Celebrarea lui Marx !…???

Colosul din Trier – Marx
Sfârșitul acesta de săptămână a fost marcat la Trier, în vestul Germaniei, de celebrarea bicentenarului nașterii lui Karl Marx, nimeni altul decât părintele comunismului. Ocazie cu care s-a dezvelit sau inaugurat, spuneți cum vreți, noua statuie a lui Karl Marx, un colos de bronz înalt de 5,5 metri, în semn de mulțumire pentru cele 150 de milioane de suflete nevinovate ucise in numele comunismului sau a revoluției proletariatului….cum le plăcea tovarășilor să-și definească opera criminală. La o primă vedere pare o glumă, ce-i drept de prost gust, dar gluma devine serioasă când conștientizăm ca este realitatea absolută, ba mai mult, presa și societatea occidentală o tratează ca pe ceva oarecum normal, oarecum banal, chiar șic. De altfel, la eveniment pe lângă descendenții filosofului german…..așa este prezentat Karl Marx…..filosoful german, oficialitățile chineze……donatorii monstruosului colos, Andrea Nahles….noua președintă a partidului social-democrat german, tataie Junckers care l-a elogiat pe sărbătorit, au luat parte și câteva mii de persoane…..semn ca filosoful încă atrage !!!
Dar surpriza nu se oprește aici…..ea continua. Cu acesta ocazie…..festivă….șic…..a fost de asemenea inaugurată si casa natala…..memoriala in stil baroc…..renovata de oficialitățile locale, care vor organiza în lunile următoare……si aici țineți-va bine…..600 de evenimente dedicate…..filosofului german….expoziții, concerte, piese de teatru, conferințe…..pentru a retrăi viața si opera…..si atenție din nou cum sună anunțul…..a celebrului gânditor. Deci colosul nostru împreună cu casa memoriala……loc numai bun de pelerinaj pentru toți cei nostalgici pentru comunism…..din Europa și tot mapamondul. Bravo….hai că le-a reușit. Iar daca noi vrem în tara noastra…..in Romania noastră atât de blamata…..mai ales acum după ultimul raport al Departamentului de Stat American…..care sustine sus si tare ca principalul pericol pentru democrația din Romania sunt Biserica Ortodoxa și Asociația Pentru Familie…..nu poți sa le răspunzi distinșilor domni americani decât cu celebra expresie din Caragiale…..amice ești idiot…..așa, revenind deci la oile noastre…..daca noi am vrea sa ridicam un bust sau o troiță în memoria Sfinților Noștri ai închisorilor Comuniste….un Valeriu Gafencu sau Ioan Ianolide sau Virgil Maxim sau Radu Gyr sau Mircea Vulcanescu….am fi imediat etichetați ca fiind fasciști mistici sau alte bazaconii de genul…..am fi arătați cu degetul și puși imediat la colț.
Stau si mă gândesc ce vremuri am ajuns sa trăim……bolșevizarea Europei nu mai este o utopie….este crunta realitate. Acum înțeleg eu de ce Părintele nostru drag…..Arsenie Boca spunea…..nu mai vreau să apuc nici o zi după 1990…..si câtă dreptate avea.
Il dam jos pe Hristos…..din suflete…..din familie….din societate….si ridicam colosul lui Karl Marx. Ce lume nebuna…nebuna….nebuna !!!
Cristian Ardeleanu 
8 mai 2018