Radu
169 aprobate
radu.g@yahoo.com
23.227.148.108
@ carpathia_rex@yahoo.com; 78.96.85.141Domnul din Carpathia da un exemplu cu Argentina insa reuseste cat a reusit si Irimia care a dat si el cu oistea’n gard.
Carpathianul vorbeste de doua contracte mai mult sau mai putin conditionate de China: citand o somitate economica, una din cele care au dus occidentul in siotuatia in care se gaseste in prezent: Anna Gelpern, profesor la Georgetown Law. „Un exemplu clar în acest sens este în Argentina, unde un împrumut de 2 miliarde de dolari din China Development Bank pentru un proiect feroviar avea o clauză de anulare încrucișată legată de un împrumut de 4,7 miliarde de dolari de la băncile chineze pentru un proiect de baraj hidroelectric. Când o nouă administrație prezidențială a intervenit și a încercat să anuleze proiectul barajului din motive de mediu, China Development Bank a amenințat că va anula împrumutul pentru proiectul feroviar. Guvernul Argentinei și-a anulat decizia.”
Dar de ce nu se pomeneste de imprumutul de 2 bilioane de Dollari acordat in Yuoani chinezesti de BOC – Banca Chinei si acceptat de principiu de IMF? Nu le-au displacut deloc Yuoanii.
Cand locco Milei a respins imprumutul chinezesc si a ales sa dolarizeze Argentina, respectiv sa dispara Pesosul si tranzactiile interne si externe sa se faca doar in Dollari, ca in Equador sau alte state sud americane, asta nu se pomeneste?
Evident ca China a anulat toate contractele de imprumut, mai ales ca acelasi locco Milei nu a acceptat primirea Argentinei in BRICS+.
Cand vad cat de copios se citeaza expetii din media care fac propaganda occidentala ma intreb daca oamenii acestia au intradevar nevoie sa mai auda si adevarul.