Miroase a șpagă

2021-10-10T19:16:52+03:0010 octombrie 2021|Textele altora|
Scandalul care cutremură Europa. Ursula von der Leyen, investigată pentru legături cu firma Pfizer şi contractul de 1, 8 miliarde de doze de vaccin

Scandalul care cutremură Europa. Ursula von der Leyen, investigată pentru legături cu firma Pfizer şi contractul de 1, 8 miliarde de doze de vaccin

Ombudsman-ul european a pornit o investigație împotriva președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru faptul că a refuzat să facă publice discuțiile private pe care le-a avut cu CEO-ul firmei Pfizer şi care priveau achiziționarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin, arată instituția europeana într-un comunicat remis public.

Ombudsmanul European Emily O’Reilly dorește să afle mai multe despre mesajele text ale președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu un șef al unei companii farmaceutice. Refuzul Comisiei de a acorda acces la texte a stârnit controverse.

Cristian Terhes, Europarlamentar PNȚCD, a publicat pe social media raportul comisiei care o investighează pe Ursula von der Leyen:

„Reclamantul, invocând dreptul de acces la informații de interes public, a solicitat Comisiei Europene accesul la mesaje text şi alte documente referitoare la discuțiile dintre președinta Comisiei si CEO-ul unei companii farmaceutice cu privire la achiziționarea unui vaccin COVID-19.

Comisia a declarat că nu poate oferi acces la niciun mesaj text, deoarece nu s-a păstrat nici o dovadă a unor astfel de mesaje. În opinia reclamantului Comisia are obligația de a înregistra mesaje instantanee legate de politici importante sau aspecte politice, cum ar fi achiziționarea de vaccinuri COVID-19.

Ombudsman-ul a deschis o anchetă şi a cerut să se întâlnească cu reprezentanții Comisiei pentru a discuta despre procedurile şi practica aplicabilă”, arata în comunicat instituția Ombudsman-ului european.

De unde a plecat tot scandalul

Scandalul a pornit după ce NY Times, pe data de 28 aprilie 2021, sub titlul How Europe Sealed a Pfizer Vaccine Deal With Texts and Calls (Cum a finalizat Europa o înțelegerea pentru vaccinul Pfizer prin SMS şi apeluri telefonice), a publicat un articol în care descrie, citând surse interne, că Ursula von der Leyen ar fi purtat discuții directe şi personale cu Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, pentru încheierea unui nou contract cu Pfizer.

„Si, cum au vorbit, două lucruri au devenit clare: Pfizer ar putea avea mai multe doze pe care le-ar putea oferi Uniunii – mult mai multe. Iar Uniunea Europeana ar fi încantat să le aibă”, se arată în articol.

„Diplomația personală” dintre cei doi a jucat un rol fundamental în finalizarea înțelegerii în urma căreia UE s-a angajat să cumpere 1.8 miliarde de doze de vaccin Pfizer, arată același articol din NY Times.

Pe data de 8 mai 2021 Ursula von der Leyen a anunțat public cu mândrie pe Twitter ca a încheiat aceasta înțelegere cu Pfizer, în urma căreia angajează UE să cumpere 1.8 miliarde de doze de vaccin, în contextul în care populația Uniunii Europene este de 450 de milioane de oameni.

Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD  a arătat pe data de 12 mai 2021 că această înțelegere parafată de Ursula von der Leyen cu Pfizer demonstrează, printre altele, că „actualul vaccin nu produce imunitate, pentru că dacă ar produce nu ar mai fi necesară vaccinarea în 2022 si 2023. Prin urmare, afirmația că oamenii se imunizează  după aceste vaccinuri este falsă”.

Pornind de la acest articol din NY Times o persoană interesată a cerut Comisiei Europene, pe baza legislației europene privind accesul la informații de interes public, să-i pună la dispoziție acele comunicări între Ursula von der Leyen şi CEO-ul Pfizer, cerere la care Comisia a răspuns că nu deține respectivele comunicări deoarece au fost șterse, mai relatează europarlamentarul PNTCD pe contul său de Facebook.

Un comentariu

 1. caroline gunderode 11 octombrie 2021 la 1:06 pm - Raspunde

  JOS CU MATRACUCA ASTA REPTILIANA CARE SE DA DREPT NEMTOAICA SI NU ESTE : ESTE O MERKELISTA CARE, CA SI MERKEL URASTE POPORUL GERMAN DE MOARTE !!! VREA TSUNAMI DE IMIGRANTI CA SA-L TERMINE LA EL ACASA !!!!! CA SI PE NOI SI PE TOTI EUROPENII, LA EI ACASA !!!

  Ursula van der Leyen este specializata in deturnare de fonduri europene catre fi-su, pus intr-o pozitie cheie – a avut proces pentru conflict de interese ! Si cate alte deturnari, daca e luata la bani marunti ……

  Profesional e nula – a studiat ‘economics’ si si-a luat – à la Kovesi – un doctorat fraudulos in medicina, plagiat, contestat de f multa lume , a carei comisie care l-a aprobat, a fost si ea contestata(vezi Wikipedia) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Cel mai mare jurist al Germaniei, specialist in relatii internationale, zice, referitor la joburile ei ministeriale, paleashca aruncata pe masa ei de Merkel a carei fff fidela servanta a fost Ursula d’a capo al fine a carierei lui Merkel , zice prof univ, dr Jurae Karl Albrecht Schachtschneider , ‘la cei 7 copii ai ei femeea asta stie mai multe despre cofa in care speli copiii decat meserie ‘ – a fost pana si ministru al apararii sub Merkel, e de rasul curcilor !
  Dar de rasu/plansu si mai mare este ca cacoana asta vrea :

  ‘a European Superstate’,
  adica vrea O EUROPA FEDERALA CU O ARMATA PROPRIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  CA SA NE DEA LA CAP DACA NE RASCULAM CACI ARMATELE NOASTRE NATIONALE S-AR PUTEA RASCULA CA SA-I DEA LA CAP EI !!!!!!! CA SA NE APERE PE NOI !!!!!!! DE ACEASTA REPTILA MERKELISTA !

  Mai vrea ceva deliranta merkelista :

  ADOPTII DE COPII PENTRU CUPLURI DE HOMOSEXUALI IN CASATORII ‘LEGIFERATE’

  Eu am citit pe internet cateva articole cu statistici despre copiii crescuti mari in cadrul acestor adoptii : TOTI ERAU DEPRESIVI SI SPUNEAU CA ACESTE ADOPTII NU SUNT RECOMANDATE, CITAND UN MOTIV SAU ALTUL !

  Si muierea asta debila vrea adoptii ptr LGBT ???

  JOS CU ABRUTIZATII AUTOALESI SAU ALESI DE OCULTA , DIN COMISIA EUROPEANA, A CAREI SEFA A FOST PUSA DEBILA ASTA DE DIIVERSI SECRETI AUTOALESI ! !!!

  JOS CU EU, SI CU TALHARII EI ,

  VREM STATE NATIONALE IN RELATII ARMONIOASE AUTENTIC EUROPENE !

  JOS CU UNIUNEA SOVIETICA EUROPEANA !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top