caroline gunderode
347 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42

 

VINE SI IN ROMANIA ? AFACERE CLASATA IN TRIBUNALELE CORUPTE ALE MACRONIEI CARE INFILTREAZA FRANTA CU CHINEZI CORUPTI LA LEGISLATIVE
Qui est Buon Tan, relais d’influence du Parti communiste chinois investi par Macron aux législatives?

„Peștele pilot al lui Macron în diaspora asiatică” de către Liberation . La alegerile legislative care au urmat, Buon Tan a reușit să fie ales în aceeași circumscripție sub culorile LREM, câștigând 55% din voturi împotriva lui Raphaël Qnouch (La France insoumise). O victorie electorală care nu a fost oprită de o anchetă preliminară pentru încălcarea încrederii, în urma unei acuzații de delapidare, a relatat Le Parisien . Ancheta a fost clasata fără alte măsuri.

Titlul articolului in France Soir:
Cine este Buon Tan, releul de influență al Partidului Comunist Chinez investit de Macron la alegerile legislative?
Publicat la 13.05.2022 la 17:01 – Actualizat la 17:02
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:
Autor(i): FranceSoir
-A _+ A

Partidul Comunist Chinez (PCC) i-a conferit deputatului francez, care a trecut de la Partidul Socialist la La République en Marche (LREM), funcții care urmăresc extinderea influenței Chinei în Franța. Dacă Buon Tan a fost vizat în 2017 de o notă de informații transmisă lui Emmanuel Macron, care avertizează asupra riscului de ingerință, acest lucru nu l-ar fi împiedicat totuși pe președintele, care conform France Info validează personal fiecare candidatura, să o investească pentru cele legislative.

Alegerea partidului prezidențial de a fi reprezentat în districtul IX al Parisului de acest bărbat cu profil sulfuros, renumit pentru apropierea de Beijing, i-a iritat pe mai mult de unul. Cu toate acestea, legăturile lui Buon Tan cu macronie nu sunt noi.
În timpul alegerilor prezidențiale din 2017, omul de afaceri a militat pentru victoria lui Emmanuel Macron, ceea ce i-a adus titlul de „Peștele pilot al lui Macron în diaspora asiatică” de către Liberation . La alegerile legislative care au urmat, Buon Tan a reușit să fie ales în aceeași circumscripție sub culorile LREM, câștigând 55% din voturi împotriva lui Raphaël Qnouch (La France insoumise). O victorie electorală care nu a fost oprită de o anchetă preliminară pentru încălcarea încrederii, în urma unei acuzații de delapidare, a relatat Le Parisien. Ancheta a fost clasata fără alte măsuri.

Paris : un candidat En Marche visé par une plainte pour détournements de…

Un enquête préliminaire vient d’être ouverte sur Buon Tan, candidat En Marche aux élections législatives dans la…

. Ancheta a fost clasata fără alte măsuri.

Președinte al grupului de prietenie Franța-China și secretar al Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunării în 2017, astăzi, prin legăturile sale strânse cu puterea comunistă chineză, acum cunoscută, se îngrijorează Buon Tan. După cum scrie Le Monde , alesul, care navighează liber în cele mai înalte sfere de putere, „chiar și-și asumă rolul de releu de influență”.

„Legături strânse” între Buon Tan și Partidul Comunist Chinez

Potrivit informațiilor de la Le Point , el este membru al „Consiliului executiv al Asociației pentru prietenia Chinezilor din străinătate”. Această funcție nu a fost însă declarată Înaltei Autorități pentru transparența vieții publice (HATVP) atunci când a fost ales deputat în 2017 și nici în niciuna dintre declarațiile anuale care au urmat. Această omisiune reclamă, deoarece această instituție, creată de Partidul Comunist Chinez, este pilotată de departamentul de lucru al Frontului Unit, filiala PCC dedicată influenței operațiunilor în străinătate. Desigur, faptul că un deputat care ar trebui să reprezinte poporul francez este legat de această organizație ridică temeri de potențiale conflicte de interese.

Într-un raport publicat miercuri, 2 martie, pentru grupul de experți cehi Sinopsis, René Bigey și Alex Joske au detaliat „legăturile solide” compromițătoare dintre deputat și organele Frontului Unit. „Buon Tan este membru al organizației Departamentului Frontului Unit din cel puțin 2008, când a fost numit în consiliul de conducere al Asociației de prietenie din China de peste mări (COFA), al cărei membru este membru al consiliului executiv din mai 2019.” ei au scris.

Acel an este marcat de o secvență filmată de televiziunea de stat în care domnul Tan, invitat apoi la o întâlnire a Frontului Unit la Beijing și plasat în primul rând ca invitat, dă mâna președintelui Xi Jinping.

Raportul mai precizează că alesul contribuie la eforturile de transfer de tehnologie susținute de stat chinez: operațiuni de furt de proprietate intelectuală și know-how străin pe care Statele Unite, după vocea administrației lui Donald Trump, s-au grăbit să le denunțe în context. a războiului comercial început în martie 2018 cu Regatul de Mijloc, după cum a raportat New York Times .

Din 2013 până în 2019, Buon Tan a fost și membru al Overseas Exchange Association (COEA), a cărei misiune este „de a stabili numeroase contacte cu chinezii din străinătate, cu scopul de a aduce capital, tehnologie și talent în China”.

În plus, menține relații cu departamentul de legătură internațională al comitetului central. Acest departament „desfășoară activități de informații, a subliniat informațiile cehe în 2015”.

Deloc surprinzător, Buon Tan nu-și ascunde simpatia pentru fostul premier Jean-Pierre Raffarin din cauza „relațiilor privilegiate pe care Jean-Pierre Raffarin le-a stabilit cu China de-a lungul vieții”, a scris pe site- ul său în urma unui grup de prietenie Franța-China. audiție în 2020.

Pe acest subiect, trebuie menționat că relațiile foarte strânse ale lui Jean-Pierre Raffarin cu China au pus în discuție și DGSI , serviciul de informații francez responsabil cu contrainformații și protecția patrimoniului economic francez. Membru al consiliului strategic al Fundației France China, o platformă de dialog între liderii francezi și chinezi (în special alături de Jacques Attali, Laurent Fabius, Édouard Philippe și Cédric Villani), Jean-Pierre Raffarin și-a sporit călătoriile în China în cadrul a Fundației sale de previziune și inovare (FPI), aceasta din urmă susținând o „mare schimbare” a alianțelor economice ale Franței de la vest la est.

„Buon Tan reprezintă un risc serios pentru securitatea națională a Franței”

Legăturile de interes dintre Partidul Comunist Chinez și Buon Tan l-au alarmat și pe Clive Hamilton , un academic australian specializat în operațiunile de interferență ale Chinei în democrații. Acesta din urmă a tras un semnal de alarmă: „Buon Tan pare să depășească operațiunile de influență […]. El reprezintă un risc serios pentru securitatea națională a Franței. »

„Aceste organizații sunt înființate de, sau sunt legate de departamentul Frontului Unit al Partidului Comunist Chinez, detaliază profesorul universitar, care le-a dedicat o carte (Hidden Hand: Exposing How the Chinese Communist Party is Reshaping the World, 2020, nu încă tradus în franceză). Rolul lor este să desfășoare acțiuni de influență și interferență în țări străine și, uneori, să lucreze cu agențiile de informații chineze în activitatea lor de spionaj. Acestea nu sunt organizații nevinovate care reprezintă comunitatea chineză. Oamenii care dețin funcții în aceste organizații fac acest lucru cu permisiunea explicită a PCC din Beijing. »

Numit deputat comercial al primarului socialist al arondismentului 13 din Paris, Jérôme Coumet, Buon Tan și-a făcut dinții în politică sub aripa deputatului PS Jean-Marie Le Guen. Acesta din urmă îl va prezenta pe viitorul macronist lui François Hollande care îl va acuza, în cadrul campaniei prezidențiale din 2012, să seducă electoratul asiatic a cărui pondere se ridică la peste un milion de alegători. Acest rol de pește pilot în cadrul „comunității” asiatice, îl va asuma din nou în 2017 pentru fostul ministru al Economiei al lui François Hollande, Emmanuel Macron.

În timpul primirii prim-ministrului chinez Li Keqiang pe 30 iunie 2015, potrivit Liberation , Manuel Valls a mers atât de departe încât l-a prezentat lui Buon Tan drept „cel mai influent chinez din Paris”. Este suficient să spunem că pare greu pentru puterile olandeze și apoi macroniste să se descurce fără serviciile de patronaj ale omului de afaceri cu diaspora chineză din Franța, chiar dacă înseamnă asumarea riscurilor cu securitatea națională.

Buon Tan și François Hollande în ianuarie 2012, în timpul festivităților de Anul Nou Chinezesc de la Paris – © Johanna Leguerre/ AFP

Votează împotriva denunțării represiunii asupra uigurilor

Cu ocazia votului din ianuarie 2022 asupra unei rezoluții care vizează recunoașterea drept genocid a represiunii asupra uigurilor din China, Buon Tan a fost remarcat în mod deosebit în Adunarea Națională. Macronistul este singurul deputat care a votat împotrivă, a raportat Franța Info . Alții, care se îndoiesc de caracterul genocid al crimelor comise împotriva minorității uigure, au ales să se abțină, precum LFI .

Mai recent, deputatul a fost coautor al unui raport privind relațiile franco-chineze , adoptat de Parlament, unde a scris în special:

„Pe de o parte, China s-a apropiat de sistemul multilateral prin aderarea la Inițiativa de suspendare a datoriei (ISSD) sau prin aderarea la facilitatea COVAX. Co-condus de CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) și Gavi the Vaccine Alliance, COVAX este pilonul de vaccinare al acceleratorului ACT-A lansat în aprilie 2020 la inițiativa Franței, Uniunii Europene, Germaniei și OMS de a coordona lupta împotriva pandemiei de Covid-19. »

Autor(i): FranceSoir
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL: