ENERGY LEAKS: Spioni, oligarhi, politicieni români implicați direct în mafia din ENERGIE cu conexiuni directe la Moscova

Cetățenii români au devenit victimele celor care controlează firmele de pe piața energiei cu ajutorul politicienilor români direct conectați la conducetele cu bani negri. Aceste firme funcționează cu un număr mic de angajați și tranzacționează energie la prețuri foarte mici cu ajutorul directorului ANRE, Dumitru Chirița(ex-PSD), și a oamenilor politici numiți în funcții și consilii de administrație la marile companii producatoare de energie ca Romgaz, CE Oltenia, Hidroelectrica etc.

Oligarhii lui Vladimir Putin și agenții lor de pe teren figurează în aceste companii offshore, din care se scot anual sute de milioane de euro din România.

Investigația noastră a pornit de la plângerile cetățenilor români care s-au trezit cu contracte la diferite firme necunoscute pentru ei, care nu au sedii, nu emit facturi și în cazul în care indexul nu este introdus lunar pe site-urile acestor companii, se trezesc cu facturi supraîncărcate deși ei nu au consumat energia sau gazul respectiv.

Am început să verificăm câteva companii offshore fantomă care au cifre de afaceri anuale de peste 250 de milioane de euro. Legat de aceste companii offshore se leagă numele mai multor politicieni români, direct sau indirect implicați în acordarea licențelor de pe piața energiei. În prim plan l-am descoperit pe Liviu Dragnea, Dumitru Chirița, Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Man, Marian Neacșu, Ludovic Orban, Costin Berevoianu, fost consilier al primarului Sorin Oprescu, Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Iulian Iancu, dar și nume mai puțin cunoscute opiniei publice.

Liviu Dragnea, deplasări în Maldive cu avioane de lux pentru a negocia contractele din Energie cu oligarhii cehi, Petr Kellner și Jiri Smec

Direct implicat în aceste inginerii financiare de anvengură a fost Liviu Dragnea, acesta fiind jucăria miliardarilor cehi care îi asigurau avioane de lux private pentru a-și petrece vacanțele de lux în Maldive cu Irina Tănase unde aceștia dețin mai multe insule private. Împreună cu Dragnea mai călătoreau Ionuț Arsene și Darius Vâlcov. În aceste conexiuni apare și numele oligarhului sârb Zeljko Mitrovici alias mr. Pink, cel care asigura transportul prin compania sa privată de avioane AIRPINK. Beneficiari ai serviciilor lui Mitrovici sunt politicieni români și oligarhii lui Vladimir Putin. Mitrovici este prietenul președintelui sârb Aleksandar Vucic, ambii fiind considerați protectorii lui Sebastian Ghiță.

Zborurile avionului AIRPINK în care s-a aflat la bord Liviu Dragnea

Liviu Dragnea făcea servicii pentru acești oligarhi și devenise chiar jucăria lor personală. Dumitru Chirița, șeful ANRE, este omul de bază în România pentru companiile care fac profituri de sute de milioane de euro anual pe spatele românilor, fiind și un executant foarte bun ceea ce le-a permis acestor miliardari controlați de Vladimir Putin să exploateze la maxim contractele din energie cu statul român.

Zjelko Mitrovici(dreapta) – Aleksandar Vucic(stânga) – președintele Serbiei

Dumitru Chirița este responsabil de jaful asupra consumatorului casnic de către companiile de pe piața Energiei la momentul actual. Acesta a pregătit terenul pentru corporațiile implicate în mafia din energie cu scopul clar de a jefui cetățenii României. Aproape 6 milioane de oameni din cei 8,7 milioane de consumatori casnici de energie au fost trecuți automat din regim reglementat în serviciul universal, care, așa cum am spus în mai multe rânduri, este plătit cu preț mult mai mare decât cel de pe piața liberă. În tot acest haos provocat de modul dezastruos în care Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a gestionat liberalizarea, singurii care au de câștigat sunt operatorii. 

În această schemă este implicat și dl. Șică, Ludovic Orban, bun prieten al șefului ANRE, care i-a promis că îl va proteja indiferent de ce se va întâmpla cu liberalizarea pieței energiei. Pe Chirița nu are cine să îl tragă la răspundere pentru această escrocherie deorece este protejat la toate nivelurile și în special de Ludovic Orban, Anca Dragu(USRPLUS) fost director E.ON România și Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Ludovic Orban se hârjonea prin București cu Dumitru Chirița și Iulian Iancu în fața vilei închiriate de Viorel Hrebenciuc lângă sediul ANRE, asta ca mărturie personală.

Zjelko Mitrovici – oligarh sârb și mogul media

Călin Popescu Tăriceanu este unul dintre cei mai veroși politicieni care au controlat zeci de ani piața energiei și Hidroelectrica prin Bogdan Buzăianu și alți impostori din politica românească. Acești infractori rulau sume de ordinul milioanelor de euro prin care se mențineau la putere. Buzăianu scotea 9.500 de euro pe zi de la Alpha Bank, bancă preferată și de oligarhii lui Putin pe care le vom prezenta mai jos.

„Clientul a transferat suma de 5.500.000 de euro, ca plată urgentă, în contul său din Elveția.”, afirma banca la acea dată. Călin Popescu Tăriceanu mai apare alături de Costin Berevoiescu, un alt băiat deștept din mafia transpartinică, în compania CASA VINURILOR SRL, un adevărat cuibar de infractori la nivel înalt.

Victor Ponta l-a preluat pe Tăriceanu din PNL cu tot cu schema băieților deștepți din energie, la ruperea USL în acte, și s-a mulțumit la rândul său cu diferite vacanțe pe banii acestor oligarhi apropiați de Vladimir Putin.

Ce îl leagă pe Victor Ponta de Vladimir Putin?

Unul dintre angajaţii fostei companii „Valahia Gaz” astăzi preluată de AIK Energy LTD a fost georgianul Dimitri Msuknishvili. Acest Dimitri Msuknishvili figura ca angajat al Ambasadei Georgiei din România şi avea funcţia de „Manager Financiar”, însă în realitate el era agent al serviciilor secrete georgiene și controla o parte din acțiunile companiei Valahia Gaz. Compania a intrat pe piață cu ajutorul lui Tăriceanu și al colegilor săi din ALDE.

Vistor Ponta și premierul Georgiei(1 dreapta)

În spatele Valahia GAZ se afla Total Asset Management GmbH, o companie elvețiană cu interese majore în România, controlată de gruparea Boris Golovin, Anatoli Patron, Iuri Ustinov, oameni apropiați regimului de la Moscova.

Victor Ponta se plimba și el prin Georgia la degustări de vinuri cu premierul georgian și se poza lângă Vladimir Putin, în timp ce băieții de acasă își împărțeau contractele pe energie. Ponta și Tăriceanu au dispărut amândoi din politică exact ca în combinații, iar pe cel din urmă îl cam paște beciul domnesc.

Valahia GAZ, jucăria prin care se importau gaze direct de la Moscova prin Ungaria

Valahia Gaz a fost înființată în septembrie 2017 de către un tânăr de 26 de ani din București, Constantin Muceanu, cu un capital de 200 de lei. Ulterior, ca asociat unic, acesta a majorat capitalul societății la 45.500 de lei. În decembrie 2017, în firmă a intrat, cu 1,1% din părțile sociale, cetățeanul georgian Archil Msuknishvili, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în Tbilisi. În aceeași lună, Muceanu i-a cesionat toate părțile sociale lui Msuknishvili, care a devenit asociat unic. Georgianul l-a cooptat în companie pe Damian Spiridon și apoi au început să i-a contracte pe bandă rulantă și au ajuns să fie cel mai mare importator de gaze din România. Georgianul Archil Msuknishvili a transferat acțiunile lui Dimtri Msuknishvili, urmând și o majorare de capital în companie de 1000%.

Gazele au sosit suspect, cum spun cei de pe piața energiei, prin punctul de interconectare cu Ungaria.

În noiembrie 2018, aproape 83% din importurile românești de gaze au provenit din Federația Rusă, iar restul de 17% – din Uniunea Europeană, însă și în cazul acestora din urmă marfa provine fizic tot din Rusia, doar exportatorii finali către cumpărători din România fiind firme înregistrate în UE.  Importul a reprezentat, în noiembrie 2018, 13% din totalul consumului național de gaze, față de 8,1% în luna corespunzătoare a anului anterior. În România s-au importat, în noiembrie 2018, peste 1,82 milioane MWh de gaze, cu circa 44% mai mult față de noiembrie 2017, la un preț mediu de 122,15 lei/MWh, cu 40% mai mare comparativ cu luna similară a anului anterior. Astfel, într-o estimare grosieră, Valahia Gaz a tranzacționat în noiembrie o cantitate de gaze din import de circa 280.000 MWh, în valoare aproximativă de 34 milioane lei.

Potrivit datelor ANRE, în aprilie a deținut o pondere de 51,47%, pe următorul loc, la mare distanță, fiind OMV Petrom Gas cu 14,9%. În mai, a deținut o pondere de 41,2%, fiind întrecut de OMV Petrom cu 50,7%. Acestea sunt ultimele date publice ale ANRE. ”Trebuie precizat că în ultimele luni România a înregistrat importuri de gaze nefiresc de mari.”, afirmau experții din domeniul energetic. Potrivit datelor INS, în perioada 1 ianuarie-30 iulie 2019. Importuri nefiresc de mari și pe timp de vară, prin punctul cu Ungaria și aproape deloc prin punctele cu Ucraina, în condițiile în care în perioada caldă, acestea tindeau spre zero în alți ani. Așa s-a ajuns în situația în care în luna iunie, importurile au fost de 364 de ori mai mari decât în aceeași lună a anului 2018. Toate aceste combinații sau realizat sub conducerea lui Anton Anton, omul lui Călin Popescu Tăriceanu la ministerul Energiei. Pentru a păcăli legislația europeană care a impus sancțiuni Rusiei, acești băieți deștepți luau gazele livrate de Gazprom de la unguri.

Ungurii au fost trași de mânecă și au primit ordin să înceteze afacerile cu Moscova, astfel în scurt timp compania Valahia GAZ a pierdut majoritatea contractelor cu vecinii noștri de la Budapesta în 2019. Când au început să apară probleme, iar Tăriceanu pierdea controlul la ministerul Energiei, Damian Spiridon și Dimitri Msuknishvilli au vândut compania către AIK ENERGY LTD pentru suma de 912.621 £.

AIK Energy LTD, este condusă azi de fostul șef al cartierului general M.I.6 la Moscovacelebrul Christopher Steele

Moscova nu a lăsat niciodată din mână companiile sale de pe piața energetică românească și le-au trecut de mai multe ori pe numele diferiților spioni aflați pe teren, în special agenți ruși cu pașaport britanic.

În cursul anului 2020 clienții furnizorului de gaze AIK Energy s-au trezit brusc într-o situație neplăcută, fiind informați că au fost transferați automat către o altă firmă, mai exact Premier Energy, compania oligarhilor cehi. De fapt AIK Energy intrase în incapacitate de plată în urma blocării conturilor de către mai multe bănci.

Toți clienții AIK Energy urmau să rămână fără gaze în plină iarnă, conform legislației în vigoare se prevede să existe un Furnizor de Ultimă Instanță (FUI) numit de Autoritatea Națională de Reglmentare în Domeniul Energiei, care urmează să livreze gaze naturale timp de 3 luni. În acest timp, consumatorii trebuie să își caute un alt furnizor de gaze.

Christopher Steele

Bineînțeles ANRE-ul condus de dl. Chirița a avut grijă ca acest contract să ajungă la prietenul președintelui rus, Petr Kellner. Aceste companii fantomă fac credite la băncile românești apoi semnează contracte cu furnizorii români pe care uită să îi mai plătească.

Complexul Energetic Oltenia și Hidroelectrica au decis denunțarea mai multor contracte de vânzare a energiei electrice cu AIK Energy Ltd.

La începutul lunii decembrie 2020, CE Oltenia a reziliat două contracte de vânzare de energie electrică pentru AIK. Unul viza livrarea în bandă pentru primul semestru al anului viitor și altul pentru trimestrul patru al anului 2019.

„Neîndeplinirea obligațiilor de plată de către AIK Energy LTD Londra Sucursala București”, a fost motivul invocat de CE Oltenia în ambele situații.

În cazul Hidroelectrica este vorba de un total de 32.400 MWh pe care AIK Energy nu îi mai primește în primul trimestru al anului viitor. În acest caz, AIK nu a venit cu scrisoarea de garanție bancară necesară pentru a se începe livrarea energiei, iar Hidroelectrica a decis rezilierea contractului.

Aik Energy ltd este compania cu cel mai bun preț de pe piață la curentul electric din România. Această companie chiar vinde mai ieftin curentul electric decât îl cumpără de la producător. Observăm în auditul acestei companii cum se fac afaceri în România pe piața energiei. ANRE aprobă intrarea pe piața românescă, compania străină face credite la băncile românești în valoare de circa 20/30 milioane de euro per trimestu sau anual în funcție de contracte, apoi cumpără energia de la companiile de stat.

Aik Energy ltd are în România 26 de angajați și o cifră de afaceri de 250,832,091 lire. În documentele acestei companii offshore înregistrate la Londra am descoperit că figura cu datorii la debitori comerciali de 18.645.759 lire în anul 2019. Compania susține că are 60 de angajați în anul 2020, de la 7 cât avea în anul 2018.

Vladimir Putin

Această companie este un focar de spioni ruși deghizați în cetățeni britanici cu conexiuni directe la Kremlin. Spre surprinderea noastră în aceste documente l-am descoperit pe fostul șef al spionajului britanic MI6, ca agent de teren și șef al biroului de la Moscova, Christopher Steele, cel care a făcut celebrele dezvăluiri despre dosarul lui Donald Trump aflat în mâinile lui Vladimir Putin. Christoper Steele este directorul companiei AIK Energy ltd, conform ultimei întâlniri a acționarilor. Înainte de venirea sa prin cadrul companiei s-au plimbat o serie de agenți secreți ai Moscovei.

În aceste documente îl descoperim și pe Harald Rainer Kraft, re­pre­zentantul grupului in­terna­ţional AIK Energy LTD în Româ­nia. În toate aceste combinații și doamna Angela Merkel trebuia să aibă un reprezentat important, extrem de implicat la toate nivelurile ce țin de piața energetică românească.

Harald Kraft este președintele Asociației Companiilor Române de Explorare și Producție a Petrolului (ROPEPCA). Deține o diplomă și un doctorat în inginerie petrolieră de la Universitatea Clausthal-Zellerfeld, Germania. După ce s-a alăturat companiei Wintershall AG Germania, a lucrat ca inginer de rezervoare în operațiuni interne și internaționale și ca șef al grupului de achiziții și noi întreprinderi. La Wingas Germania a ocupat funcția de șef al departamentului logistic.

Harald Kraft

Harald Kraft s-a mutat în România în 1997, unde a ocupat funcții de conducere în companii de petrol și gaze până în prezent. A fost director general al WIROM / Wintershall România timp de 8 ani și director al diviziei de gaze naturale OMV Petrom timp de 10 ani.

Natalia, prima doamnă a Moscovei la București

În această companie mai figurează ca CEO o misterioasă domnă venită din Federația Rusă, Natalia Rybcenko, devenită Niță în urma căsătoriei cu Liviu Constantin NițăȘotul Nataliei a fost arestat și condamnat, în 1999, pentru că a emis cecuri fără acoperire în valoare de peste 60 de miliarde de lei, prejudiciind Rafinăria Petrobrazi (SNP Petrom). Anchetarea lui Niță a detonat un scandal național. S-a aflat că banii câștigați din căpușarea Petrom ajungeau în conturile Partidului Democrat, aflat atunci la guvernare. Asociatul lui Niță în firma Sunoil Company, prin care s-au dat tunurile, era chiar Boris Golovin, prietenul său. Schema „Sunoil” era clasică: lua carburanți de la Petrom cu bani puțini și îi revindea mai scump altor societăți de stat.

Natalia Rybchenko, cetățean rus domiciliat în București, a fost manager în cadrul companiei ruse Lukoil în perioada 2000 – 2007, potrivit profilului propriu de pe Linkedin. La nunta sa, soțul poartă o uniformă ce pare a fi de ofițer al forțelor navale. În urma verificărilor noastre uniforma nu corespunde cu echipamentul Forțelor Navale Române.

Natalia Rybcenko -Linkedin

Natalia Rybchenko și-a luat doctoratul la Academia de Studii Economice din București, titlul lucrării sale fiind ”Locul și rolul Rusiei în economia mondială contemporană”.

Natalia Niță/Rybchenko figurează ca principal beneficiar al grupului AIK și se înregistrează în auditul companiei mai multe plăți către aceasta și invers către Grupul AIK.

„Inclus în alte creanțe avem 175,220£ (2018: 436.701£) plată către Natalia Nițăproprietarul efectiv al Grupului. În cursul anului, avansurile de 1.113.859 £ au fost făcute către Natalia Niță și rambursările de 1.375.340 £ au fost primite de Grup.”, se arată în auditul companiei.

În auditul companiei figurează și plăți către compania Rynat Real Estate SRL deținută ca acționar unic de Natalia Niță. AIK Energy ltd a plătit 146.516£ în 2018 către Rynat Real Estate SRL și 44.429£ pentru mobilier. Rynat Real Estate SRL are în 2019 o cifră de afaceri de 1.835.962. RON.

Printre directorii companiei, așa cum arată datele transmise autorităților din Anglia, se numără și Dan Popescu. Dan Popescu, născut în 1978, a mai făcut parte din conducerea sau acționariatul unor societăți. El și cu avocatul Marian Moscovici, un apropiat al Moscovei (sursa), au reprezentant acționarul principal al unui srl din Capitală. Este vorba Total Brands din București.

În 2017, Dan Popescu apare în actele publicate de firmă în Monitorul Oficial ca reprezentant al societății Total Asset Mangement Gmbh – (Boris Golovin, Anatoli Patron, Iuri Ustinov) , firmă care era acționar în Total Brands srl. În 2006, reprezentantul acestei societăți care deținea Total Brands era avocatul Marian Moscovici.

Premier Energy, companii fantomă și afacerile oligarhilor cehi de la Praga, Petr Kellner și Jiri Smec

Petr Kellner

Premier Energy este o altă companie care funcționează pe o structură foarte bine pusă la punct cu un angrenaj strategic asupra Europei de Est și centrale sub controlul total al oligarhului ceh Petr Kellner, bun prieten al președintelui rus Vladimir Putin.

Petr Kellner are o avere de circa 16,6 miliarde de dolari și se ocupă de zona de influență și control al Rusiei pe Europa de Est, Balcanii de vest și Europa centrală, cu afaceri importante în domeniul energiei și al mass media. Kellner deține în România PROtv și mai multe instituții media.

Tentativă de intrare pe piața britanică a oligarhului ceh, Petr Kellner, dorind achiziționarea clubului de fotbal Chelsea

Imperiul miliardarului ceh a pornit dintr-o escrocherie de tip FNI în orașul Sankt Petersburg, numit în Rusia, Fondul Petru cel Mare, în anii 90`, oraș condus la acea vreme chiar de actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin.

Companiile offshore ale miliardarilor cehi sunt înregistrate în Cipru, însă au sedii fantomă, fiind înregistrate de avocații ciprioți la celebra adresă THEMISTOCLE DERVI 48 din Nicosia. La această adresă au fost înregistrate sute de companii, inclusiv companii ce apar în celebrul scandal Panama Papers.

Premier Energy funcționează la fel ca și Aik Energy. Figurează cu mai multe credite și tranzacții în ron și euro de ordinul milioanelor de euro la Alpha Bank România. În baza acestor bani se fac contracte cu companiile de stat românești din domeniul energiei. În biroul cipriot unde aceasta firmă își are sediul fictiv figurează ca o companie cu grad de risc pentru că nu își plătește creditorii la timp.

Premier Energy se lauda cu o cifră de afaceri de 186.140.000 milioane de dolari anual cu un numar mic de angajați. În România au înregistrat compania Premier Energy SRL, deținută de Ligante Limited Cipru, care l-a rândul ei este deținută de EMMA Group, deținută la rândul său de PPF GROUP cu sediul central la Praga.

Petr Kellner și-a organizat companiile pe metoda elicopterul cu oameni de paie în funcții cheie și zeci de firme care se interconectează între ele. În schema acestor companii se repetă câteva nume:

Radka Blazkova (OMUL DE PAIE), cetățean ceh, director și administrator în toate companiile offshore ale miliardarului Petr Kellner. Omul de paie este o definiție utilizată în domeniul financiar internațional despre persoanele introdu-se în acte în inginerii financiare în scheme de tip elicopter cu zeci de companii cu același director ce duc spre nicăieri, pentru a se pierde urma banilor și a beneficiarului real din spatele schemei infracționale.

455742_942858_316455_1301202115422283_EN (2) (1) by Matei Florin on Scribd

Radka Blazkova

Jose Martin Garza (ADMINISTRATORUL), născut în Laredo Texas USA, identificat cu pașaport britanic este agent de teren și administrator pe Europa de Est și centrală al grupului EMMA CAPITAL.

Jose Martin Garza – EMMA CAPITAL

Jiri Smec, oligarh ceh, prieten bun cu Petr Kellner figurează ca co-proprietar al EMMA GROP ȘI PPF Group. Pe lângă activitățile asociate grupului EMMA, Jiří Šmejc a fondat și deține stațiunea hotelieră privată Velaa din Maldive. Velaa este considerată una dintre cele mai frumoase stațiuni tropicale din lume. Holdingul din Maldive și-a extins ulterior portofoliul de companii de jocuri de noroc care include active din Grecia (OPAP) și Republica Cehă (Sazka Group) în Austria (Casinos Austria), Italia (LOTTOITALIA) și Croația (SuperSport), devenind astfel unul dintre cei mai mari jucători de pe piața europeană a jocurilor de noroc.

Velaa Private Island

EMMA Alpha Holding, principalul holding al Grupului EMMA Capital, a închis anul 2019 cu un profit de 630 milioane EUR, conform rezultatelor sale auditate. Acesta reprezintă cel mai bun rezultat economic pe care Grupul l-a obținut de la înființarea sa în 2012. În plus față de rezultatele contabile ale companiilor în care Grupul deține o cotă, la acest rezultat a contribuit și un profit unic în valoare totală de 447 milioane EUR din vânzarea de acțiuni minoritare de către Grup în SAZKA Group și Home Credit GroupCapitalurile proprii consolidate ale Grupului au crescut de la 512 milioane EUR la 1,038 miliarde EUR.

Jiri Smec – EMMA CAPITAL

O parte din din companiile deținute de EMMA HOLDING

Serviciile din România au contracte cu firmele controlate de oligarhii lui Putin

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a acordat un contract de 6,82 milioane de lei companiei Premier Energy Trading, anul trecut, pentru furnizarea de gaze naturale categoria de consum B în baza unui acord-cadru încheiat de Asocierea formată din Direcția Achiziții Publice, din cadrul STS (lider de asociere), Serviciul Român de Informații – UM 0461 București (asociat), Serviciul de Informații Externe (asociat), Serviciul de Protecție și Paza – UM 0149F București (asociat), Curtea de Conturi a României (asociat), conform datelor publicate de Serviciul Electronic de Achiziții Publice. Atribuirea contractului s-a făcut fără publicarea prealabilă a unei invitații la procedura concurențială. Practic, avem parte de un contract prin încredințare directă, fără participarea unei alte companii. Premier Energy Trading face parte dintr-un grup de societăți controlate de către Emma Capital, fond de investiții deținut de către miliardarii cehi Jiří Šmejc și Petr Kellner.

Direcția Generală Anticorupțieinstituția care ar trebui să verifice afacerile impresionante ale acestor companii intermediare de pe piața energiei are și ea contract cu Premier Energy.

Companiile controlate de Rusia de pe piața energiei, un pericol la securitatea națională a României

Companiile controlate de Rusia care ocupă piața energetică din România devin extrem de puternice, de la an la an, cu ajutorul clasei politice de la București, un fapt dovedit din documentele prezentate în acest material de investigație realizat de Anchetatorii.ro.

Acești oameni ai Rusiei de pe piața energiei sunt interconectați în diferite scheme de fraudă și jefuire a statului român prin companii intermediare, înregistrate în paradisuri fiscale. Numele românești care apar în aceste companii respectiv, Liviu Constantin Niță, Dan Popescu, Damian Spiridon, apar în mai multe afaceri și companii offshore controlate de serviciile secrete ruse și oligarhii lui Vladimir Putin. Avem o axă în acest cerc de afaceri în valoare de miliarde de dolari și mai exact Moscova – București – Budapesta – Praga – Londra și înapoi la Moscova. Un circuit financiar pus la punct încă din anii 90” pe care nimeni nu a avut curajul să îl deranjeze sau să îl facă public.

Ca notă aparte vă prezentăm îngenuncherea Ucrainei de o companie intermediară pe piața energiei, RosUkrEnergo, controlată de capul mafiei ruse Semyon Mogilevich împreună cu oligarhul pro-rus Dmitry Firtash, ambii aflați la ordinele președintelui rus Vladimir Putin. Prin această companie Rusia a reușit să îndatoreze Ucraina cu miliarde de dolari și mai apoi să o ocupe teritorial sub diferite pretexte care i se cuvin Rusiei.

Semyon Mogilevich – capul mafie ruse, alias ”Donul cu creier”, protejat al Kremlinului

Rusia a reușit inclusiv să își pună propriul președinte în Ucraina, în 2010, și anume Viktor Yanukovici. Yanukovici a permis Rusiei să controleze țara, să îi fure resursele, să o îndatoreze și să îi distrugă armata. A urmat EUROMAIDAN, cel mai mare act de curaj al poporului ucrainian împotriva Rusiei și războaiele de apărare a țării aproape cu mâinile goale în fața puternicei armate ruse. Rusia a ocupat Crimeea, punct strategic militar la Marea Neagră și Donbas, cea mai bogată zonă în resurse energetice a Ucrainei.

Viktor Yanukovici – Dmitry Firtash

Cehia, în mâinile oligarhilor pro-ruși

„Președintele nostru, Milos Zeman, se află sub controlul total al oligarhilor controlați de Rusia, la rândul său fan al lui Vladimir Putin. Consilierii îl aduc de mână la conferințele de presă pentru că nu se poate ține pe picioare din cauza consumului excesiv de alcool. Babis, premierul Cehiei, și oligarhi ca Petr Kellner și Jiri Smec fac ce doresc și au control total asupra țării. Toate afacerile acestor oligarhi pornesc de la grupul de prietenie ruso-cehă din camera de comerț exterior de pe timpul URSS. Averile lor sunt realizate cu ajutorul Moscovei. În Republica Cehă corupția a atins cote amețitoare în ultimii ani, din cauza influenței și controlului total al țării de către Federația Rusă., sub anonimat – jurnalist de investigație din Republica Cehă.

Prin îndatorarea companiilor de stat românești din domeniul energiei și a populației României cu ajutorul acestor companii fantomă controlate de Rusia, la un semnal dat de la Kremlin putem intra într-o criză economică fără precedent. Acești oligarhi ai Rusiei își pot activa instituțiile mass media pe care le-au cumpărat în România, din banii produși din energie, pentru a manipula populația în funcție de interesele Moscovei. Mai exact, prezentarea unor emanați, drept lideri politici și preluarea controlului total asupra României, cum se întâmplă astăzi în Cehia sau în trecut la vecinii noștri ucrainieni.