CD
1.366 aprobate

denitsoc@gmail.com
149.102.242.198

 

Va mai amintiti marturia fetitei nevinovate data in fata Congresului SUA in 1990?
Marturie ce a alarmat toate organismele dreptului omului puse in slujba propagandei iudee?
Firma de avocati evrei care a pus la cale aceasta marturie mincinoasa nu a patit nimic, caci era pentru binele elitei financiare.

“Mărturia Nayirah a fost o mărturie falsă dată în fața Congresului Statelor Unite ale Americii pentru Drepturile Omului, la 10 octombrie 1990, de o fată de 15 ani care a fost identificată public la acea vreme prin prenumele ei, Nayirah. Mărturia a fost mediatizată pe scară largă și a fost citată de nenumărate ori de senatorii americani și de președintele George H. W. Bush în motivarea lor de a sprijini Kuweitul în Războiul din Golf.

În 1992, a fost dezvăluit că numele de familie al lui Nayirah era Al-Ṣabaḥ (în arabă: نيرة الصباح) și că ea era fiica lui Saud Al-Sabah, ambasadorul Kuweitului în Statele Unite.
Mai mult, a fost dezvăluit că mărturia ei a fost organizată ca parte a campaniei de relații publice Citizens for a Free Kuweit, care a fost condusă de firma americană de relații publice Hill & Knowlton pentru guvernul kuweit.
După aceasta, mărturia lui al-Sabah a ajuns să fie considerată un exemplu clasic de propagandă modernă a atrocităților.

În mărturia ei, Nayirah a susținut că, după invazia irakienă în Kuweit, a văzut soldații irakieni scoțând bebeluși din incubatoarele unui spital din Kuweit si lăsați copiii să moară.

Povestea ei a fost inițial coroborată de Amnesty International, un ONG global cu sediul în Marea Britanie, care a publicat un raport despre presupusele crime și mărturiile celor evacuați.
După eliberarea Kuweitului, reporterilor li s-a dat acces în țară. Un raport ABC a constatat că „pacienții, inclusiv bebelușii prematuri, au murit, atunci când multe dintre asistentele și medicii din Kuweit… au fugit”, dar trupele irakiene „aproape sigur nu au furat incubatoarele din spitale și au lăsat să moară sute de bebeluși din Kuweit”.
Amnesty International SUA a reacționat emitând o corecție, directorul executiv John Healey acuzând ulterior administrația Bush de „manipulare oportunistă a mișcării internaționale pentru drepturile omului”

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_testimony#References