favorito, care a spus că nu l-a votat pe Trump.

Știrile despre decăderea securității au atras atenția fostului președinte Donald Trump, care a susținut că pierderea lui Biden a fost afectată de fraude. Într-o declarație , el a sugerat că oficialii electorali din județul controlat de democrați încearcă să ascundă dovezi de fraudă. „Le este frică de ceea ce s-ar putea găsi”, a afirmat el.

De asemenea, Trump monitorizează îndeaproape auditul în curs de desfășurare a alegerilor din Arizona, un alt stat roșu care a devenit albastru în 2020. Dacă se găsesc dovezi de fraudă în aceste state cheie swing, ar putea contribui la confirmarea suspiciunilor că alegerile au fost „furate” de la Trump și cele 74 de milioane care l-au votat – după cum a constatat un  sondaj recent, 61% dintre republicani cred -, precum și dovada fraudării alegătorilor pe care democrații și mass-media au susținut-o că nu există.

Cazurile ar putea potențial să stimuleze alte state din câmpul de luptă să ia măsuri pentru a întări securitatea alegerilor și a elimina frauda, ​​inclusiv adoptarea legislației pentru a limita utilizarea controversatelor cutii de trimitere prin poștă și necesită verificarea semnăturilor pe astfel de buletine. În Georgia, relativ puține buletine de vot au fost respinse pentru semnături nevalide la alegerile generale din noiembrie, chiar dacă câteva mii au fost descalificate pentru probleme de semnătură în alegerile primare.

Într-o mișcare care a inspirat boicoturile naționale care susțineau „suprimarea” alegătorilor, Georgia a adoptat recent o lege care limitează, dar nu înlătură, casetele de depozitare. Statul le instalase pentru prima dată în 2020 sub presiunea grupurilor democratice, care susțineau că oficialii trebuie să faciliteze votul minorităților care nu aveau încredere în e-mail și se temeau să meargă la urne în timpul sperieturii COVID.

Cele 38 de cutii de distribuție distribuite pe tot județul în alegerile din noiembrie vor fi reduse la opt în viitor. Cutiile fuseseră în mare parte nereglementate și nesupravegheate – amplasate în aer liber, deschise 24 de ore pe zi și disponibile pentru retragere până în seara zilei alegerilor, provocând plângeri privind umplerea buletinelor de vot și vot dublu. Dar acum trebuie să fie amplasate în interiorul birourilor electorale sau în locurile de vot anticipat și pot fi disponibile numai în orele în care este permis votul anticipat. Noua lege prevede, de asemenea, ca buletinele de vot să fie tipărite pe hârtie specială de securitate.

Votul prin poștă se limita în mod tradițional la alegătorii care aveau motive clar definite și bine documentate pentru a lipsi de la urne. Însă democrații din statele cheie care se leagă au făcut lobby pentru a relaxa regulile în mijlocul alegerilor și în mijlocul pandemiei coronavirusului.

Votează prin poștă
Un vot se retrage într-o casetă oficială de votare din Monterey Park, California, pe 5 octombrie 2020. (Frederic J. Brown / AFP prin Getty Images)

Buletinele de vot prin corespondență sau restituire creează oportunități de eroare și fraudă ale alegătorilor. În cadrul unor alegeri tipice, unul din 20 buletinele de vot trimise prin poștă este respins, potrivit studiilor recente. Peste 534.000 de buletine de vot prin corespondență au fost respinse numai în primarele democratice din 2020.

Totuși, atât oficialii republicani, cât și cei democrați din Georgia spun că nu au găsit dovezi credibile ale unei fraude pe scară largă la alegerile generale. Democrații, precum și numeroase medii importante, au anulat acuzațiile de fraudă ale grupului Favorito ca „teorii ale conspirației”.

„Acesta nu este altceva decât un circ pe care îl promovează cei care promovează„ marea minciună ”” că Trump a câștigat alegerile, a declarat Robb Pitts, președintele democratic al Comitetului comisarilor din județul Fulton. „Unde se termină? Voturile au fost numărate. Alegerile au fost certificate. S-a terminat.”

Pitts controlează efectiv consiliul electoral al județului prin Mary Carole Cooney, numită în funcția sa democratică, care conduce consiliul. Aceștia sunt însărcinați să asigure paletele buletinelor de vot contestate de la Biden, care așteaptă inspecția în depozitul județean.

Însă judecătorul Amero, despre care rezultatele alegerilor federale arată că este un donator democrat, s-a simțit obligat să desigileze buletinele de vot pentru o revizuire criminalistică după ce a citit declarațiile jurate depuse de monitorii electorali. Iată martorii cheie în acest caz:

  • Suzi Voyles, un veteran manager al sondajului Fulton care a auditat relatarea din 14 noiembrie la Centrul de Congrese Mondiale din Georgia, a mărturisit că a examinat mai multe teancuri de buletin de vot de aproximativ 100 de buletine de vot dintr-o cutie de carton marcată cu „Caseta nr. 5 – Absent – Numere lot 28- 36. ” Ea a spus că aceste buletine de vot „proveneau din urnele de vot care erau plasate în întregul județ Fulton”.

„Majoritatea buletinelor de vot au fost deja tratate; fuseseră scrise de oameni și marginile erau purtate. Au arătat o utilizare evidentă ”, a scris ea în declarația pe care a primit-o pe 17 noiembrie. „Cu toate acestea, un lot s-a remarcat. A fost curat. A existat o diferență în textura hârtiei ”, iar aceste buletine de vot nu au fost pliate, chiar dacă aparent au fost scoase din plicuri.

Toate, cu excepția a trei dintre cele 110 buletine de vot din pachet – care au fost etichetate „State Farm Arena” – au fost marcate pentru Biden și păreau a fi „buletine de vot identice”.

Cea mai „alarmantă particularitate” erau ovalele marcate identic de lângă numele lui Biden. În fiecare tur de scrutin, „Balonul de lângă„ Joseph R. Biden ”avea o ușoară eclipsă albă în bulă”, a spus ea, făcând-o să creadă că lotul de 107 buletine de vot Biden a fost „copiat” dintr-un singur scrutin.

Voyles a speculat că „buletinele de vot suplimentare pentru absenți au fost adăugate [pentru Biden] într-un mod fraudulos” la State Farm Arena din Atlanta în seara alegerilor.

arena fermei de stat
Cutiile de depunere se așează lateral într-o sală de procesare a buletinelor de vot absente la State Farm Arena din Atlanta, Georgia, pe 2 noiembrie 2020. (Megan Varner / Getty Images)

Golul la care ea și alți auditori au fost martori în exact același loc al ovalului completat în 107 buletine de vot pentru Biden „a fost alarmant pentru noi”, a spus Voyles într-un interviu RCI. „Fiecare bulă era exact la fel. Nu mai văzusem asta până acum în 20 de ani ”de monitorizare a alegerilor.

Dar când ea și alți muncitori au povestit îngrijorări cu oficialii electorali județeni, „ni s-a spus să nu ne facem griji pentru asta”, a spus ea. „Păreau să nu fie interesați de [integritatea voturilor]”.

După ce Voyles a suflat mai târziu în declarații pe bază de declarații și audieri în alegerile de stat, a fost concediată ca manager de sondaj de către Departamentul Electoral al Județului Fulton. „Am primit cizma pentru a spune adevărul”, a spus ea pentru RCI.

  • Robin Hall, un observator certificat al recensământului din județul Fulton, a mărturisit, de asemenea, că a asistat la o serie de cutii de buletine de vot absente marcate „100 la sută pentru Biden”, care păreau a fi „perfect completate ca și când ar fi fost pre-tipărite cu candidatul la președinție selectat”. Ea a declarat: „Nu păreau că o persoană ar fi completat asta acasă. Toți semănau la fel ”.
  • Judy Aube a lucrat și la Centrul de Congrese Mondiale pe 14 noiembrie, unde a observat același lucru: „loturi suspecte” de buletinele de poștă pentru Biden ale căror marcaje păreau identice, de parcă ar fi fost duplicate de o mașină și nu completate de un alegător acasă.
  • Barbara Hartman, un alt auditor oficial al alegerilor, s-a îndoit, de asemenea, de autenticitatea buletinelor de vot absente pe care le-a gestionat și a spus că nu au fost niciodată pliate, așa cum ar fi în mod normal cazul buletinelor de vot returnate într-un plic prin poștă sau aruncate într-o cutie. „Buletinele de vot absente păreau că tocmai veniseră dintr-un teanc proaspăt”, a jurat ea în declarația pe care a primit-o. „Nu am putut observa nicio cută în buletinele de vot și [nu] păreau să fie pliate și puse în plicuri sau expediate prin poștă.” De asemenea, „Majoritatea buletinelor de vot pe care le-am analizat conțineau marcaje suspecte, negre, cu bule perfecte pentru Biden”, a declarat Hartman, adăugând că „păreau că ar fi ștampilate”.

Observatorii veterani ai sondajului nu au găsit nicio explicație plauzibilă pentru anomalii, altele decât posibila fraudă.

Cu toate acestea, oficialii electorali au oferit o explicație a motivului pentru care buletinele de vot examinate în stive nu aveau falduri sau cutii. Se spune că buletinele de vot sunt uneori copiate pe altă hârtie atunci când sunt prea deteriorate pentru a fi alimentate printr-una dintre mașinile de scanat în timpul intabulării. Buletinele de vot expediate pot fi sfâșiate sau mototolite de către lucrătorii poștali în timpul livrării sau de către lucrătorii de la sondaj în timp ce le deschid și le scot din plicuri, ceea ce ar putea împiedica citirea mașinilor.

Dar Favorito suspectează că sutele, dacă nu chiar mii, de buletinele de vot presupuse duplicate pentru Biden ar putea fi legate de creșteri ale voturilor pentru Biden pe care le-a observat târziu în noaptea alegerilor din județul Fulton după ce oficialii electorali au eliminat monitori de la State Farm Arena și au tras cazuri pline de buletine de vot. afară de sub mese și a început să le scaneze.

„Există întotdeauna șansa ca acesta să fie un loc de muncă intern”, a spus Favorito, un profesionist IT în carieră, care a fost un avocat principal pentru integritatea alegerilor din Georgia în ultimele două decenii.

Pe 3 noiembrie, oficialii alegerilor din județul Fulton au informat monitoarele că închideau centrul de tabulare State Farm înainte de miezul nopții, pentru a continua să numere pe tot parcursul nopții în timp ce nimeni nu se uita.

Foto Epoch Times
Angajații comisiei de înregistrare și alegeri din județul Fulton procesează buletinele de vot în Atlanta, Georgia, pe 4 noiembrie 2020. (Brandon Bell / Reuters)

„Lucrătorii electorali nu aduc buletinele de vot după ce supraveghetorul a întârziat prelucrarea până dimineața, le ascunde sub o masă și apoi le scoate pentru scanare și întabulare după ce supervizorul le-a spus [monitorilor] că au terminat de scanat seara și du-te acasă ”, a spus Favorito.

„Odată ce scanarea a fost finalizată, un flux de linii electorale a arătat o creștere fără precedent a votului care a transformat alegerile în favoarea lui Biden”, a adăugat el. De fapt, „la puțin peste o jumătate de oră după ce muncitorii au scanat buletinele de vot potențial frauduloase, un flux de linii electorale a arătat o creștere de 100.000 de voturi pentru Biden”.

„De unde au venit buletinele de vot și de ce le-au gestionat atât de suspicios?” A întrebat Favorito.

Voyles a menționat că supraveghetorul alegerilor județene care a supravegheat scanarea secretă a cazurilor pline de buletine de vot ajută și la administrarea depozitului în care se depozitează buletinele de vot suspecte.

Apelurile telefonice și e-mailurile către județul Fulton au rămas fără răspuns.

Anomalii similare, alte județe

Favorito a subliniat că potențialul de voturi contrafăcute există în alte județe din Georgia, nu doar în Fulton.

De fapt, doi lucrători democrați din sondaj au suflat cu anomalii similare la care au asistat în județele vecine DeKalb și Cobb, unde procesul electoral este, de asemenea, controlat de democrați.

Carlos E. Silva, de exemplu, a declarat într-o declarație pe 17 noiembrie că a observat o „bulă neagră perfectă” similară în buletinele de vot absente pentru Biden în timpul relatării pe care a lucrat în județul DeKalb. Și, în timp ce supraveghea povestea județului Cobb, a jurat că „a observat buletinele de vot absente fiind analizate cu aceeași bulă perfectă pe care o văzusem cu o seară înainte în DeKalb. Toate aceste buletine de vot aveau aceleași caracteristici: toate erau pentru Biden și aveau aceeași bulă perfectă. ”

S-a adăugat Silva, un democrat înregistrat, „Au existat mii de buletine de vot [mail-in] care pur și simplu au marcat balonul perfect pentru Biden și nu au existat alte marcaje în restul buletinului de vot”.

O altă democrată înregistrată, Mayra Romera, a mărturisit că, în timp ce monitoriza relatarea județului Cobb, a observat că „sute dintre aceste buletine de vot pareau impecabile, fără pliuri sau cutii. Selecțiile cu bule au fost perfect făcute … și toate s-au întâmplat să fie selecții pentru Biden. ”

Într-un articol recent, plângeri de fraudă în Georgia, precum și în Arizona, The New York Times l-a înfățișat pe Favorito drept „un cunoscut teoretician al conspirației” și a sugerat că este un adept al 11 septembrie. Ca dovadă, a citat o carte din 2002 pe care a publicat-o „punând sub semnul întrebării originea atacurilor din 11 septembrie 2001”.

Întrebat despre asta, Favorito a răspuns: „Cartea mea nu a propus nicio teorie cu privire la ceea ce s-a întâmplat în 11 septembrie. Nu menționez nimic despre explozivi ”plantați în World Trade Center, după cum au speculat adevărații. Mai degrabă, a spus el, a pus sub semnul întrebării legăturile de afaceri ale familiei Bush cu familia bin Laden și cu alți saudiți bogați și a susținut că războiul împotriva terorii a beneficiat tufișurile. De asemenea, el a dat vina pe administrația Bush pentru „obstrucționarea” investigațiilor FBI asupra atacurilor.

Favorito spune că este „constituționalist” și nici republican, nici susținător al lui Trump.

*

Nota redacției: Să vedem cum vor reacționa americanii când se vor înmulți dovezile de fraudă electorală!