Comitetul editorial al NY Times îl îndeamnă pe Biden să renunțe la cursă – A administrat Trump o împușcătură prematură?

DE TYLER DURDEN
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024 – 21:55

Dezbaterea prezidențială de joi seară a rănit mortal cariera politică a președintelui Biden, iar acum New York Times a bătut un cui important în sicriu – publicând un editorial în care declară direct că „cel mai mare serviciu public pe care dl Biden îl poate îndeplini acum este să anunțe că va să nu continue să candideze la realegeri”.

Odată cu această evoluție, plecarea lui Biden din buletinele de vot din noiembrie capătă un aer de inevitabil. În același timp, echipa Trump ia în calcul ceea ce ar fi putut fi o eroare strategică – permițând o lovitură mortală prematură care l-ar putea lăsa pe Trump să se confrunte cu o confruntare mai proastă.

Subliniind în mod repetat presupusul „pericol enorm” al președintelui Trump pentru țară, redacția Times a scris că Biden este „angajat într-un pariu nechibzuit” cu viitorul Americii, spunând că „este un pariu prea mare pentru a spera pur și simplu că americanii vor trece cu vederea sau vor ignora. Vârsta și infirmitatea domnului Biden pe care o văd cu ochii lor”.

Nu trebuie să respecți Times pentru a aprecia enormitatea unei instituții media liberale de piatră de temelie care declară un președinte democrat în exercițiu incapabil mental de a candida pentru realege. Această mișcare a unui „ziar de record” va încuraja și alte entități de stânga și oficiali aleși să facă același lucru, iar impulsul este probabil să devină mai puternic pe măsură ce efectul bulgăre de zăpadă își adună forță.

Iată câteva puncte mai importante:

„Nu se poate aștepta ca alegătorii să ignore ceea ce era în schimb clar de văzut: domnul Biden nu este omul care era acum patru ani”.

„Performanța președintelui nu poate fi considerată o noapte proastă sau pusă pe seama unei presupuse răceli, pentru că a afirmat preocupări care au crescut de luni sau chiar ani.”

„[Biden] a insistat asupra unei întâlniri cu luni mai devreme decât orice dezbatere anterioară a alegerilor generale. El a înțeles că trebuie să abordeze preocupările publice de lungă durată cu privire la acuitatea sa mentală și că trebuie să facă acest lucru cât mai curând posibil. Adevărul trebuie să facă domnul Biden. acum este că a picat propriul test”.

„Democrații care s-au lăsat în fața domnului Biden trebuie să găsească acum curajul să spună adevăruri clare liderului partidului… Cea mai clară cale pentru democrații de a învinge un candidat definit de minciunile sale este să trateze cu sinceritate publicul american: recunoașteți că Domnul Biden nu-și poate continua cursa ” .

Fluierând pe lângă cimitirul politic al șefului său, co-președintele Biden-Harris, Cedric Richmond, a declarat pentru CNN : „Ultima dată când Joe Biden a pierdut aprobarea consiliului editorial al New York Times , s-a dovedit destul de bine pentru el” – o referire la Times care îi susține pe senatori Amy Klobuchar și Elizabeth Warren la primarul democrat din 2020.

În ceea ce ar putea fi o premieră politică, multe dintre cele mai alarmante momente ale dezbaterii lui Biden au venit când el nu vorbea
În acest moment, bucuria de după dezbatere de la sediul campaniei Trump este probabil plină de neliniște. Cursele prezidențiale sunt toate legate de confruntări, iar Trump nu ar fi putut să ceară un adversar mai favorabil decât Biden. Asta e acum în pericol.

În previzualizarea dezbaterii noastre , am avertizat că liderul Trump ar fi putut să fi făcut o eroare strategică majoră când a acceptat o dată extraordinar de timpurie pentru prima dezbatere:

Trump poate ajunge să regrete că a fost de acord cu o dezbatere care este mult mai devreme în calendarul alegerilor prezidențiale decât în ​​mod normal – într-adevăr, înainte ca oricare dintre părți să aibă convenția de nominalizare. Dacă dezbaterea din această seară pune declinul mental al lui Biden sub lumina reflectoarelor naționale, Partidul Democrat… se poate lupta pentru a-l convinge pe Biden să părăsească cursa cu demnitate și să-l înlocuiască cu altcineva.

Acum, în timp ce exact scenariul se desfășoară, campania lui Trump încearcă slab să-i îndepărteze pe democrați de a-l lăsa pe Biden și de a-i înlocui pe guvernatorul California Gavin Newsom sau guvernatorul Michigan Gretchen Whitmer. Răspunzând editorialului Times , campania Trump a declarat pentru NBC News că Biden este „președintele în exercițiu, el este candidatul democrat, a spus, de asemenea, că nu va renunța, că este prea târziu pentru a schimba asta”.

Nu paria pe asta.