De ce nu-i ridică Nițu din trafic pe procurorii DNA care îl compromit?

Marţi, 26 ianuarie 2016 16:31 | Scris de Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

Dupa ce Romania a fost lasata fara Parlament, fara Guvern si fara partide politice functionale – ca efect al dosarele penale instrumentate de binomul SRI-DNA – a venit randul destructurarii Parchetului General printr-un nou dosar-spectacol. Victima este insusi Procurorul General al Romaniei Tiberiu Nitu care, din pacate, nu este barbat si nu intelege sa iasa sa se apere, fiind probabil speriat de masinaria despre care stie ca are puterea de a-l strivi, asa cum au fost striviti multi altii mai tari decat el.

Incredibil cum, in data de 25 ianuarie 2016, DNA a incalcat bunul-simt, jurisprudenta CEDO si directivele UE si a lansat un comunicat de presa in care pur si simplu l-a terminat ca imagine pe Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, acuzandu-l de primire de foloase necuvenite de la fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, constand in punerea la dispozitie de echipaje de politie rutiera care sa il insoteasca in coloana oficiala.

Actul de compromitere constituie o incalcare grosolana a prezumtiei de nevinovatie, dar si de subminare a autoritatii Procurorului General, cu atat mai grava cu cat, doar cu cateva zile inainte, Parlamentul European si Consiliul UE au emis o Directiva in care au interzis statelor membre sa mai permita autoritatilor publice sa emita comunicate in care sa afirme ca cineva este vinovat de comiterea unor fapte, inainte ca o instanta de judecata sa se pronunte in mod definitiv.

Sfidand normele europene, DNA l-a acuzat pe Procurorul General ca este un infractor, iar opinia publica s-a inflamat in consecinta. Imaginea Procurorului General al Romaniei, ca institutie, a fost si ea terfelita, asa cum au fost terfelite in atatea randuri functiile de prim-ministru, de ministru, de senator, de deputat, in multe dosare care s-au dovedit in final a fi facaturi si care s-au incheiat cu achitari rusinoase pentru care insa niciun procuror DNA nu a raspuns vreodata.

Comunicatul DNA din 25 ianuarie 2016 contine in mai multe randuri afirmatia falsa ca Procurorul General al Romaniei nu este inclus printre persoanele indreptatite a beneficia de insotirea cu echipaje ale politiei rutiere. Comunicatul DNA indica si actul normativ in baza caruia a tras aceasta „concluzie”: HG nr. 1391/2006 privind circulatia pe drumurile publice.

Si ce sa vezi, articolul 223 (pct.3) din respectiva Hotarare de Guvern prevede: „In situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta, pot beneficia de insotirea cu echipaje ale politiei rutiere siministrii din Guvernul Romaniei

DNA nu stie in cadrul carui Minister lucreaza? Au innebunit anchetatorii anticoruptie, incat sa nu realizeze ca Procurorul General al Romaniei este conducatorul (inclusiv ordonatorul de credite) al Ministerului Public, de unde isi incaseaza ei salariile?

Am consultat specialisti si procurori pana la cel mai inalt nivel si cu totii au conchis ca Procurorul General al Romaniei este o functie cu rang de ministru si este asimiliat unui ministru, el conduce Ministerul Public si este membru CSAT. Cum poti sa afirmi prin comunicat DNA ca Procurorul General al Romaniei nu este indreptatit sa aiba escorta de la Politia Rutiera, cand exact HG nr. 1391/2006 prevede ca ministrii din Guvernul Romaniei au dreptul la asemenea echipaje?

Dosarul in care a fost agatat Tiberiu Nitu nu are nimic de-a face cu un act de justitie, ci este opera unui plan bine pus la punct ce are ca scop eliminarea cat mai urgenta a acestuia. Ce „coincidenta”, ca in ziua comunicatului defaimator al DNA, fosta procuroare comunista Monica Macovei sa iasa public si sa ii ceara lui Tiberiu Nitu demisia. Monica Macovei prin care s-au facut numirile la varful marilor parchete, sub Traian Basescu, si ai carei oameni au ramas neclintiti pe functii.

Cu ce a deranjat Tiberiu Nitu, care mai avea mandat pana in 15 mai 2016 si isi anuntase deja intentia de a nu mai ravni la un nou mandat in fruntea Ministerului Public? Parerea mea este ca Nitu plateste pentru indrazneala de a redeschide toate dosarele penale ale lui Traian Basescu si pentru faptul ca nu a raspuns unor solicitari de delegari in sistem ale unor procurori plantati in anumite parchete de binom.

Traseul acestui dosar este incredibil. El a fost instrumentat de o procuroare de la Parchetul Capitalei, care nu avea gradul profesional sa ancheteze faptele Procurorului General. Toate actele din acest dosar aflat azi la DNA sunt culese de respectiva procuroare care, in luna noiembrie 2015, le-a pasat cu tot cu dosar la Sectia de urmarire penala din PICCJ, adica exact in ograda lui Tiberiu Nitu, care aproape de fiecare data cand iese in deplasari oficiale este insotit de Camelia Sutiman, sefa respectivei Sectii. Si culmea, Sutiman, apropiata lui, este cea care a pasat imediat dosarul la DNA. Iar DNA l-a executat pe Nitu imediat prin comunicatul in care l-a acuzat de primire de foloase necuvenite intr-o maniera iresponsabila, cu incalcarea prezumtiei de nevinovatie si prin subminarea autoritatii institutiei Procurorului General.

Ceea ce face DNA in prezent in Romania ne pune grav in pericol democratia. DNA a distrus mediul de afaceri romanesc, a distrus credibilitatea partidelor politice, a facut ca acestea sa iasa de la guvernare, pentru ca tara sa ajunga sa fie condusa de un guvern de „bruxellezi” care, cica, reprezinta vointa strazii.

Intreaga Romanie e guvernata prin anticoruptie, atat de bine incat de ani de zile romanii supravietuiesc cu un salariu minim de 200 euro, iar resursele lor naturale sunt exploatate numai de companii straine, ale caror „succesuri” in economie nu sunt niciodata investigate de DNA.

Nu mai putem scapa de blestemul DNA decat in momentul in care vom avea procurori anticoruptie ridicati din trafic de alti procurori din PICCJ care vor intelege sa puna capat abuzurilor si crimei organizate din acest parchet.

P.S. – Se vorbeste tot mai intens in spatele usilor inchise de unde izvoraste curajul sinucigas al unor procurori DNA, care iata, au ajuns sa-si compromita si marele sef pentru a raspunde unor interese politico-judiciare. Se aude ca unii procurori ai DNA au primit in secret cetatenie americana, iar la o adica, daca se va incerca peste niste ani tragerea lor la raspundere, vor renunta la cetatenia romana, pentru a se refugia in SUA unde au protectie garantata. Se leaga tare bine cu recunoasterea presedintelui Klaus Iohannis, ca Romania a ajuns sluga americanilor!