Mii de agenți ai serviciilor de informații americane refuză să se vaccineze

DE IUSTINA FILIMON /

ȘTIRI / Publicat: Duminică, 07 noiembrie 2021, 12:00 / 3 comentarii
Mii de agenți ai serviciilor de informații americane refuză să se vaccineze

Sindicatul Polițiștilor Operativi din România refuză vaccinarea: Noi ținem foarte mult la drepturile fundamentale Sindicatul Polițiștilor Operativi din România refuză vaccinarea: Noi ținem foarte mult la drepturile fundamentale
Spitalele din statul New York se confruntă cu posibile concedieri în masă, în contextul în care mii de angajați refuză vaccinurile Spitalele din statul New York se confruntă cu posibile concedieri în masă, în contextul în care mii de angajați refuză vaccinurile

„Mulțumită” mandatului de vaccinare Covid impus de administrația Biden, agențiile americane de informații ar putea rămâne fără aproape un sfert din forța lor de muncă, arată InfoWars.

Mulți legislatori republicani sunt îngrijorați că eliminarea atât de bruscă a mii de agenți și lucrători din serviciile de informații care refuză să se vaccineze ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității naționale.

Dintre cele 18 agenții de informații din SUA, unele dintre ele au 40% dintre angajați nevaccinați, iar altele, 20%, potrivit republicanului Chris Stewart (Utah), membru al Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților.

„Întrebarea mea este: care este impactul asupra securității naționale dacă facem asta?”. a spus Stewart. „Riști să concediezi mii de oameni în aceeași zi. Și nu este ca și cum ai pune un anunț pe Craigslist (un site de anunțuri – n.n.), urmând ca oamenii să candideze până joi”.

Între timp, directorul CIA, William Burns, a anunțat săptămâna trecută cu mândrie că 97% dintre ofițerii agenției sunt vaccinați, iar Biroul Național de Recunoaștere/National Reconnaissance Office (NRO), responsabil de sateliții de spionaj ai SUA, are o rată de vaccinare de peste 90%.

Deși procentul exact de vaccinare Covid la nivelul agențiilor de informații americane este secret, se estimează că cel puțin 20% dintre angajații acestora rămân nevaccinați.

ADVERTISING

Angajații nevaccinați au termen până pe data de 22 noiembrie pentru a se vaccina cu serurile experimentale Covid sau vor fi concediați de guvernul federal. Mulți vor alege libertatea.

*
Nota redacției – Agenții ăștia de informații or fi având ei niște informații…