Iulian Capsali despre procesul

pierdut de Monica Macovei

în faţa lui Victor Roncea:

Fără milă

 

Monica Macovei sexy foto de Monica TriponFără milă

Fosta procuroare comunistă Monica Macovei, cea care a anchetat la Mineriada din 13-15 iunie oamenii deţinuţi ilegal în lagărul de la Măgurele, victime ale miliţiilor minereşti conduse de securitate şi ale poliţiei, l-a dat în judecată pe jurnalistul Victor Roncea. Acesta nu numai că a fost bătut şi anchetat la Măgurele, dar a scos şi documentele care demonstrează prezenta procuroarei in acel loc. Monica Macovei afirma, textual, în documentele vremii că la Unitatea de la Măgurele, unde a fost trimisă pentru anchetarea protestatarilor arestaţi în 13 – 15 iunie 1990, “nu a văzut nici un act de violenţă“, deși realitatea era cumplită.

Fosta procuroare i-a pretins lui VR suma de 10.000 de euro ca despagubiri de imagine. Probabil ca nu mai avea bani de sifon.

“Instanţa a respins, ieri, 6 iulie 2015, acţiunea tovarăşei Monica Macovei, ca neîntemeiată” – ne arată jurnalistul, care a publicat şi documentele procesului pe blogul său.

Participarea sa la Mineriada din iunie 1990 ca procuror anchetator în timpul regimului Iliescu este fără echivoc. Pe astfel de personaje, în timpul dictaturii, s-a clădit sistemul de teroare, tot pe ei s-a cladit regimul Iliescu iar acum sunt cei mai radicali soldați ai globalismului.

Anticomunismul şi lupta împotriva corupţiei acestei procuroare comuniste, care are că principală preocupare denigrarea României în Parlamentul European, este unul bun pentru imbecilii utili care ies în stradă ca să ne “scape de comunism”.

Minunata Lume Nouă a Troicii şi a lui Gitenstein se face cu asemenea personaje însetate de putere şi lipsite de orice scrupul.

Sursa: Iulian Capsali

Preluare: Ziaristi Online

– See more at: http://www.ziaristionline.ro/2015/07/07/iulian-capsali-despre-procesul-pierdut-de-monica-macovei-in-fata-lui-victor-roncea-fara-mila/#sthash.6olG6dok.dpuf

.

.

Nota redacției: Nu doresc să mă înscriu în contradictoriu cu textul de mai sus, ci doar menționez un nume pe care referința la „procuroarea comunistă” mi l-a adus aminte, prin jocul imprevizibil al memoriei. Este vorba de ION DIACONESCU, procuror la Procuratura Generală prin anii ”70. Familia mea de la Constanța – mamă, soră, frate, cumnat și eu, am fost angajați într-un proces împotriva statului, pe vestita lege IL 18… Un abuz al autorităților locale în frunte cu alde Vasile Vâlcu, Tăvală, Georgescu și alții. Am depus pe acest subiect mai multe memorii la CC și la guvern, unul dintre ele a ajuns la ION DIACONESCU. M-a căutat și mi-a cerut un surplus de acte pentru a se convinge că am dreptate. Când s-a convins, și-a dat cuvîntul de onoare că nedreptatea care ni se făcuse la instanțele din Constanța se va îndrepta. Și-a cerut scuze pentru conduita colegilor săi constănțeni. Când totul s-a încheiat cu bine, conform faptelor și legii, am insistat să-i fac o vizită acasă, a priceput despre ce era vorba și a acceptat. Locuia, dacă mi-aduc aminte bine, prin Floreasca. M-a primit, oarecum amuzat că ghicise: venisem trăgând după mine o canistră de vin de Lipnița, ăl mai bun din toată Dobrogea. S-a scuzat că n-o să poată să-l bea, din motive medicale… Am stat de vorbă o mulțime, iar la plecare a ținut să-mi facă și dînsul un cadou. De dimensiuni mai mici, dar de o valoare binișor mai mare decât canistra îndătinată…

Au existat și procurori dintr-ăștia înainte de 1990! Cu respect pentru lege, cu frică de Dumnezeu! Numele unuia dintre ei este ION DIACONESCU. Dumnezeu să-l odihnească!

Sper ca aceste rânduri să ajungă și la feciorul său!

ion coja