10 August 2012 | Dan Tanasa

Organizatorii taberei, finanțată de CJ Harghita, recrutează tineri pentru ”garda națională secuiască-maghiară”!
Liderul Jobbik și președintele CJ Harghita vor participa la această tabără
UDMR-istul Borboly Csaba, președinte CJ Harghita

Patru filmulețe în care apar mai mulți indivizi costumați în uniforme și care trag cu muniție au fost postate pe portalul Youtube în cursul zilei de ieri. Cei care au postat aceste filmulețe dau de înțeles că aceste trageri au loc la tabăra EMI din Borzont, județul Harghita.

Mesajul care însoțește aceste filmulețe este cât se poate de clar: ”Noi suntem garda națională secuiască-maghiară, cei chemați pentru eliberarea Ardealului de sub ocupația română. Dacă vrei să te alaturi, caută-ne la tabara EMI din Borzont. Filmul arată cât suntem de hotărâți în acțiunile noastre. Tel. 0735176340”.

Tabăra Asociaţiei ,,Tineretul Maghiar Ardelean” – ,,Erdelyi Magyar Ifjak” (EMI) a început la Borzont, în județul Harghita, în data de 8 august și se va încheia în data de 12 august. Consiliul Județean Harghita a finanțat această tabără cu suma de 8500 de lei. Liderul partidului extremist din Ungaria, Jobbik, va fi prezent în această tabară în această peioadă.

În cursul zilei de azi președintele CJ Harghita va fi și el prezent azi la manifestările acestei tabere.

http://www.dantanasa.ro/2012/08/10/video-mitraliere-kalasnikov-si-autonomie-teritoriala-la-tabara-emi-din-harghita-organizatorii-taberei-finantata-de-cj-harghita-recruteaza-tineri-pentru-militia-secuiasca-maghiara/