DE SFANTA SARBATOARE A INALTARII LA CER A MANTUITORULUI IISUS HRISTOS, SA NE INALTAM SI NOI SUFLETUL DIN IADUL IMPUS CA POLITICA DE STAT DE „INFAILIBILITATEA” EUROCENTRISMULUI OCCIDENTAL „ATOTSTIUTOR”, SI SA GASIM MODELE DE URMAT IN SFINTII NOSTRI PARINTI, STRAMOSII NOSTRI, PATRIOTI, SI CA SFANTUL CONSTANTIN CEL MARE SI SFANTA ELENA, SA NE RIDICAM INCA O DATA CA ACUM 17 VEACURI DIN PAGANISMUL OCCIDENTAL :

PARINTELE IUSTIN PÂRVU, ALTI SFINTI PARINTI SI OAMENI DE BINE(unii chiar au trait,
au studiat in occident: Sf. Nicolae Velimirovici, Parintele Ggeorghe Calciu, Parintele Serafim Rose, Mihai Eminescu, Emil Cioran…deci, cunosc foarte bine…)CARE NE SFATUIESC, NE INVATA, NE AVERTIZEAZA…DESPRE CE INSEAMNA EUROPA, OCCIDENTUL IUDEOMASON, CEL CARE NE UMILESTE, NE JEFUIESTE, NE MINTE SI NE INSEALA :

PĂRINTELE ARSENIE BOCA :
Roadele slabirii in dreapta credinta a teologilor in facultati si seminarii vor fi preotii, care vor fi si mai slabi ca invatatorii lor; mai ales in Transilvania ortodoxia aproape ca va disparea, ultima reduta va fi Sibiul, dar va cadea si acesta. Dumnezeu nu forteaza mantuirea nimanui. Cine are minte sa ia aminte.
http://www.libris.ro/carte-ort…” \t „_blank” “Marturii din Tara Fagarasului despre parintele Arsenie Boca”, Editie ingrijita de Ioan Cismileanu, Editura Agaton, Fagaras, 2004

Parintele facuse atunci altarul din padure si într-o predica spusese: „Ma, întoarceti-va la Dumnezeu caci calul rosu bate la portile Rasaritului. Dar sa nu va întristati, ca de acolo vine mântuirea. Prigoana vine de la Apus”. Adica, prigoana vine din Apus acum, în vremurile noastre.
(Penciu Georgeta, Fagaras)http://www.libris.ro/carte-ort…” \t „_blank” “Alte marturii despre parintele Arsenie Boca”, Editura Agaton, Fagaras, 2008

PĂRINTELE GHEORGHE CALCIU :
În catacombele politicii internaţionale, care este, în esenţa ei, una antihristică, se elaborează savant distrugerea Bisericii, a neamurilor, relativizarea adevărului, izolarea individului şi controlarea lui pînă la desfiinţare prin toate mijloacele de monitorizare şi propagandă, spulberarea familiei; persoana trebuie să devină tot mai mult o proprietate a guvernului; asistăm la instalarea unui totalitarism lent care, în cele din urmă, să ducă la subordonarea întregii lumi unui guvern internaţional uns de cineva “din adîncuri”. Acest guvern va fi înzestrat cu funcţii şi calităţi mistice, aşa cum s-a procedat cu partidul unic în ţările comuniste. Cum să ne apărăm? Punînd în locul valorilor promovate de anticreştini exact opusul lor. Şi încă ceva: există un filtru mental împotriva fluxului uriaş al informaţiei care ne asaltează şi o vitejie a binelui.
http://razvan-codrescu.blogspo…http://razvan-codrescu.blogspo…

-Părinte, credeţi că azi elitele trebuie să mai joace un rol în situaţia asta de tranziţie, aşa cum a fost atâtea sute de ani în istorie, sau masele de fapt trebuie să ia cât mai mult din acest rol?
– Ştiţi ce spunea Horaţiu? “Urăsc vulgul profan“. Cea mai umilită ţară din lume e America. Absolut. Prin acţiune masonică, prin mafii politice… Acolo la conducere este întotdeauna o elită economică, nu inteligentă. Bush [junior, n.n.] nu are nici o inteligenţă, e un biet om oarecare. El şi Condoleeza Rice şi toţi aceştia sunt implicaţi în problema petrolului, aşa că toate acţiunile sunt aşa cum sunt. Nu îi interesează pe ei nimic în privinţa populaţiei. Nivelul cultural al populaţiei este foarte, foarte mic. Sunt poate milioane de analfabeţi care trăiesc muncind, şi apoi toată această clasă medie care susţine întreaga Americă.
http://www.cuvantul-ortodox.ro…
„Toată Europa şi America au născocit feminismul ca pe o soluţie a dezagregării familiei şi, în ultima instanţă, a societăţii creştine. Pentru ei, egalitatea femeii cu bărbatul a dus la exacerbarea drepturilor femeii, făcând din ea nu atât o persoana demnă şi o gingăşie a familiei, educatoarea copiilor şi pacea unei case, cât un obiect al plăcerii exagerate, ceea ce duce la scăderea natalităţii în ţările civilizate. Aceasta este sclavia cea mai ruşinoasă a femeii. În ultima instanţă, toată această ideologie feministă nu face decât să pună mereu femeia în situaţie de minoritate socială.”
http://citateortodoxe.ro/

FEODOR MIHAILOVICI DOSTOIEVKI :
În timpul sejurului în Europa, Dostoievski nu a fost prea atras de monumente, ci a călătorit special pentru a observa oamenii. La Londra, a fost înspăimântat de prăpastia uriaşă dintre bogaţi şi săraci şi de contrucţia utilitară a fabricilor şi a întregului oraş – oraşul capitalist prin excelenţă – unde, în cuvintele lui Dostoievski, “însuşi chipul omului” părea negat. În Însemnări de iarnă…, autorul rus descrie cu o forţă extraordinară măsura în care munca din fabrică e capabilă ‘‘să şteargă trăsăturile personale sau sclipirile de inteligenţă de pe chipul unui om’’. Dacă – aşa cum au remarcat mulţi alţi vizitatori – Parisul poza ca un oraş al ordinii şi al micii proprietăţi burgheze, ascunzând mizeria şi dezordinea, Londra întruchipează, în descrierea lui Dostoievski, tot ceea ce înseamnă dezordine biblică, întruchipează Babilonul : un oraş imens cu ‘‘parcuri şi pieţe magnifice’’, cu fabrici imense şi un aer îmbâcsit de fumul de cărbune, cu o masă nediferenţiată de ‘‘oameni flămânzi şi sălbăticiţi’’, care se îndreaptă dimineaţa, în număr uriaş, spre fabrică, iar seara dinspre fabrică spre cârciumi. În ochii scriitorului rus, ceea ce diferenţia populaţia proletară engleză de alte populaţii proletare din Europa era sentimentul înfrângerii iremediabile de către ‘‘spiritul stăpânitor’’ al realităţii, care se impunea triumfător ca ultimul cuvânt din istoria umanităţii, un spirit în faţa căruia orice ideal de frumuseţe şi bunătate pălea. Înfrângerea consta în aceea că milioane de oameni, reduşi la o masă ‘‘înfometată şi sălbăticită’’, au ajuns chiar ‘‘să creadă că acesta este adevărul ultim’’. Dostoievski a observat aici, de asemenea, abandonul total al săracilor de către societate : săracii nu erau primiţi în bisericile protestante ‘‘pentru că n-aveau cu ce plăti un loc pe bancă’’, ca atare, concubinajul – ‘‘căsătoria costa scump’’ –, schilodirea de către bărbaţi a femeilor şi a copiilor, alcoolismul, în rândul tuturor, de la bărbaţi până la copii, prostituţia, chiar şi în rândul copiilor, erau văzute ca naturale în rândurile proletariatului industrial. Aceasta l-a făcut pe Dostoievski să denunţe absurditatea şi falsitatea separaţiei dintre sfera privată şi cea publică, absurditate şi falsitate exemplificate prin faptul că ‘‘englezii bogaţi sunt extrem de religioşi; credinţa lor e sumbră, posacă şi specifică’’, trăiesc cu conştiinţa pe deplin liniştită, iar ‘‘sărăcia, suferinţa, plânsul şi toropeala maselor nu-i neliniştesc câtuşi de puţin’’. Autorul Însemnărilor concluzionează că ‘‘la Londra observi o abrutizare nemaipomenită; nu vezi oameni, ci o sistematică, docilă, stimulată pierdere a conştiinţei. Şi privindu-i pe toţi aceşti paria ai societăţii, simţi că va mai trece încă multă vreme până ce se va împlini pentru ei prorocirea, până când li se vor da ramuri de măslin şi veşminte albe şi că încă multă vreme ei îl vor întreba pe Cel-de-Sus ‘Până când, Doamne’?’’ https://alexandruracu.wordpres…https://alexandruracu.wordpres…

IPS BARTOLOMEU ANANIA :
Nu aşteptăm spiritualitate din Occident, pentru că nu o are….Ce ni se propune? Economicul-pîinea. Prin pîine ni se cere libertatea. De aici, pretenţiile aberante care ni se pun în faţă, a fi acceptaţi în această Europă: homosexualitatea, viciul, avortul, desfrîul, sexualitatea, pornografia, adică tot ceea ce poate fi mai rău în viaţa unei societăţi, nişte rele pe care noi ca popor, în frunte cu biserica şi din fericire în frunte cu tineretul nostru creştin ortodox, le respingem cu toată fermitatea, pentru că nu vrem ca, cu pretul “intrării” noastre în Europa să ne pierdem propria identitate naţională….De aceea, personal, voi deveni intolerant, chiar cu riscul de a fi catalogat drept fundamentalist. La urma urmei, dacă e vorba de “fundamentalism”, primul fundamentalist a fost însuşi Iisus Hristos: “Înapoia Mea, satano!”…
http://www.apologeticum.ro/201…http://www.apologeticum.ro/201…

PARINTELE DUMITRU STANILOAE :
Relativismul religios si moral al Apusului a dus lumea la biologismul sau nesaturat si la toate neajunsurile sociale. Acesta l-a facut izvorul tuturor doctrinelor care au dezlantuit si au justificat patimile omenesti. In Apus crestinismul a avut ca ideal sa “civilizeze” pe om, pentru a-l scoate din barbaria unde se afla pana acum opt sute de ani. In Rasarit, unde crestinismul aparuse intr-o lume civilizata de mult, idealul a fost unul mai inalt: sa-l sfinteasca. Poate a fost necesara aceasta etapa in Apus. Dar de aci urmeaza ca acum crestinismul apusean trebuie sa se inalte la treapta mai inalta, pe care o reprezinta ortodoxia. A venit timpul ca ortodoxia sa patrunda in Apus, daca vrea acela sa gaseasca o iesire din starea imposibila la care l-a dus civilizatia, ca si pe popoarele in mijlocul carora a aparut crestinismul….Tocmai din dorinta de a se intineri cu forta religioasa noua, ni se fac fel de fel de chemari dragastoase din partea reprezentantilor acestui crestinism apusean. Dar un lucru trebuie sa accentuam: Daca crestinismul apusean vrea sa renasca si sa-si recastige puterea pierduta acasa la el, trebuie sa se reidentifice complet cu ortodoxia, nu sa caute sa toarne si la noi apa oaselor lui imbatranite. Crestinismul apusean trebuie sa restabileasca pe Hristos in centrul constiintelor, inlaturand domnia omului.
http://www.cuvantul-ortodox.ro…
http://www.cuvantul-ortodox.ro…

SF. NICOLAE VELIMIROVICI :
Europa zilelor noastre este cel mai mare Turn babilónic”.
„Ce este Europa? Erezie. Este erezie. Mai întâi arhi-erezia papală, apoi erezia lutherană, apoi cea calvină, apoi cea a ‘sâmbătarilor’, şi tot aşa, aproape fără sfârşit. Şirul tuturor acestor erezii se încheie cu atheismul, adică cu Europenii cei fără de Dumnezeu, lucru nemaiîntâlnit în istoria omenirii, niciodată, niciunde, nici ca număr, nici ca dezlănţuire”.
„Că omenirea Europeană a făcut legământ cu moartea şi învoială cu iadul este cel mai vădit lucru dintre toate cele petrecute în istoria lumii în ultimele două sute de ani. Europa întreagă duhneşte a moarte. Universităţile Europene propovăduiesc moartea. Cărturarii Europeni descriu moartea. Oamenii de ştiinţă Europeni fac moartea nemuritoare. Politicienii Europeni lucrează pentru moarte. Dascălii Europeni sădesc moartea în sufletele tinerilor. Imperialiştii Europeni răspândesc moartea în întreaga lume. Revoluţionarii Europeni poartă stindardul morţii. Europa modernă este sinonimă cu moartea. Nu vrea să ştie de viaţa de după moarte; vreţi cu Europa, tovarăşa morţii, sau cu Hristos, împăratul vieţii veşnice?”
„…cand inaintasii nostri, taranii Sumadiei, au inceput sa se ridice impotriva Asiaticilor pentru libertatea lor, Europa Apuseana a inceput a se arata vrajmasa libertatii noastre. Pentru ce? pentru libera trecere, pentru export, pentru import, pentru porci si bivoli – pentru aceasta. Si de atunci si pana astazi, s-a aratat inaintea ochilor nostri realitatea neasteptata a Europei Apusene, iar acea realitate se exprima cel mai bine prin aceste cuvinte : „TOATE CĂILE EUROPEI APUSENE SANT LIPSĂ DE MILĂ ŞI MINCIUNĂ „!
„Toate devizele Europene moderne au fost alcătuite de Jidovii care l-au răstignit pe Hristos. Democraţia, grevele, socialismul, atheismul, toleranţa tuturor credinţelor, pacifismul, revoluţia universală, capitalismul, comunismul – toate acestea sânt creaţiile Jidovilor sau, mai bine zis, ale tatălui lor, diavolul; toate acestea, pentru a-l defăima pe Hristos”
http://www.google.ro/url?sa=t&…http://www.google.ro/url?sa=t&…

MIHAI EMINESCU :
„…Caci acest tineret s-au fost dus într-o tara bolnava în privirea vietii sociale: Clasele superioare putred de bogate au ajuns acolo la o rafinare de placeri nemaipomenita…”
…Astfel vin patura dupa patura în tara noastra, cu ideile cele mai ciudate, scoase din cafenelele frantuzesti sau din scrierile lui Saint-Simon si alte altor scriitori ce nu erau în toate mintile, iar formele vietii noastre de astazi au iesit din aceste capete sucite care cred ca în lume poate exista adevar absolut si ca ce se potriveste în Franta se potriveste si la noi. Când au sosit la granita, batrânii-i asteptau cu masa-ntinsa si cu lumânari aprinse, habar n-aveau de ce-i asteapta si de ce belea si-au adus pe cap…
http://www.mihaieminescu.ro/op…
http://www.mihaieminescu.ro/op…

DAN ZAMFIRESCU :
…în chiar clipa în care „Europa” pactiza cu „păgânul” şi pregătea faimoasa alianţă de peste mai puţin de un secol între Francisc I şi Soliman Magnificul (prima uriaşă împărţire a „sferelor de influenţa” şi mai mult decât o primă Yaltă: prima Maltă) în acelaşi moment istoric Ştefan cel Mare punea bazele strategiei de lungă durată prin care neamul său a putut străbate această „Europă a pactului occidentalo-otoman”, care avea să dureze aproape o jumătate de mileniu, până în secolul al XlX-lea. El reuşea să aşeze dăinuirea românească pe temelia a 47 de legendare biserici, pe mândria şi conştiinţa de sine, lăsate moştenire la Baia, Vaslui, Codrii Cosminului, şi pe celebrul testament: „Nu credeţi în Occident. Eu am crezut şi m-am înşelat. Ţineţi seama de realităţi şi preferaţi să vă acomodaţi cu Imperiul Otoman decât să vă aruncaţi nebuneşte în aventuri la care vă împinge acest Occident, gata de toate trădările şi vânzările!
https://calinmihaescu.wordpres…
https://calinmihaescu.wordpres…
Războiul împotriva poporului Român. ed. Roza Vânturilor, Bucuresti 1993

Impact real: Ce se va întâmpla cu SUA, ameninţată de extincţie, cum spuneţi dumneavoastră? Dan Zamfirescu: Statele Unite nu există. SUA este un elefant indian condus cu beţişorul la pieirea ei, înainte de toate. Pentru că înainte de a ne prăbuşi noi se prăbuşeşte America. SUA s-a prăbuşit ca mare putere. La ora actuală, SUA este viitoarea ţintă a unei alianţe mondiale între China, între India, între Rusia, care creşte pe zi ce trece şi care va avea un singur scop. Aşa cum a fost pe vremea lui Ronald Reagan care spunea că imperiul răului sovietic trebuie exterminat, la ora actuală, este imperiul mai răului, care este SUA. Omenirea va fi obligată să facă Al Treilea Război Mondial ca să mântuiască lumea de această tumoare canceroasă a globului, care a devenit SUA. America a devenit deja inamicul numărul unu al umanităţii, a devenit provocatoarea de criză mondială.
http://www.impactreal.ro/20110…
http://www.impactreal.ro/20110…

Actiunea de lichidare a României a început în aprilie 1978, când Nicolae Ceausescu s-a dus la Washington si a fost primit de Jimmy Carter cu mare fast si cu un discurs fulminant. Fata de acest discurs, noi, pupincuristii de la Bucuresti, inclusiv subsemnatul, eram copii mici. Dupa ce i s-a facut acest urias elogiu pentru contributia la prietenia dintre Israel si arabi, i s-a propus sa devina un fel de cal troian, care sa-i ajute pe americani sa darâme sistemul sociliast. Ceausescu, care era si nationalist, dar si comunist – nu întâmplator a murit la zid, cântând „Internationala”, nu „Desteapta-te, române” sau imnul national – nici n-a vrut s-auda. În acel moment chiar, nici nu se plecase din Washington, ministrul de externe Stefan Andrei si Eugen Florescu, care-l însoteau, au primit o informatie teribila: România este falita! Lucru pe care mi l-au spus si mie. Din acel moment, Statele Unite au trecut România pe lista de lichidare. Operatiunea de subminare a sistemului sovietic a fost transferata asupra Poloniei. În iulie 1978, agentul CIA Ion Mihai Pacepa, care era recrutat demult de americani, trece în SUA cu toata situatia spionajului si a apararii nationale românesti. Dupa alte trei luni, CIA pune un Papa polonez. În toamna, Stefan Andrei s-a dus sa discute cu Zbigniew Brzezinski problema delicata a lui Pacepa. A vrut sa-i faca un compliment. „Domnule secretar de stat, vi se spune la noi «Papa polonez de la Washington»'”. „De ce nu ar fi un Papa polonez si la Roma?” a raspuns cu o întrebare Brzezinski. Si a fost uns Ioan Paul al II-lea. Sigur, nu Stefan Andrei i-a dat ideea. Informatia nu este anecdota…
http://www.rostonline.org/rost…
http://www.rostonline.org/rost…
https://ioncoja.ro/amestecate/i…
https://ioncoja.ro/amestecate/i…

PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU :
– În ce stadiu se află azi valorile morale ale Creştinătăţii?
– Sînt multe de spus la acest subiect. Ultimile două războaie au ţîşnit din “Babilonul” Europei, iar la actualul război mondial, cel nevăzut, al Masoneriei jidoveşti, al mişcărilor new-age şi al antihristului, s-a mai adăugat şi “Babilonul” Americii şi al Canadei. În asemenea condiţii, dacă mai adăugăm şi convulsiile şi barbariile asiatice şi cele ale lumii arabe, valorile morale ale Creştinătăţii sînt supuse unor permanente atacuri şi deprecieri. De aceea spun că trăim vremuri care, cu cît sînt mai tulburi şi mai grele, cu atît sînt mai bune pentru mîntuire.
– Ce părere aveţi despre intrarea României în Uniunea Europeană?
– Mă doare inima să văd în ce hal a ajuns această Europă atee în care vrem noi să intrăm. Pentru ortodocşi, valoarea supremă este Hristos, Dumnezeu-Omul. Ispita infailibilităţii europeanului este unul din cele mai fine atacuri ale diavolului împotriva omului. Cineva observa că oamenii caută modele, caută repere. Unii sînt admiratori ai lui Platon, alţii ai lui Budha, alţii ai lui Mohamed, alţii ai lui Shakespeare şi alţii ai lui Nietzsche, neştiind că valoare are numai educaţia în care omul este modelat de Hristos. Oricine poate vedea că în Occident creştinismul s-a transformat pînă la urmă într-un umanism al cărui idol are un soclu pe care, de cîteva decenii, înţelepţii acestei lumi îşi aduc ofrandele: “Omul este măsura tuturor lucrurilor”.
– “Europa este un bolnav care, în loc să se vindece, încearcă să îi molipsească şi pe alţii de boala sa”, este de părere vlădica Nicolae Velimirovici.
– Din păcate, acesta este adevărul. Negînd infailibilitatea europeanului, care nu a reuşit să dea răspuns marilor îtnrebări care îl chinuie, ci doar le-a ascuns sub o mască apăsătoare, părintele sîrb Iustin Popovici propune o alternativă simplă, aceea ca omul să renunţe la fantoma propriei infailibilităţi pentru a cunoaşte infailibilitatea Adevărului, infailibilitatea lui Hristos. Să renunţe la moarte pentru a gusta viaţa.
– Dar despre mişcarea ecumenică mondială ce părere aveţi?
– Împărtăşesc şi eu părerea aceluiaşi părinte Iustin Popovici, conform căruia “ecumenismul este numele comun pentru pseudo-creştinismul pseudo-bisericilor din Europa Occidentală. Tot acel pseudo-creştinim, toate acele false biserici nu sînt altceva decît o erezie după alta. În această privinţă, nu există nici o diferenţă esenţială între catolicism, protestantism, ecumenism şi alte erezii ale căror nume este legiune”.
http://manastirea.petru-voda.r…
http://manastirea.petru-voda.r…
Să ne ferească Dumnezeu de ajutorul Occidentului!
Din ’89 până în zilele noastre noi ne-am depărtat şi mai mult de misiunea noastră. Vin străinii cu ajutoare şi românul tăbară pe maşina lor, iar eu n-am văzut să vină străinul să te ajute dacă nu are şi ceva dedesubt.
Toate invitaţiile oarbe de intrare în NATO, în UE nu sunt altceva decât destrămarea noastră morală şi spirituală. Să ne ferească Dumnezeu de ajutorul Occidentului!
Din punct de vedere spiritual, sprijinul nostru este mai degrabă în Răsărit pentru că acolo pământul a sângerat eroi, martiri care permanent formează o lume între cer şi pământ. Această forţă spirituală a ruşilor este extraordinar de puternică. Când spun Rusia nu mă gândesc la cea politică şi economică, ci la Rusia pravoslavnică continuată prin eroismul dizidenţei. Dacă la ora actuală Rusia ar începe o politică de unitate a forţelor ortodoxe, ar întoarce lumea pe dos. Când neamţul se găsea la porţile Stalingradului, Stalin a scos patriarhul şi toată creştinătatea şi le-a zis: „Puneţi mâna pe arme şi apăraţi-vă drepturile, Biserica şi pământul” şi i-a cucerit şi i-a dat peste cap şi pe nemţi. Or, pe occidentali este prea târziu ca să-i convingi să se ataşeze de forţa spirituală a ortodoxiei.
http://www.aparatorul.md/parin…
http://www.aparatorul.md/parin…

less