Dorel Bîrsan
7 aprobate

biransderol@yahoo.com
193.106.126.220

 

Ca răspuns la MOȘU.

Stimate Moşu,

1. Dacă ai fi căutat, ai fi găsit, ceea ce a spus sfântul Paisie Aghioritul despre ww3. Un rezumat poate fi citit aici:

https://www.activenews.ro/stiri/Profetia-Sfantului-Paisie-Aghioritul-din-anii-1991-1992-Din-Siria-va-incepe-al-treilea-razboi-mondial.-Turcia-va-fi-casapita-de-rusi-si-sfasiata.-Marile-orase-vor-deveni-ruine.-Cei-care-vor-participa-la-acest-razboi-se-vor-pierde-130082

2. Noţiunile pe care le invoci (Dumnezeu, univers, galaxie…) sunt cunoscute şi există definiţii ale lor. Când folosesc o noţiune nouă, dacă este cazul, o definesc.

3. Dimensiunile de spaţiu-timp din ştiinţă nu au o legătură matematică cu densitatea. Eu nu sunt fan al universurilor abstracte cu mai mult decât 3 dimensiuni. Dacă există o dimensiune a lumii ce trebuie luată în seamă, aceasta este profunzimea ei abisală în care se coboară cauza ei ultimă (esenţa, ontosul, fiinţa). Toate lucrurile sunt caracterizate de o deschidere spre infinitul exterior care le include irevocabil, dar şi de o introdeschidere (noţiunea lui Noica), ce se coboară în abis, spre homeomerii de nepătruns pentru gândire.

4. Despre aberaţia lumilor multidimensionale mi-a plăcut cum a spus Nichita Stănescu:
„Universul pluridimensional este greu de înţeles şi fals. Lumea cu patru dimensiuni e o copilărie matematică, o confuzie şi o barbarie a gândirii umane” (N. Stănescu, „Fiziologia poeziei”, Ed. Eminescu, 1990, pag.101).