Dorel Bîrsan
biransblogblog.wordpress.com
biransderol@yahoo.com
193.106.126.220
Știați că există o coerență dimensională a tuturor Piramidelor de pe Terra? Sau că informaţia încifrată în măsurile lor depăşeşte ştiinţa noastră?
Spre exemplu, diferenţa dintre înălţimea Marii Piramide bosniace şi înălţimea Piramidei-Keops, care conform autoarei articolului este de 73 m (mai exact 10 ×7,266 m) reprezintă un număr obsesiv, înscris în mai multe locuri, cum ar fi: lungimea la sol a Sfinxului egiptean (73 m), vârful Piramidei-Keops (care lipseşte) multiplicat cu 10, înălţimea stâlpului inoxidabil din India (7,266 m) şi în înălţimea Templului Piramidă IV din Guatemala, care are tot 72,66 m. De asemenea, latura mare a Piramidei Soarelui este dedusă din latura Piramidei-Keops din care se scade acel număr obsesiv egal cu 7,266 m şi care în degete piramidale este de 285,79135 degete, fiind rezultat dintr-o relaţie matematică precisă. Sensul său matematic, însă, nu l-am putut stabili. Totuşi acest număr obsesiv împreună cu numărul π, cu numărul de aur φ şi cu cifra 4, înmulţite fac 5813, care este o constantă importantă a gravitaţiei, înscrisă şi în înălţimea Piramidei-Keops care are 5813 degete piramidale, respectiv 147,8 m (înălţimea ideală ce include şi vârful lipsă).
Deci toate piramidele aparţin unei singure culturi şi dacă (eu consider) că Piramidele egiptene sunt anterioare epocii dinastice, ele fiind construite înainte de ultimul Potop (circa 2500 î.e.n.), peste cele bosniace e posibil că au trecut două potopuri, căci catastrofele gen potop sunt fenomene ciclice care se repetă la 4565 ani. Ciclul întreg (încălzire globală – răcire) fiind de 9131 ani, număr înscris în măsurile Piramidei-Keops (latura sa în degete piramidale).
Mai multe aspecte interesante găsiţi în cartea „Mesajul atlanţilor” care îmi aparţine şi încă se mai găseşte pe Amazon (format print) sau în librării online în format digital.
Ştiaţi că Antichitatea a căutat să deducă etaloane de măsurat lungimea preluând măsuri din Piramida egipteană? În cadrul ei sunt folosite şi încifrate ca etaloane principale cotul piramidal, definit ca a zecea milioana parte din raza polară a Pământului şi degetul piramidal egal cu 1/10 din cot. Pe lângă acestea sunt încifrate şi alte etaloane cum ar fi piciorul sfânt de 0,3248 m şi stânjenul de 1,97 m, care este înscris cu precizie în măsurile sarcofagului din Camera Regelui.
Iar faptul cel mai frapant este că singura seminţie care a posedat tot acest arsenal de etaloane au fost geto-dacii. Nu este exagerare şi dovedesc în cartea „Miraculoasele etaloane de măsură ale geto-dacilor” că acesta este adevărul. Mai mult, se pare că dacii cunoşteau planul Piramidei-Keops, iar Sanctuarul Mare Rotund este un proiect la scara 1/10 al proporţiilor Piramidei egiptene. Raza sanctuarului este de 14,78 m, ceea ce reprezintă o zecime din cei 147,8 m pe care îi avea Piramida iniţial (inclusiv vârful lipsă), iar circumferinţa sanctuarului dacic este de 3652,4155 m reprezentând 1/10 din perimetrul piramidei din Egipt.
Diametrul sanctuarului Mare Rotund trebuie că era de 29,56 m (arheologii spun că cercul exterior are 29,4 m). Ei s-au grăbit să spună că acesta are 100 de pes (unitatea romanilor) sau o pletră (unitate grecească), însă nu este adevărat căci, după cum am arătat, diametrul cercului cu raza de 14,78 m este de 29,56 m şi reprezintă o zecime din dublul înălţimii Piramidei Keops. Cu toate acestea piramida de pe vârful Toaca din Carpaţi are latura de 295,6 m cu multe milenii înaintea grecilor sau romanilor. Deci cine de la cine a preluat etaloane de măsură? S-ar părea că toţi au căutat să imite, mai exact sau mai grosolan, etaloanele geţilor.
Ca să nu scriu prea mult amănunte puteţi citi aici:
Mai sus în articol se face observaţia că pe pietre ale piramidelor din Bosnia sunt încrustate texte cu o scriere ce seamănă cu semnele scrierii-Tărtăria. Domnule ion Coja, eu am descoperit semne clare de pe tăbliţele Tărtăria tocmai în Ilinois pe continentul american. Am făcut cunoscut secţiei de istorie a Academiei române şi am primit răspuns că acele monede (pe nişte monede apar semnele cu pricina) nu pot fi adevărate, deoarece moneda a fost inventată de greci mult mai târziu.
Dacă d-stră consideraţi util, vă rog să preluaţi articolul meu, legat de acest subiect, de la adresa https://biransblogblog.wordpress.com/contact/subiectul-tartaria-enigma-se-extinde/
şi să-l plasaţi pe site-ul d-stră, deoarece ar avea o mai mare audienţă şi poate cineva, din America sau care are posibilitatea de a călători acolo, va fotografia acele monede bucată cu bucată pentru o mai amplă cercetare. Putem avea şi alte surprize. Eu am descoperit o fotografie cu acele artefacte pe canalul de ştiri al ruşilor Yandex-zen. O cercetare la faţa locului ar avea alt impact asupra academicienilor noştri, maeştri în istorie veche, care se lasă mai greu convinşi.
Numai bine.
*
NR – Calculele propuse mai sunt valabile dacă ținem seama că metrul este o unitate de măsură modernă, recentă?
Valorile numerice semnificative sunt evidențiate doar atunci când măsurile Piramidei sunt exprimate în unitățile originale ale proiectanților preistorici, respectiv în coți, degete, picioare sfinte sau stânjeni.
Eu le-am scris în metri deoarece ar trebui o anume iniţiere pentru a pricepe exprimarea în coţi sacri sau alte etaloane. Spre exemplu, înălţimea Piramidei-Keops este de 5813 degete, acest număr fiind o constantă a gravitaţiei, conform unei teorii a gravitaţiei pentru care pledez, iar 5813 = 4 π φ Ω, în care φ este numărul de aur, iar Ω este numărul obsesiv (285,79135). A fost numit factor obsesiv de către Davidson care a observat că acest număr este repetat obsesiv în măsurile Piramidei. Numai că Davidson găsise prin metode practice valoarea de 286 degete. În realitate eu am descoperit că acei constructori ai Piramidei au încifrat o formulă pentru calculul factorului obsesiv (pătratul numărului obsesiv este egal cu raportul dintre numărul 9! (9 factorial) şi produsul dintre numărul π şi radical din 2). Exprimat în metri, factorul obsesiv de 285,79135 degete, măsoară 7,266 m. Conform formulei factorul obsesiv este nu simplu număr, fără dimensiuni. El capătă dimensiuni atunci când anumite măsuri ale piramidei au fost calibrate pem acest număr.
Etaloanele principale ale proiectanţilor piramidelor egiptene sunt cotul (numit uneori sacru) şi degetul, celelalte (piciorul sfânt şi stânjenul) fiind deduse din cotul sacru. De aceea între etaloanele piramidelor se creează anumite rezonanţe numerice. Spre exemplu, exprimând perimetrul Marii Piramide în degete găsim valoarea 36524,155 degete, iar exprimând aceeaşi măsură în picioare sfinte de 0,3249 m găsim valoarea de 2857,9135 degete, ceea ce reprezintă numărul obsesiv multiplicat cu 10. Genialitatea acelor proiectanţi este evidentă.
De asemenea, nici stânjenul nu a fost ales arbitrar. El a fost definit din măsura înălţimii Piramidei. Astfel triunghiul de aur (5-4-3) care are cateta mică egală cu înălţimea Piramidei (adică 147,8 m), va avea cateta mare egală cu 197 m, iar stânjenul a fost definit ca o sutime din această valoare.
Evident că indiferent cu ce etaloane lucrăm vor rezulta aceleaşi proporţii, şi aceeaşi măsură a stânjenului.
Numărul 365,24155 este o constantă de timp a Galaxiei noastre (se exprimă în secunde), pe care o calculez (ştiinţific) şi care raportată la anul tropic devine un simplu număr (fără dimensiuni). Ori acest număr, după cum am arătat, apare încifrat în latura Piramidei-Keops (măsura sa în coţi), în perimetrul bazei ei (măsura în degete fiind de 100 de ori mai mare decât 365,24155), în Sanctuarul Mare Rotund al dacilor (lungimea circumferinţei sale egală cu 10 × 365,24155 degete), dar şi în lungimea Templului lui Jupiter, construit de romani la Baalbek, a cărui latură de 108 m echivalează cu 365,24155 picioare romane de 0,2957 m.
Faptul că raportul dintre perioada de revoluţie a Pământului şi perioada sa de rotaţie conduce aproximativ la acelaşi număr sacru nu este întâmplare, ci arată că într-un trecut greu de precizat un Agent Inteligent a calibrat orbita Pământului pe numărul 365,24155. Datorită expansiunii orbitei azi proporţia în discuţie conduce la o valoare uşor mai mare a numărului (exact 365,24 21988) şi dacă se va determina rata expansiunii s-ar putea calcula momentul din trecut când a fost calibrată orbita Terrei pe numărul 365,24155.
Chestiunea se amplifică, deoarece am descoperit că toate astrele sistemului solar au încifrate în parametrii lor orbitali sau fizici (inclusiv Soarele) anumite numere semnificative. Enoh le-a numit semne, Hermes Trismegistul le-a zis peceţi numerice (de aceea spune el că „Lucrarea Soarelui a fost pecetluită”) iar Iisus le-a dat ca reper temporal arătând că atunci când vor fi descoperite (Luca 21/25) se apropie timpul Celei de a Doua Veniri.
Toate acestea nu sunt exagerări, ori aberaţii şi de aceea Anticii idolatrizau aceste numere. Ei probabil ştiau că sistemul solar este o creaţie pe care acel Creator o asumă prin aceste numere sacre înscrise subtil, ca o semnătură secretă. De altfel Iov îl numea pe Creator „cel ce îşi pune pecetea peste stele”. Un fapt ce se confirmă întrutotul, căci şi Soarele conţine încifrat numărul 365,24155 în măsurile sale.
Se mai confirmă şi profeţia părintelui Arsenie Boca, cel care a spus că aceste semne vor fi revelate din România: „Intr-un interval de timp scurt – spunea el – atenţia lumii se va concentra asupra ţării noastre, datorită schimbărilor extraordinare care vor avea loc şi a SEMNELOR specifice care vor depăşi cu mult puterea limitată de înţelegere a cunoaşterii materialiste”.
S-ar părea că timpul marilor revelaţii este aproape, iar la orizont se conturează chiar o posibilă împăcare a ştiinţei cu religia. Dar, cu siguranţă, forţele întunericului infiltrate pe Pământ nu vor ceda uşor.
p.s.
D-stră aveţi dreptate, acolo unde, în comentariul de mai sus, am scris că „circumferinţa sanctuarului dacic este de 3652,4155 m” este greşit. Trebuia scris „circumferinţa sanctuarului dacic este de 3652,4155 degete piramidale.
Oricum, ceea ce scriu aici este prea dens şi mai greu de urmărit. O prezentare mai nuanţată poate fi găsită în cartea mai sus menţionată, intitulată „Mesajul atlanţilor”.
Cu respect
Dorel Bîrsan
Dați-mi un număr, și vă demonstrez orice:))
Numere sunt peste tot în jurul d-stră. Demonstraţi.