Dorel Bîrsan
biransblogblog.wordpress.com
biransderol@yahoo.com
193.106.126.220
Știați că există o coerență dimensională a tuturor Piramidelor de pe Terra? Sau că informaţia încifrată în măsurile lor depăşeşte ştiinţa noastră?
Spre exemplu, diferenţa dintre înălţimea Marii Piramide bosniace şi înălţimea Piramidei-Keops, care conform autoarei articolului este de 73 m (mai exact 10 ×7,266 m) reprezintă un număr obsesiv, înscris în mai multe locuri, cum ar fi: lungimea la sol a Sfinxului egiptean (73 m), vârful Piramidei-Keops (care lipseşte) multiplicat cu 10, înălţimea stâlpului inoxidabil din India (7,266 m) şi în înălţimea Templului Piramidă IV din Guatemala, care are tot 72,66 m. De asemenea, latura mare a Piramidei Soarelui este dedusă din latura Piramidei-Keops din care se scade acel număr obsesiv egal cu 7,266 m şi care în degete piramidale este de 285,79135 degete, fiind rezultat dintr-o relaţie matematică precisă. Sensul său matematic, însă, nu l-am putut stabili. Totuşi acest număr obsesiv împreună cu numărul π, cu numărul de aur φ şi cu cifra 4, înmulţite fac 5813, care este o constantă importantă a gravitaţiei, înscrisă şi în înălţimea Piramidei-Keops care are 5813 degete piramidale, respectiv 147,8 m (înălţimea ideală ce include şi vârful lipsă).
Deci toate piramidele aparţin unei singure culturi şi dacă (eu consider) că Piramidele egiptene sunt anterioare epocii dinastice, ele fiind construite înainte de ultimul Potop (circa 2500 î.e.n.), peste cele bosniace e posibil că au trecut două potopuri, căci catastrofele gen potop sunt fenomene ciclice care se repetă la 4565 ani. Ciclul întreg (încălzire globală – răcire) fiind de 9131 ani, număr înscris în măsurile Piramidei-Keops (latura sa în degete piramidale).
Mai multe aspecte interesante găsiţi în cartea „Mesajul atlanţilor” care îmi aparţine şi încă se mai găseşte pe Amazon (format print) sau în librării online în format digital.
Ştiaţi că Antichitatea a căutat să deducă etaloane de măsurat lungimea preluând măsuri din Piramida egipteană? În cadrul ei sunt folosite şi încifrate ca etaloane principale cotul piramidal, definit ca a zecea milioana parte din raza polară a Pământului şi degetul piramidal egal cu 1/10 din cot. Pe lângă acestea sunt încifrate şi alte etaloane cum ar fi piciorul sfânt de 0,3248 m şi stânjenul de 1,97 m, care este înscris cu precizie în măsurile sarcofagului din Camera Regelui.
Iar faptul cel mai frapant este că singura seminţie care a posedat tot acest arsenal de etaloane au fost geto-dacii. Nu este exagerare şi dovedesc în cartea „Miraculoasele etaloane de măsură ale geto-dacilor” că acesta este adevărul. Mai mult, se pare că dacii cunoşteau planul Piramidei-Keops, iar Sanctuarul Mare Rotund este un proiect la scara 1/10 al proporţiilor Piramidei egiptene. Raza sanctuarului este de 14,78 m, ceea ce reprezintă o zecime din cei 147,8 m pe care îi avea Piramida iniţial (inclusiv vârful lipsă), iar circumferinţa sanctuarului dacic este de 3652,4155 m reprezentând 1/10 din perimetrul piramidei din Egipt.
Diametrul sanctuarului Mare Rotund trebuie că era de 29,56 m (arheologii spun că cercul exterior are 29,4 m). Ei s-au grăbit să spună că acesta are 100 de pes (unitatea romanilor) sau o pletră (unitate grecească), însă nu este adevărat căci, după cum am arătat, diametrul cercului cu raza de 14,78 m este de 29,56 m şi reprezintă o zecime din dublul înălţimii Piramidei Keops. Cu toate acestea piramida de pe vârful Toaca din Carpaţi are latura de 295,6 m cu multe milenii înaintea grecilor sau romanilor. Deci cine de la cine a preluat etaloane de măsură? S-ar părea că toţi au căutat să imite, mai exact sau mai grosolan, etaloanele geţilor.
Ca să nu scriu prea mult amănunte puteţi citi aici:

Mai sus în articol se face observaţia că pe pietre ale piramidelor din Bosnia sunt încrustate texte cu o scriere ce seamănă cu semnele scrierii-Tărtăria. Domnule ion Coja, eu am descoperit semne clare de pe tăbliţele Tărtăria tocmai în Ilinois pe continentul american. Am făcut cunoscut secţiei de istorie a Academiei române şi am primit răspuns că acele monede (pe nişte monede apar semnele cu pricina) nu pot fi adevărate, deoarece moneda a fost inventată de greci mult mai târziu.
Dacă d-stră consideraţi util, vă rog să preluaţi articolul meu, legat de acest subiect, de la adresa https://biransblogblog.wordpress.com/contact/subiectul-tartaria-enigma-se-extinde/
şi să-l plasaţi pe site-ul d-stră, deoarece ar avea o mai mare audienţă şi poate cineva, din America sau care are posibilitatea de a călători acolo, va fotografia acele monede bucată cu bucată pentru o mai amplă cercetare. Putem avea şi alte surprize. Eu am descoperit o fotografie cu acele artefacte pe canalul de ştiri al ruşilor Yandex-zen. O cercetare la faţa locului ar avea alt impact asupra academicienilor noştri, maeştri în istorie veche, care se lasă mai greu convinşi.
Numai bine.

*
NR – Calculele propuse mai sunt valabile dacă ținem seama că metrul este o unitate de măsură modernă, recentă?