Alexandru Cetateanu alexandrucetateanu@gmail.com

29 iul. 2022, 14:30

către RoberteuSCMirelaAndaofficePetruvirgilciuca2002@yahoo.comGheorgheGeorgecontactttanjala@yahoo.comNastaseRevistaAlAcademiaArtLinkAsociatia
Raspund prin Reply to all.
Calde salutari din Londra „to all” !
In ultimele doua decenii, ce se numeau odata „perversiuni sexuale” , au devenit treptat, treptat, prilej de mandrie.
 „Curat murdar” !  Vedeti paradele LGBT…!
Principiul „Don’t ask, don’t tell” promovat de președintele Clinton in armata SUA, nu se mai aplica.
Exact pentru „perversiuni” , Dumnezeu a distrus orașele Sodoma si Gomora.  Dar, sa fim toleranti si sa nu ne amestecam in treburile altora, atata timp cat nu ne afectează existența.
Nu am citit decat o singura carte scrisa de Philip Roth – o am in fata ochilor. Se numeste I maried a Communist . A fost publicata prima data in Anglia in 1998, apoi  in SUA si alte tari, inclusiv India ! . Mare scriitor!  A luat si multe premii – Pulitzer in 1997, Medalia Nationala in Arte a Casei Albe in 1998, Medalia de Aur  a Academiei Americane, Medalia de Aur in literatura de imaginatie (Fiction), pe care au castigat-o si Saul Bellow, William Faulkner si altii. V-as plictisi daca as enumera toate premiile pe care le-a obtinut.   Va recomand cartea mentionata mai sus. Mai am in biblioteca mea din Canada  si cartea The PLOT AGAINST AMERICA (premiata de Societatea Istoricilor din America in 2005), dar nu am apucat sa o citesc.
Relatia lui din tinerete cu Normand Manea nu trebuie sa ne intereseze. Cinstea si valoarea unui om este importanta. Daca N.M.  nu a declarat ca a fost membru PCR, este foarte grav si merita aceeași soarta cu cea a IPS Valerian Trifa.  Cel putin in SUA nu ar trebui sa existe doua standarde.
Am inteles ca numai  sala de festivitati a ICR NY poarta numele Normand Manea.  ICR NY se va numi Eminescu – asa a propus Robert Horvath de acum un an si am aderat la aceasta excelenta idee, atat eu cat si multi altii. Iar sala respectiva, mai bine ar purta numele genialului roman patriot Mircea Eliade, de care, cu un tupeu de necrezut,  „s-a legat” respectivul.  In loc sa ne promovam oamenii de valoare ca M.E., sa-i „demolam” ?
M-am intins cam mult „la vorba” ! Imi cer scuze!
Cu respect,
Alex Cetateanu
*
NR – Am încercat să citesc și eu o carte a acestui Philip Roth: Pastorala americană. N-am reușit! Mă mir cum a putut cineva să scrie o asemenea lălăială… În rest, fiecare cu a lui.