Gelu Ștefan Diaconu
23 ore ·
Ministrul Florin Cîțu vrea să ofere prin încredințare directa „digitalizararea” ANAF și dă asigurări că totul va fi gata până în vară!

Monșer, totul are o limita în minciuna pe care o proferezi zilnic. Îți pot furniza câteva sute de pagini pe care sa le studiezi înainte de a arunca asemenea absurdități în spațiul public. Despre uriașa complexitate a acestui proces, despre RAMP, COTS, SIACF, GOTICA, etc., etc.
Pur și simplu, stimabile, trăiești într-o alta realitate! Habar nu ai despre ceea ce înseamnă informatizarea administrației fiscale.

Acest Nae Cațavencu al PNL crede că administrarea creanțelor bugetare, provenite din diferitele categorii de taxe și impozite, cu baze de calcul complet diferite, cu un istoric diferit, cu termene de plata așijderea, cu stingeri de plată prin compensare, cu suprasolviri, cu transferuri de companii în timp real de la o administrație fiscală la alta, cu modificări continue ale legislației fiscale, cu proceduri diverse de corecție a obligațiilor istorice cum ar fi ordonanțe de urgenta de stingere prin anulare/amnistie, cu posibile milioane de interogări zilnice ale bazelor de date…etc.etc., s-ar putea „digitaliza” (ca sa folosesc termenul său preferat) până prin…vară!!!

I-o fi zis cineva, o fi citit, s-o fi interesat despre ce înseamna un centru de date la standarde TIER 4 support, de care este nevoie ca aerul la ANAF, înainte de declarațiile acestea tipice pentru un politician demagog?

Dacă cumva veți îndrăzni să acordați prin încredințare directa „digitalizararea” ANAF, voi face public numele companiei câștigătoare imediat când veti demara procedura. Pentru că știm de pe acum cine este vizată!
Nu uitați o vorbă simplă, din popor: întotdeauna minciuna are picioare scurte.

https://www.profit.ro/…/citu-vrea-sa-solicite-csat-acordare…