BOMBA : BOMBA: MISCARE INTERNATIONALA RUSOFILA CU NEPOTUL LUI DE GAULLE CARE-SI CITEAZA BUNICUL PLEDAND PENTRU ALIANTA FRANCO-RUSA !

Mesaje primite

rodica bratulescu

15 mar. 2023, 22:52 (acum 11 ore)

către CorvinCristian
BOMBA : MISCARE INTERNATIONALA RUSOFILA CU NEPOTUL LUI DE GAULLE CARE-SI CITEAZA BUNICUL PLEDAND PENTRU ALIANTA FRANCO-RUSA !VIDEO.
 
LAVROV ESTE PREZENT SI SPRIJINA MISCAREA !!!

Congresul fondator al Mișcării Internaționale Rusofile (MIR) la Moscova: 43 de țări reprezentate, inclusiv Franța cu Pierre de Gaulle

Autor(i)
Franta-Seara
Publicat pe 15 martie 2023 – 19:50
Imagine
MIRMIR
Tribuna Mișcării Internaționale Rusofile (MIR), ocupată de oficialitățile și personalitățile prezente, 14 martie 2023, Moscova.
Franta-Seara

REPORTAJ/VIDEO – Marți, 14 martie, a avut loc la Moscova Congresul de fondare al Mișcării Internaționale Rusofile (MIR). În calitate de președinte nou ales, bulgarul Nikolai Malinov a descris rațiunea de a fi a mișcării: să lupte împotriva rusofobiei și să lanseze un adevărat „ strigăt de ajutor” în fața atacurilor în care Rusia și populația sa vor fi victime în lume. S-au adunat reprezentanți ai 43 de țări și mai multe personalități de renume internațional. La eveniment, francezul Pierre de Gaulle a luat cuvântul pentru „apărarea prieteniei dintre Franța și Rusia” . Nepotul generalului a vorbit și el, pe un ton hotărât angajat, despre nevoia geopolitică de a apăra „apărarea unei lumi multipolare”care ar promova  „înțelegerea și colaborarea” între națiuni și popoare. 

Pe 14 martie 2023, la Muzeul de Stat Pușkin din Moscova, s-a deschis congresul Mișcării Internaționale Rusofile (MIR). În fața unei săli pline de o sută de oameni, Nikolai Malinov, proaspăt ales președinte al Mișcării, a ținut un discurs introductiv înainte de a fi transmis prin intervenția lui Serghei Lavrov, ministrul rus de externe. Mai multe personalități, din 43 de țări, s-au succedat apoi pe podium pentru a denunța o rusofobie care se va dezvolta în lume.  

Pierre de Gaulle printre vorbitori

Potrivit vorbitorilor, o viziune din ce în ce mai maniheistă, dezvoltată în special în jurul lecturii conflictului ruso-ucrainean, ar avea ca rezultat o ură oarbă față de ruși, popor care a jucat totuși un rol determinant (și adesea uitat) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. cu pierderea a peste 20 de milioane de cetățeni în lupta împotriva amenințării naziste. 

Vorbitorii au vorbit de pe podium în limba lor originală, tradusă imediat în rusă, engleză sau franceză. În cea a diplomației prin excelență, limba franceză, Pierre de Gaulle, nepotul generalului de Gaulle, și-a ținut discursul pentru câteva minute. Un discurs adresat, uneori cu accente foarte gauliene (familia obligă) audienței pe un ton calm, cu cuvinte alese care contrastează cu cele ale altor personalități prezente, mult mai familiarizate cu canoanele clasice ale vorbirii politice. 

Pierre de Gaulle este un consultant specializat în fuziuni și achiziții care a lucrat la nivel internațional în lumea finanțelor. Invitat de MIR cu ideea de a reprezenta Franța – țara care de altfel a avut cel mai mare număr de participanți prezenți la fața locului -, are o bună cunoaștere a lumii anglo-saxone și s-a remarcat prin pozițiile sale în favoarea Rusiei pe plan. nivel internațional, care a tulburat stabilimentul francez .  

Venit la MIR pentru  „apărarea prieteniei dintre Franța și Rusia” , Pierre de Gaulle o descrie pe aceasta din urmă drept „marea putere a acestei părți a lumii” . Ar fi  „pentru Franța un partener cu care înțelegerea și colaborarea sunt extrem de naturale”.  Rusia este prezentată ca „unicul garant al păcii, prosperității și echilibrului în Europa și în lume”.

Pentru Pierre de Gaulle, „apărarea unei lumi multipolare se opune lumii neoliberale și păstrează capacitatea națiunilor de a se dezvolta, de a se emancipa și de a-și alege liber aliații”. „Asta ne aduce împreună în această dimineață, împreună cu multe alte țări ”, adaugă el. 

Un discurs foarte angajat (vezi videoclipul de mai jos), care depășește cu mult tema „prieteniei franco-ruse” pe care dorește să o vadă „păstrată așa cum a vrut și a înțeles generalul de Gaulle” . O prietenie pe care nimic nu ar putea pune sub semnul întrebării, nu chiar  „lăcomia unui președinte ucrainean, aservit intereselor americane și ale NATO, nici supunerea continentului european, oricât de larg divizat, nici chiar ambițiile personale ale majorității liderilor occidentali, care vor veni și îl vor distruge”, a spus el  .

Această acuzație virulentă împotriva președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky, anunță o altă acuzație la fel de vehementă împotriva Statelor Unite ale Americii, prezentate, potrivit lui Pierre de Gaulle, drept „ cei mai mari distrugători ai păcii din lume ” 

„Aspir din toată inima să dezvolt prietenia între Franța și Rusia” , conchide Pierre de Gaulle după ce a indicat că „occidentalii au trădat acordurile de la Minsk” și au creat „o coaliție iresponsabilă care sprijină orbește o forță militară unică și mai mortală pentru beneficiul intereselor financiare și industriale care vor învinge prietenia dintre cele două popoare ale noastre”. 

Mai mult, intervievat în timpul MIR de o presă rusă, Pierre de Gaulle a detaliat substanța gândirii sale, care exprimă ideea sa personală despre problemele geopolitice contemporane:  

„Americanii au înțeles că dacă Europa s-ar alia cu Rusia, am avea un bloc absolut foarte puternic la nivel internațional, inclusiv o monedă de schimb de referință care ar reprezenta un mare risc pentru dolar”, spune -el . Potrivit acestuia, „este un plan perfect orchestrat și deliberat pentru a preveni apariția acestui bloc și pentru a se asigura că Rusia nu se poate dezvolta independent și autonom cu un model diferit de al său. Cu riscul ca Rusia să poată trage în spate alte țări. (…)”  

De Gaulle merge și mai departe: „Politica este o chestiune de realitate. Și în fața unui sistem neoliberal care își arată clar limitele (crizele financiare) (…), există o altă referință care se dezvoltă, o referință care își are locul, pentru care trebuie să luptăm. trebuie să-ți aperi valorile. (…) Bunicul meu credea în această alianță dintre Franța și Rusia.” 

Din aceste poziții deosebit de clare, a apărut chiar o dispută de familie: Yves de Gaulle, fratele său, a declarat că „analiza fratelui (sau) nu angajează pe nimeni altul decât el însuși”. O divergență de puncte de vedere care se găsește frecvent în societatea franceză. Dar este vizibil în domeniul media?  

Prezentă la MIR, Maria Zhakarova, directorul de informare și presă al Ministerului de Externe al Rusiei i-a mărturisit lui France-Soir „dificultatea ei enormă” cu jurnaliştii francezi care, potrivit acesteia,  „raportează doar o parte din minut şi părtinitoare” a evenimentelor actuale referitoare la Rusia, probabil „sub instrucțiuni din partea lor” , ceea ce reprezintă pentru ea „o contribuție extremă la dezinformare sau propagandă”. 

O poziție politizată de funcția Zhakarova, dar despre un subiect controversat, dar care privește toată mass-media occidentală. Acestea din urmă sunt puse în discuție în modul lor de a raporta, în special, conflictele conduse de puterea americană.

O controversă, a cărei anumite trăsături au putut chiar să fie abordate de fostul ambasador britanic în Rusia, Tony Brenton, într-o rubrică publicată de The Guardian, care descrie o scenă mediatică, în speță occidentală, dobândită uneori în discursul politic.  

Un exemplu de tratament mediatic îndoielnic a fost menționat de jurnalistul brazilian Pepe Escobar, succedându-l pe podium lui Pierre de Gaulle. Acestea sunt dezvăluirile referitoare la  sabotarea Nord Stream  de către jurnalistul de investigație Seymour Hersh, în The  New York Times. 

Prezent la MIR prin videoconferință, Monseniorul Vigano a susținut un discurs în care a confirmat pozițiile sale recente împotriva „nouei ordini mondiale globaliste” și a „tendințelor sale eugenice”. 

De remarcat că jurnaliştii prezenţi au putut adresa întrebări diferitelor personalităţi, fie oficial, fie în marja prezentărilor oficiale. Ziua s-a desfășurat sub marea atenție a presei ruse, dar absența presei străine a fost aproape totală.

Cum a fost creată Mișcarea Internațională Rusofilă? 

MIR a fost creat la inițiativa lui Nikolav Malinov, liderul Mișcării Naționale Bulgare „Rusofili”, în condiții neobișnuite. Acuzat de spionaj în țara sa în septembrie 2019, tocmai a fost sancționat de guvernul Statelor Unite, în cadrul legii internaționale Magnitsky, pentru că a mituit un judecător. Scopul său a fost să obțină permisiunea de a călători în Rusia pentru a primi personal o decorație rusă din mâinile președintelui Vladimir Putin. 

În cadrul acestei întâlniri cu președintele Putin, Malinov ar fi împărtășit ideea unei Mișcări Internaționale a Rusofililor (MIR) al cărei scop a fost să promoveze apărarea Rusiei și a rușilor în lume și de facto a intereselor  acestora  .

Ideea a fost în special să strângem, printr-o inițiativă a cetățenilor europeni, în cel puțin șapte țări ale Uniunii, un milion de semnături prin care se solicită ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei. Promovarea evenimentelor legate de istorie, în cadrul luptei „antifasciste”, este prezentată și de organizatorii MIR, în textul manifestului său fondator:  

„Astăzi, pe fondul presiunii de sancțiuni anti-ruse, al campaniei de propagandă rusofobă a Occidentului și al încercărilor de „anulare” Rusiei și culturii ruse, numărul celor care nu-și ascund simpatia pentru țara noastră crește în lume. Pentru mulți dintre ei, Rusia devine o adevărată „coală de salvare”, centrul unei mișcări internaționale pentru o ordine mondială justă, bazată pe multipolaritate și respect pentru valorile tradiționale ale țărilor și popoarelor. O lume în care copiii au un tată și o mamă, nu „părinții #1 și #2”, în care căsătoria este uniunea unui bărbat și a unei femei, iar credința în Dumnezeu și identitatea etno-culturală nu sunt ceva de ascuns rușinos”.

Serghei Lavrov a arătat sprijinul oficialilor și al guvernului rus pentru această mișcare „cetățeană”. Ministrul de Externe a citit un mesaj de sprijin din partea președintelui Putin. El a vorbit despre „curajul participanților” care  „au ales să călătorească la Moscova” pentru acest congres. El a vizat apoi în mod deosebit „ blocul atlantist”, care, potrivit multor personalități prezente în cadrul MIR, ar fi responsabil de rusofobia ambientală în lumea actuală. „ Lupta împotriva fascismului”  este apoi prezentată ca răspuns la această presupusă campanie de denigrare, ca reacție la conflictul ruso-ucrainean.

Lavrov

 O abordare care este susținută de diverse personalități, printre care și actorul american Steven Seagal, de origine rusă, și care acum locuiește în Rusia. Seagal este, de asemenea, un reprezentant special al Ministerului rus de Externe pentru relațiile umanitare cu Statele Unite și Japonia. Printre membrii constitutivi ai MIR prezenți la fața locului, îl regăsim și pe oligarhul ortodox Konstantin Malofeev, președintele asociației obștești „Tsargrad”, acuzat că a fost implicat într-o tentativă de lovitură de stat în Muntenegru și sancționat de „Occident. 

seagalÎn ceea ce privește crearea MIR, detalii suplimentare sunt date de Malofeev în textul de prezentare. Scopul său este „să adune adevărații patrioți din diferite țări, care reprezintă religii și opinii politice diferite”  și al căror punct comun este „dragostea lor pentru Rusia și cultura ei și lupta pentru o lume multipolară bazată pe tradițiile popoarelor”.

Un mesaj pe care l-a reiterat pe 13 martie într-un discurs de bun venit participanților la lounge-ul de iarnă de la etajul 22 al hotelului Golden Ring, în prezența lui Malinov și a reprezentantului oficial al serviciului diplomatic rus Maria Zakharova.   

MZ

Acesta din urmă ia, la rândul său, cuvântul pentru a reaminti un obiectiv declarat de „aducerea rusofililor împreună”  și pentru a permite cetățenilor să înțeleagă poziția Rusiei și influența Rusiei în lume. Un mijloc, potrivit ei, de  „luptă împotriva rusofobiei” și guvernarea mondială „sub influența americană” . Este, de asemenea, o modalitate de a reafirma locul Rusiei pe scena mondială.

Sfârșitul congresului și sălilor private 

Congresul MIR s-a încheiat cu o seară de gală la Maison des Receptions a Ministerului Afacerilor Externe. Un efort de comunicare important, cu prezența personală a lui Serghei Lavrov, care a făcut schimb cu diverși participanți sau i-a primit într-o cameră privată. Pierre de Gaulle a fost unul dintre acești oameni privilegiați. Un gest probabil făcut în semn de recunoștință pentru participare și pentru pozițiile sale rusofile împotriva poziției oficiale franceze.   

Misterele schimburilor private și ale diplomației internaționale rămân. „Lucrurile se schimbă foarte repede în acest moment ”, a explicat enigmaticul Pierre de Gaulle pentru France-Soir . 

  • France-Soir a decis să acopere acest eveniment pentru a readuce cititorilor săi o viziune corectă și nu fragmentată asupra informației. Am beneficiat de libertate totală de mișcare, discuții și schimburi cu participanții în cadrul acestui congres.

MIR

Congrès fondateur du Mouvement International Russophile (MIR) à Moscou: 43 pays représentés, dont la France avec Pierre de Gaulle