Tragedia este acum, azi, a porului român, deoarece o serie de corporaţii multinaţionale, alungate din alte ţări, din fostele lor colonii, au găsit teren propice penru jefuirea nemiloasă a cetăţenilor României, aceasta cu acordul şi în cârdăşie cu unii politicieni români corupţi şi trădători ai interesului naţional, politicieni care au ÎNSTRĂINAT DISTRIBUŢIA UTILITĂŢILOR PUBLICE.

Exemplu de distribuţii de utilităţi publice date pe mâna străinilor sunt; gazele naturale date francezilor de la GDF SUEZ companie franceză izgonită de egipteni după naţionalizarea Companiei Canalului SUEZ, energia electrică dată italienilor de la ENEL, apa din Bucureşti dată francezilor de la APA NOVA, telefoanele din România, dată grecilor apoi germanilor de la TELEKOM ROMÂNIA COMMUNICTION S.A. iar lista continuă cu alte distribuţii de utilităţi publice înstrăinate.

Mi se pare o intenţie criminală în aceste zile, strădania unora (ca de exemplu preşedintele A.N.R.E – Agenţia Naţională de Reglementare în Energie – Nicolaie Havrileţ) de a mări preţurile de livrare a gazelor către populaţie, gaze din producţia internă, deci gaze româneşti care au costuri de producţie mici, pentru simplul motiv al alinierii, la preţul gazelor stabilite prin bursa de gaze din Toronto-Canada. Cunoaşte individul Nicolaie Havrileţ, faptul că aceşti străini distribuitori de utilităţi publice în România relizeză profituri uriaşe de pe urma diferenţei între tarifelor de livrare către populaţie şi costul real al utilităţilor publice româneşti, utilităţi produse în România ?.
Se cunoaşte faptul că; personalul din A.N.R.E. -Agenţia Naţională de Reglementare în Energie , precum şi personalul de la alte agenţii naţionale, precum A.S.F. – Autoritatea de Supraveghere Financiară, este remunerat din sumele primite de la cei ce urmează ai „reglementa” ADICĂ AI CONTROLA.

Întreb A.N.I. – Agenţia Naţională de Integritate, pe Horia Georgescu având funcția de preşedinte al Agenției Naționale de Integritate, dacă nu există incompatibilitate între; plata drepturilor băneşti cuvenite personalului agenţiilor menţionate din sumele primite de la cei ce urmează a fi „reglementaţi” ADICĂ A FI CONTROLAŢI şi modul cum aceste agenţii naţionale, apără interesele publicului care plăteşte utilităţile publice sau recurge la asigurarea bunurilor prin societăţile financiare de asigurări. Este evident faptul că cei ce controlează, respectiv reglementază activitatea entităţilor, agenţilor economici, etc, care rulează banul public din distribuţia de utilităţi publice sau din asigurări obligatorii, nu trebuie să fie plătiţi de către ce ce trebuie controlaţi.
La noi în România totul este posibil datorită cancanelor între politicieni, când zarva şi certurile, crează condiţii ideale pentru a nu se observa jefuirea cetăţenilor, de către corporaţiile stăine.