Misu Croitor

11:27 (acum 51 de minute)

către euIon
Liderii catolici și evanghelici solicită tuturor bisericilor să acționeze duminica climatică înainte de COP26
Mișcarea pentru schimbările climatice solicită duminică rugăciuni și închinare. Bisericile spun că sunt gata să acționeze în Duminica Climei. Fraților și surorilor, nu devine mult mai clar decât acest lucru. Într-un videoclip postat recent, puteți auzi apelul liderilor catolici și protestanți către toate bisericile de a lua măsuri „urgente” și de a sprijini Duminica Climei și de a face acest lucru „prioritate”.
Acesta este un pericol real. Mișcarea climatică și mișcarea duminicală sunt unite la șold. Sunt unul în același lucru. Activistii climatici au îmbrățișat și promovează cultul duminical ca răspuns la criza climatică. Acesta este Laudato Si ’în acțiune. Fiecare minister adventist al presei de ziua a șaptea ar trebui să avertizeze lumea despre această amenințare care vine fără ezitare. Dușmanii adevărului prezent cresc în fiecare zi și devin din ce în ce mai îndrăzneți pe măsură ce încearcă să impună duminica ca zi de odihnă pentru lume.
A păstra tăcerea nu mai este o opțiune, dacă nu vrem să parem necredincioși celei mai de bază datorii care ni s-a încredințat: să protestăm împotriva mișcării duminicale. Acest videoclip „Duminica Climei” ar trebui să ceară ca fiecare publicație a bisericii adventiste și ministerul mass-media să-și rupă tăcerea fără întârziere. Este foarte confortabil și ușor să taci despre legătura evidentă dintre mișcarea climatică și mișcarea de duminică. Și tăcerea, pentru a nu complica relația noastră primitoare în mișcarea ecumenică, ar trebui să ne umple de un sentiment de vinovăție și rușine. #sda #adventist #adventista
*
Nota redacției – Publicăm textul dlui Mișu Croitor, vechi comentator al site-ului, dar nu avem nici o susșinere pentru teza adventistă a sabatului. Ni se pare lipsită de simțul măsurii.