CD
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
MAREA RESETARE, MAREA VISARE GLOBALISTA
– cu BlackRock și FEM –Forumul Economic Mondial
de F. William Engdahl
O firmă de investiții practic nereglementată, deasupra legii exercită astăzi mai multă influență politică și financiară decât Rezerva Federală a SUA și majoritatea guvernelor de pe această planetă.
Este firma, BlackRock Inc., cel mai mare manager de active din lume, investește uimitor 9 miliarde de dolari în fonduri de la clienți din întreaga lume, o sumă mai mult decât dublul PIB-ului anual al Republicii Federale Germania.
Acest colos se află deasupra piramidei proprietății corporative mondiale, inclusiv China. Din 1988 compania s-a pus într-o poziție de a controla de facto Rezerva Federală a SUA, majoritatea mega-băncilor de pe Wall Street, inclusiv Goldman Sachs, Administrația Biden, Forumul Economic Mondial din Davos, cat si Marea Resetare,și, dacă nu va fi controlată, viitorul economic al Lumii.
BlackRock este simbolul corolar a ceea ce Mussolini a numit corporatism, unde o elită corporativă nealeasă dictează populația de sus în jos.
Modul în care cea mai mare „bancă din umbră” din lume exercită această enormă putere asupra lumii ar trebui să ne îngrijoreze. De când Larry Fink a fondat-o în 1988, BlackRock a reușit să adune software financiar și active unice pe care nici o altă entitate nu le are. Sistemul de gestionare a riscurilor Aladdin de la BlackRock, un instrument software care poate urmări și analiza tranzacționarea, monitorizează active de peste 18 trilioane de dolari pentru 200 de firme financiare, inclusiv Rezerva Federală și băncile centrale europene. Cu toate acestea, mass-media obișnuită tratează compania ca pe o altă firmă financiară din Wall Street.
Există o interfață perfectă care leagă Agenda 2030 a ONU cu Davos Great Economic Forum din Davos și nașterea politicilor economice ale Administrației Biden. Această interfață este BlackRock.
Echipa Biden și BlackRock
Până acum ar trebui să fie clar pentru oricine că persoana care pretinde că este președintele SUA, Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, nu ia decizii. Are chiar dificultăți în a citi un teleprompter sau a răspunde la întrebările “ridicate la fileu” de mass-media prietenoase si a confunda Siria și Libia. El este microgestionat pentru a menține o „imagine” cu scenariu a unui președinte, în timp ce alții fac politica în culise. Amintește în mod ciudat de personajul Chauncey Gardiner din filmul cu Peter Sellers din 1979, “Being There”.
Ceea ce este mai puțin public sunt persoanele politice cheie care conduc politica economică pentru Biden Inc. Se spune pur și simplu, BlackRock. La fel cum Goldman Sachs a condus politica economică sub Obama și Trump, iar astăzi este BlackRock cea care ocupă acest rol cheie. Înțelegerea se pare că a fost încheiată în ianuarie 2019, când Joe Biden, candidatul de atunci a mers să se întâlnească cu Larry Fink la New York, care i-ar fi spus lui „ Joe de la banda rulanta”: „ Sunt aici pentru a ajuta .” https://campaignforaccountability.org/middle-class-joe-biden-courts-wall-street-oligarch-blackrocks-larry-fink
Acum, în calitate de președinte Biden l-a numit pe Brian Deese pentru a fi directorul Consiliului Economic Național, principalul consilier al politicii economice al președintelui. Unul dintre primele Ordine Executive Prezidențiale se referea la politica economică și climatică. Nu este surprinzător, deoarece Deese a venit de la BlackRock, de la Fink, unde a fost șef global de investiții durabile.
În postul cheie de politică în calitate de secretar adjunct al trezoreriei sub secretarul Janet Yellen, îl găsim pe Adewale „Wally” Adeyemo, născut în Nigeria. Adeyemo provine și de la BlackRock, unde din 2017 până în 2019 a fost consilier principal și șef de cabinet la CEO-ul BlackRock, Larry Fink, după ce a părăsit administrația Obama. Legăturile sale personale cu Obama sunt puternice, deoarece Obama l-a numit primul președinte al Fundației Obama în 2019.
Și o a treia persoană de la BlackRock care conduce politica economică în Administrație este Michael Pyle, consilierul economic principal al vicepreședintelui Kamala Harris. El a venit la Washington din poziția de Global Chief Investment Strategist la BlackRock, unde a supravegheat strategia de investiții de aproximativ 9 trilioane de dolari din fonduri.
Faptul că trei dintre cei mai influenți indivizi ai administrației Biden provin de la BlackRock și, înainte de aceasta, toți de la administrația Obama, este demn de remarcat. Există un model clar și sugerează că rolul BlackRock la Washington este mult mai mare decât ni se spune.
Ce este BlackRock?
Niciodată până acum o companie financiară cu o influență atât de mare asupra piețelor mondiale nu a fost atât de ascunsă de controlul public. Nu este un accident. Întrucât, din punct de vedere tehnic, nu este o bancă care face împrumuturi bancare sau care ia depozite, eludează supravegherea regulamentului de la Federal Reserve, chiar dacă face ceea ce fac majoritatea mega băncilor precum HSBC sau JP MorganChase – cumpără, vând titluri de valoare pentru profit. Când a existat o presiune a Congresului de a include manageri de active precum BlackRock și Vanguard Funds în baza legii Dodd-Frank post-2008 ca „instituții financiare importante din punct de vedere sistemic” sau SIFI, o imensă presiune de lobby a BlackRock a pus capăt amenințării.
BlackRock este în esență un stat in stat, deasupra legii. Și într-adevăr este „important din punct de vedere sistemic” ca niciun altul, cu o posibilă excepție de la Vanguard, despre care se spune că ar fi și un acționar major al BlackRock.
Fondatorul și CEO-ul BlackRock, Larry Fink, este clar interesat să cumpere influență la nivel global. El l-a numit pe fostul deputat german CDU, Friederich Merz, în funcția de șef al BlackRock Germania atunci când se părea că ar putea să-l succede pe cancelarul Merkel și pe fostul cancelar britanic al fiscalului, George Osborne, ca „consultant politic”. Fink a numit-o pe fosta șefă de cabinet a lui Hillary Clinton, Cheryl Mills, în consiliul de administrație al BlackRock, când se parea că Hillary va fi în curând în Casa Albă.
BlackRock a numit foști bancheri centrali în consiliul său și a continuat să obțină contracte profitabile cu fostele lor instituții. Stanley Fisher, fost șef al Băncii Israelului și, mai târziu, vicepreședinte al Rezervei Federale este acum consilier principal la BlackRock. Philipp Hildebrand, fost președinte al Băncii Naționale Elvețiene, este vicepreședinte la BlackRock, unde supraveghează BlackRock Investment Institute. Jean Boivin, fostul guvernator adjunct al Băncii Canadei, este șeful global de cercetare la institutul de investiții BlackRock. Se poate usor remarca in fotoliilemari toata crema elitei financiare Kosher.
BlackRock și Federal Rezerve
Această fostă echipă a băncii centrale de la BlackRock a dezvoltat un plan de salvare „de urgență” pentru președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, în martie 2019, cand piețele financiare au ajuns în pragul unei alte crize ca aceea din 2008, a „crizei Lehman”.
Drept „mulțumesc”, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, l-a numit pe BlackRock fără licitație pentru a gestiona toate programele de cumpărare de obligațiuni corporative ale Rezervei Federal, inclusiv obligațiuni în care Black Rock însuși investește. Conflict de interese?
Un grup de aproximativ 30 de ONG-uri i-a scris președintelui Rezervei Federale, Powell: „Dând lui BlackRock controlul deplin asupra acestui program de cumpărare a datoriilor, Rezervei Federale face BlackRock și mai important din punct de vedere financiar pentru intregul sistemul financiar. Cu toate acestea, BlackRock nu este supus controlului reglementar al instituțiilor financiare cu importanță sistemică și mai mici”.
Într-un raport detaliat din 2019, un grup de cercetare non-profit din Washington, Campaign for Accountability, a menționat că „BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a implementat o strategie de lobby, pentru a combate toate reglementările guvernamentale potrivnice și să se impună ca una dintre cele mai puternice companii financiare din lume. ”
Înregistrările publice arată că în acest timp Powell a ținut apeluri telefonice confidențiale directe cu CEO-ul BlackRock, Fink. Conform informațiilor financiare necesare, BlackRock a reușit să dubleze valoarea investițiilor Powell față de anul precedent! Niciun conflict de interese ?
Black Rock in Mexic
Istoria tulbure a lui BlackRock în Mexic arată că conflictele de interese și consolidarea influenței cu agenții guvernamentale de vârf nu se limitează doar la SUA. Candidatul la președinția PRI, Peña Nieto, a mers la Wall Street în timpul campaniei sale din noiembrie 2011, unde l-a întâlnit pe Larry Fink. Ceea ce a urmat victoriei Nieto în 2012 a fost o relație strânsă între Fink și Nieto, plină de conflicte de interese , amicism și corupție.
Este sigur că BlackRock a fost pe partea câștigătoare a noului regim corupt Nieto, Fink l-a numit în consiliul BlackRock pe Marcos Antonio Slim Domit, în vârstă de 52 de ani, fiul miliardar al celui mai bogat și cel mai corupt om din Mexic, Carlos Slim.
În 2015, WikiLeaks a dezvaluit e-mailurile interne ale companiei Stratfor, o mare corporație de informații private. Stratfor îl întreabă pe Dionne: „Billy, miliardarul MX (mexican) Carlos Slim este cumva legat de narcos?” Dionne răspunde: „În ceea ce privește întrebarea dvs., miliardarul de telecomunicații MX este implicat”.
Într-o țară în care 44% din populație trăiește în cruntă sărăcie, nu devii cel mai bogat om din lume în doar două decenii, vânzând fursecuri si limonada.
Peña Nieto a deschis uriașul monopol al statului petrolier, PEMEX, investitorilor privați pentru prima dată de la naționalizare în anii 1930.
„Prietenul” mexican a lui BlackRock, Peña Nieto, a fost, de asemenea, „prieten” nu numai cu Carlos Slim, ci și cu șeful celebrului cartel Sinaloa, „El Chapo” Guzman. În mărturia instanței din 2019 din New York, Alex Cifuentes, un stăpân al drogurilor columbian care s-a descris ca „mâna dreaptă” a lui El Chapo, a mărturisit că, chiar după alegerea sa din 2012, Peña Nieto ceruse 250 de milioane de dolari de la cartelul Sinaloa ca apoi sa se multumeasca doar cu 100 de milioane.
Larry Fink și FEM Great Reset
În 2019, Larry Fink s-a alăturat consiliului de administrație al Forumului Economic Mondial Davos, organizația elvețiană care de aproximativ 40 de ani a avansat globalizarea economică. Fink, care este un apropiat al șefului tehnocrat al FEM, Klaus Schwab, nașul Marii Resetari, este acum poziționat să folosească greutatea uriașă a BlackRock pentru a crea ceea ce este potențial, dacă nu se prăbușește înainte, cea mai mare înșelătorie Ponzi din lume, ESG investiții corporative.
Fink, cu un pachet de 9 trilioane de dolari, împinge cea mai mare schimbare de capital din istorie într-o înșelătorie cunoscută sub numele de ESG Investing. Agenda „economiei durabile” a ONU este realizată în liniște de aceleași bănci globale care au creat criza financiară în 2008.
Începând din 2018, BlackRock a fost în prim-plan în crearea unei noi infrastructuri de investiții care alege „câștigătorii” sau „pierzătorii” pentru investiții, în funcție de cât de serioasă este compania cu privire la ESG – Mediu, valori sociale și guvernanță.
Modul în care corporațiile contribuie la o guvernanță durabilă globală este cel mai vag din ESG și ar putea include orice, de la donații corporative la Black Lives Matter până la sprijinirea agențiilor ONU, cum ar fi OMS. Acesta este motivul pentru care a încheiat un acord cu președinția Biden în 2019.
Și ne putem aștepta ca New York Times să îl laude pe BlackRock pe măsură ce distruge structurile financiare mondiale. Din 2017, BlackRock a fost cel mai mare acționar al ziarului. Carlos Slim a fost al doilea ca mărime.
Chiar și Carl Icahn, un nemernic speculant de active de pe Wall Street, a numit cândva BlackRock, „o companie extrem de periculoasă … pana si mafia are un cod de etică mai bun decât voi”.
BIO: F. William Engdahl este consultant și lector în domeniul riscurilor strategice, este licențiat în politică la Universitatea Princeton și este cel mai bine vândut autor în domeniul petrolului și geopoliticii, exclusiv pentru revista online „New Eastern Outlook” unde a fost publicat inițial acest articol .
Este asociat de cercetare al Centrului pentru Cercetări privind Globalizarea.
Sursa: https://www.globalresearch.ca/more-blackrock-than-you-might-imagine/5748159
Traducera: CD
Comenteaza