N.R.  Am primit acest mesaj nesemnat, dar pare a fi fost lansat de dl Constantin Cojocaru. Îl punem în discuția cititorilor.

 

 

E mai bine de un an decand am mai redirectionat acest mesaj, pe care putini dintre noi par dispusi sa-l ia in seama, chiar daca tot ce s-a intamplat in  Romania in aceasta perioada nu face decat sa-i confirme esenta – ca ne incapatanam sa credem in himera modelului de trai occidental, care – el insusi – si-a trait traiul. „Malaiul” l-au adunat bogatanii Planetei, care acum ne lasa cu mainile goale, sa ne descurcam, care cum poate.

Treziti-va! Daca noi, cei mai in varsta, mai putem spera cumva ca „potopul” va veni dupa noi, suntem datori macar fata de urmasii nostri, obligati sa se descurce intr-o lume in care socotelile au fost deja incheiate – defavorabil pentru ei.
Noi, romanii, avem o solutie, cata vreme nu am ajuns sa traim dupa acel model muribund al Occidentului  si inca mai avem legatura directa cu vechiul nostru model de viata. Constitutia Cetatenilor ne arata Calea. Gasiti-va timp si accesati http://www.variantacojocaru.ro/?page_id=976  !
O sa vedeti, cat de curand, ca nu ne-am luat tara inapoi ci, dimpotriva, ne-am indepartat-o cu inca o postata semnificativa. Si sper sa va convingeti de lucrul asta pana la data de 24 Ianuarie 2015, Ziua Unirii, cand Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor o va lua de la capat cu proiectul sau de revizuire a Constitutiei, a carui derulare a fost facuta imposibila de cele doua campanii electorale cu strangere de semnaturi din 2014. Tot atunci va avea loc si Congresul Partidului Poporului (PP-LC), care va proceda la cateva schimbari de forma si de fond menite sa dea substanta intregii activitati a partidului si sa-l desprinda definitiv de trista experienta a clonarii sale de catre PP-DD.
Personal, reinnoiesc invitatia catre toate partidele si organizatiile nationaliste, catre toti patriotii, sa ni se alature si sa constituim o alianta pusa in slujba intereselor nationale – da, chiar in conditiile actuale ale apartenentei Romaniei la UE. Va invit, asadar, sa abandonati copilariile cu sefia – numai pentru un ciclu electoral avem nevoie de cateva zeci de mii de oameni de nadejde in toata tara, pe care sa-i propunem drept candidatii nostri. Numai uniti vom fi in masura sa o facem. Tot nu v-ati convins ca asa este? Va pot argumenta cu propriile dumneavoastra experiente de la ultimele campanii electorale.
———- Forwarded message ———-
From: Valencia 
Date: 2014-12-18 16:01 GMT+02:00
Subject: Fwd: Discursul regelui Olandei despre soarta lumii…..ATENTIE!
To:

Discursul regelui Olandei despre soarta lumii


Regele Olandei:

Modelul social european postbelic a murit
*Adio pensii, concedii plătite, servicii medicale și venit disponibil*   

 
Din cauza evoluțiilor sociale, precum globalizarea și îmbătrânirea  populației, piața noastră a muncii și serviciile publice  nu mai sunt  potrivite pentru necesitățile timpurilor noastre. Statul  clasic al  bunăstării din a doua jumătate a secolului XX evoluează  încet dar sigur  către ‘o societate participativă’, în care se  așteaptă ca cetățenii să aibă  grijă de ei înșiși sau sa creeze soluții la nivelul  societății civile  pentru probleme precum pensiile”, a declarat marți  regele Willem-Alexander  al Olandei, citind în fața parlamnentului de la Haga  prezentarea făcută de guvern pentru noul buget.
 
„Reformele  necesare iau timp și reclamă perseverență”, a spus regele, „dar  ele vor fi baza pentru crearea de locuri de muncă și pentru restabilirea  încrederii”. Regele Olandei a mai spus că în această perioadă oamenii se  așteaptă ”și vor să ia propriile lor decizii, să-și  organizeze propriile  vieți și să aibă grijă unii de ceilalți”.

 ”Tuturor celor care pot li se cere să-și asume responsabilitatea pentru  propria viață și pentru cea a persoanelor apropiate”, a  anunțat guvernul  olandez, prin vocea regelui Willem-Alexander.
Societatea participativă imaginată de guvernul Olandei a început deja să se  creioneze în realitatea de zi cu zi: beneficii sociale  precum ajutoarele de  șomaj, subsidiile pentru sănătate au fost tot mai mult  reduse în ultimii  zece ani. Vârsta de pensionare a fost ridicată la 67 de  ani și se așteaptă  ca pragul sa crească. Regele a mai declarat că   servicii sociale precum  îngrijirea bătrânilor, ajutoarele pentru șomeri și  serviciile dedicate tineretului vor fi transferate în sarcina autorităţilor  locale, astfel încât costurile să fie stabilite în funcție de  realitățile economico-sociale ale fiecărei regiuni.

 
„Financial Times” caracterizează discursul regelui drept cel mai abrupt
anunț făcut până acum în Europa cu privire la încheirea unei epoci. Oricât  ar fi pus acest discurs pe seama calculelor politice interne  din Olanda, unde coaliția dintre liberali și laburiști aflată la putere încearcă să nu  se discrediteze total și să prezinte austeritatea drept o  necessitate  istorică, discursul regelui poate marca începutul unui  drum pentru întreaga  Europa, un drum care nu va mai duce niciodată către  prosperitatea pe care statele UE au cunoscut-o înainte de 2008. 
”Ei vorbesc despre o societate participativă. Aceasta  înseamnă, de fapt, că fiecare e pe cont propriu”, spune Arnoud Boot, profesor de economie la Universitatea din Amsterdam. ”În întregul discurs nu am auzit macar o data  cuvântul ’vârstnic’. Singura dată când regele l-a  pronunţat a fost cu  referire la mama sa”, spune liderul partidului pensionarilor din Olanda, 50-Plus.
 
Ceea ce un cap încoronat a transmis uneia dintre cele mai bogate națiuni din Europa nu este oare valabil și pentru statele mult mai putin dezvoltate ale Uniunii? De altfel, regele Olandei nu este primul care anunță încetarea contractului social dintre stat și cetățeni. A făcut-o în urmă cu doi ani președintele Băncii Centrale Europene, care, într-un interviu pentru „Wall Street Journal”, anunța că ”Modelul social european este mort”. Acest model pe care Europa şi-a bazat prosperitatea după Al Doilea Război Mondial a dispărut (“has gone”),  considera Mario Draghi, amintind de formula economistului german Rudi Dornbusch: “Europenii sunt atât de bogaţi încât îşi pot permite să plătească oamenii ca să nu muncească”.

 
Politicienii nu îşi permit să piardă electorat făcând asemenea declarații. Sarcina acestor anunțuri dure le revine bancherilor centrali. Este și cazul României, unde guvernatorul Mugur Isărescu anunță, printre rânduri, un viitor similar și pentru țara noastră. La fel și al său consilier Adrian Vasilescu, care arată deseori că modul de viață al românilor din urmă cu cinci ani nu va mai reveni pentru actualele generații.


Vârsta de aur a Europei postbelice s-a încheiat, ne transmit liderii europeni. 
Ceea ce în urmă cu doar câteva generații reprezenta un imens progres (asigurările de șomaj obligatorii introduse în perioada interbelică,pensiile introduse în aceeași perioadă, alături de alocațiile familiale, accesul gratuit la servicii medicale și chiar de apariția Ministerelor Sănătății, concediile plătite care au dus la nașterea de facto a turismului) nu mai este pus acum sub semnul întrebării, ci de-a dreptul anulat.
 
Treptat, liderii naţionali şi cei de la Bruxelles încearcă să pregătească cetățenii pentru o reîntoarcere la ”normalitatea secolului XIX”, cea în care o gospodărie din înaintatele țări occidentale cheltuiau mare parte din venit pe hrană, băutură și tutun, cu o proporție şi mai mare în țările mediteraneene.
 
„După 1945, elementul definitoriu al relației a devenit păienjenișul de beneficii sociale și strategii economice prin care statul își servea supușii-nu invers”, scria istoricul britanic Tony Judt. „Acum însă suntem pregătiți pentru a ne întoarce către realitatea> secolului XIX, când relația dintre  cetățean și stat era un compromis variabil între nevoile militare și revendicările politice, iar obligaţia străveche de a-şi apăra glia contrabalansa, pentru cetățenii deveniți suverani,> drepturile moderne.”
 
Noile realități sunt mult mai periculoase decât par. Ele implică nu numai securitatea societală, ci și națională. ”Pentru prima> dată după Al Doilea Război Mondial, contractul social european este pe cale de a se rupe. Dacă această problemă nu va fi abordată și dacă elitele nu> reușesc să-și reconcilieze interesele cu cele ale alegătorilor, fundamentele politice ale UE se vor eroda”, arată o analiză Stratfor dedicată surprinzătorului mesaj regal din Olanda.
Aceeași analiză arată că este ceasul al 12-lea pentru ca guvernele europene să mai poată decide între deschiderea dezbaterii pentru formarea unei federații europene sau continuarea actualei  expectative, în speranța că economia UE își va reveni fără modificari politice majore. La fel, alegătorilor europeni li se picură în ureche că Europa se va putea întoarce la nivelul ante-criză fără reforme semnificative. 
Olanda, o națiune de negustori și navigatori, legată comercial pe uscat de Germania și pe mare de Marea Britanie și care știe că în situații delicate inacțiunea este cea mai proastă politică, este prima care deschide dezbaterea despre schimbarea radicală a UE, dar și a modului de viață a sute de milioane de oameni. Alegerile europene din 2014 sunt considerate un pas decisiv către o nouă Europă, cu partidele  conservatoare asumându-şi rolul de factor al schimbării, dar uitând însă că cei zece ani ai Comisiei Barroso nu au însemnat decât sacrificarea modelului social european și folosirea acestuia din urmă pentru realizarea unei pieței unice  incapabile să facă față unei crize.
 
E CLAR PRIETENI !
DUPA CE VA DEPASI TOATE CRIZELE (FINANCIARE,
POLITICE,MILITARE, RELIGIOASE SI MORALE), LUMEA SE VA RESTARTA INTR-O NOUA ORDINE MONDIALA, CARE VA SEMANA FOARTE TARE CU O MARE….DEZORDINE !

FITI OPTIMISTI !!!