—– Forwarded Message —–

Subject: Fwd: Intilniri secrete
Subject: Intilniri secrete
To:

Una dintre cele mai mari fărădelegi pe cale să se producă în România, ca rezultat direct al „coabitării”, impuse de americani, lui Traian Băsescu şi Victor Ponta, este încredinţarea majorităţii perimetrelor de exploatare a gazelor de şist, aflate în subsolul ţării, firmei Chevron. În acest moment, Chevron deţine pe teritoriul României, sub formă de concesiune a drepturilor de exploatare, 8 perimetre (în judeţele Vaslui, Constanţa şi Bihor), în timp ce toate celelalte companii interesate în exploatarea acestui tip de resurse deţin, toate la un loc, numai 5 perimetre. Conform unor surse din Serviciile Secrete, în două săptămîni, va sosi la Bucureşti o delegaţie din SUA, care va discuta atît la Palatul Cotroceni, cît şi la Palatul Victoria despre posibilitatea concesionării în acest an a altor 15 perimetre de exploatare, în favoarea companiei Chevron, în care sînt plasate cele mai importante zăcăminte de gaze de şist. În fapt, vizita delegaţiei Congresului SUA, este o acoperire. Din delegaţie vor face parte congresmeni, membri ai comisiilor de energie şi mediu din legislativul american, dar şi negociatori ai firmei Chevron. Noile perimetre, care urmează a fi luate în discuţie, sînt situate în judeţele Suceava, Brăila, Galaţi, Arad şi Timiş. La o cifră de afaceri preconizată a fi de 60 de miliarde de dolari anual, negocierile vor fi pe măsură, iar şpăgile cu care vor fi îmbogăţite conturile lui Traian Băsescu, Victor Ponta, Constantin Niţă şi Rovana Plumb vor fi substanţiale.
 
Motto: „Îmi pare rău că trebuie să v-o spun, dar acest pământ e prea frumos şi prea bogat ca să-l puteţi păstra fără luptă. Vi-l vor lua!” (Jean-Marie Le Pen, om politic francez, în atenţia poporului român)
 
România trebuie să aibă grijă de ea singură, pentru că NATO şi Uniunea Europeană nu vor face asta, a declarat la Bucureşti George Friedman, unul dintre cei mai influenţi politologi americani şi preşedinte Stratfor. Şeful celei mai importante agenții private de analiză geopolitică este de părere că statul român ar trebui să lupte pentru menţinerea suveranităţii, pe fondul unui trend european de diminuare până la extincţie a suveranităţii naţionale.
„Trebuie să faceţi o iniţiativă regională. Este o iluzie optică impresia că UE sau NATO vor avea grijă de România, care este un stat suveran şi trebuie să îşi asume răspunderea pentru viitorul politic. Trebuie să vă asumaţi problema suveranităţii şi să o plătiţi”, a declarat Friedman într-un discurs susţinut la BNR, în faţa unor lideri politici români, a unor bancheri şi a unor manageri de mari companii. În privinţa relaţiei cu SUA, problema se pune că România are nevoie în special de o relaţie, nu Statele Unite. „Întrebarea este ce aveţi de oferit”, a menţionat politologul american. Politologul american a menţionat că Europa este într-o criză profundă, structurală, care va dura. „Problema în Europa este că nu există un lider, sunt opinii divergente între principalele state precum Germania şi Franţa, şi nu există o soluţie comună. Prima contradicţie a Europei este că este o uniune între state care nu sunt la fel”. Friedman spune că timpul trece pentru Europa, iar problemele în loc să se rezolve, se acutizează, mai ales în ceea ce priveşte şomajul. „Problema este că s-au creat anumite speranţe în special pentru clasa de mijloc, iar acum acest lucru a dispărut. Acest lucru nu ţine de o criză scurtă, ci de ceva mult mai profund”, a adăugat el. Friedman a menţionat că din cauza opiniilor diferite, Europa nu a putut să facă ceea ce au făcut SUA în 2008 când au stopat extinderea crizei. În Europa s-a trecut de la o criză bancară, la o criză socială, a unei întregi generaţii care nu are o rezolvare imediată, a menţionat Friedman.