D.D. Rujan

16:53 (acum 5 ore)

către eu

De necrezut: Liviu Dragnea şi modelul său politic,Viktor Orban! 

 
Liviu Dragnea a permis guvernului maghiar investiţii de sute de milioane de euro în Transilvania doar în baza unui acord verbal, în ciuda regulilor europene, susţin surse diplomatice. Dragnea a primit sprijin politic în UE din partea lui Viktor Orban, în timp ce premierul Ungariei a obţinut voturile diasporei din Ardeal. Doar România a căzut la mijloc între interese politice personale a doi indivizi setosi de putere!. 
Cum a investit Ungaria zeci de milioane de euro în Ardeal după o înţelegere verbala !?!...
Ungaria a investit masiv în România în timpul guvernării Dragnea deşi nu a existat un acord oficial între cele două state. Înţelegerea a fost pecetluită din priviri. ” a recunoscut … chiar ministrul de Externe maghiar Péter Szijjártó! 
Iar carieristul  Liviu Dragnea,  marginalizat de liderii europeni în urma  celebrei OUG 13, căuta prin Orban Viktor , susţinere în Europa. Astfel, a bătut palma cu premierul maghiar , repudiat la rândul său în UE din cauza comportamentului antieuropean!
”Viktor Orban a fost modelul politic pe care l-a avut Dragnea. Era aproape fascinat de liderul de la Budapesta, începând de la mesaje naţionaliste şi terminând cu atitudinea faţă de Bruxelles”, susţine un fost ministru PSD pentru Adevărul. Viktor Orban avea interese politice concrete în România: voturile cetăţenilor maghiari din Transilvani  
Cu girul lui Liviu Dragnea, Guvernul de la Budapesta a demarat investiţii  masive în Ardeal: de la cucerirea mass-media de limbă maghiară, la construcţia de stadioane, burse extraromanesti pentru elevi şi studenţi,incepand cu cadou financiar la naştere şi până la sprijinirea fermierilor.
Pe de altă parte, în ultmii 30 de ani, guvernele de la Bucureşti au ignorat zonele Harghita şi Covasna, care au fost acoperite de influenţa totală a UDMR şi a politicienilor de la Budapesta. 
Investiţiile Ungariei au continuat chiar şi în timpul pandemiei. Fundaţia Pro Economica, în calitate de manager al programului de dezvoltare economică maghiara în Transilvania, program finanţat de guvernul Viktor Orban, a anunţat în aprilie că 5.000 de proiecte agricole din judeţele Mureş, Covasna şi Harghita au primit o subvenţie totală de peste 75 de milioane de euro. Fundaţia ProEconomica