Made in China

2020-08-13T11:12:23+03:0013 august 2020|Textele altora|

 

 

 

Pagina 1 din 3

4 Comments

 1. Sorin5780 14 august 2020 la 9:36 am - Raspunde

  Comentariul ăsta a fost scris înainte de Trump sau după alegerea sa? S-au mai schimbat datele problemei. Nu mai e la fel acum (era ”guvid-19”) decât era odinioară, iar Germania și China au probleme – toate statele și-au dat seama că nu pot continua prin a fi dependenți de China pentru orice, iar Germania are probleme acum cât timp a importat o groază de musulmani incapabili și neasimilabili la civilizația lor, iar exporturile au scăzut mult după Covid-19.

  SUA are datorii mari față de China, dar o să plătească vreodată? Nu cred. Mai degrabă vor distruge China treptat și sigur, prin taxe asupra produselor exportate și interzicerea intrării pe piața internațională cu tehnologie furată. Vedeți ce intransigenți sunt americanii cu Huawei și 5G, cu TikTok ce spionează utilizatorii interzis în SUA, cu tot felul de măgării pe care China reușea să le treacă sub vechiul regim corupt și globalist al partidului democrat în frunte cu coruptul Obama.

  Poate că războiul atipic de astăzi a devenit mai mult economic, dar nu vă așteptați ca actorii sau jucătorii implicați să respecte regulile. Oricând se pot ataca militar și toate jafurile astea voalate să fie deturnate. Chiar și România poate recupera toate terenurile agricole vândute străinilor într-o zi așa cum le-a dat peste nas grofilor și altora, care nici nu trebuiau despăgubiți.
  Războiul va schimba fața planetei. Să vedem atunci cine va mai supraviețui și ce noi reguli se vor impune. Sper c-a măcar pământul agricol să nu mai fie vândut străinilor.

  • Iulian MARES 15 august 2020 la 6:09 am - Raspunde

   Afirmativ 100%, mai ales in ceea ce priveste terenul agrar, dar eu as zice ca si cel intravilan! Doar concesionare pe un numar de ani, fara drept de subinkiriere!

 2. Cristescu P. Radu 13 august 2020 la 12:33 pm - Raspunde

  Cu planul Marshal a fost facuta Germania mare. Avantul s-a declansat cand Germania a cucerit Campionatul Mondial de Fotbal in 1954.
  China s-a tehnologizat tot cu ajutorul SUA (calculatoare, televizoare, telefoane mobile si nu numai). Iar daca SUA opreste importul din China si-i solicita si pe aliati, pe britanici (Commonwealth-ul si nu numai) sa faca la fel, n-o vad bine pe China. China are un port-avion si SUA are zeci sau sute de portavioane. Cum sa lupti cu SUA si cu aliatii acestora ?
  Si Japonia, vad ca-i omisa din articol, tot cu sprijin tehnologic american a ajuns la un nivel superior dupa WW2.
  Anglo-americanii vor ramane inca multa vreme conducatorii lumii.
  SUA, super putere capitalista si imperialista se simte si este atat de tare incat nu se teme de Cuba comunista ca i-ar afecta interesele, altfel ar fi calcat-o in picioare cat ai zice peste. Parerea mea, luati-o doar cu titlu de inventar de pareri (non)realiste.

  • Iulian MARES 14 august 2020 la 8:09 am - Raspunde

   Portavioane

   Marina Militară a stabilit, că minimul de portavioane necesare este de 11 portavioane, dar a scăzut la 10 portavioane odată cu retragerea ultimului portavion din clasa Enterprise în Decembrie 2012 înainte ca portavionul Gerald Ford să intre în serviciu.

   Tipuri de portavioane în serviciu:
   Clasa Nimitz -10 portavioane
   Clasa Gerald Ford – 2 în construcție, 1 comandat, alte 7 planificate.

   *Un portavion=Mare Unitate Strategica si are in subordine un numar urias de nave, de cercetare, de logistica, de mentenanta, serviciu medical de lupta si protectie apropiata si nemijlocita, de razboi electronic…etc!

   Nave de asalt amfibiu
   Nave de asalt amfibiu clasa Tarawa – 1 buc.
   Nave de asalt amfibiu clasa Wasp – 8 buc.
   Nave de asalt amfibiu clasa America – 1 buc.
   Nave de suprafață
   Crucișătoare din clasa Ticonderoga – 22 buc.
   Distrugătoare din clasa Arleigh Burke – 61 buc.
   Fregate din clasa Oliver Hazard Perry – 19 buc.

   Submarine
   Submarin clasa Ohio – 18 buc.
   Clasa Los Angeles – 43 buc.
   Clasa Seawolf – 3 buc.
   Clasa Virginia – 9 buc., 5 în construcție

   Aviatie ambarcata:
   Superioritate evidenta!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top