Fw: Lista pe care mafia medicala n-ar vrea s-o stiti: 30 de alimente puternice care previn si vindeca partial sau total cancerul!
Mesaje primite

vladimir farsirotu
sâm., 12 oct., 13:11 (acum 23 de ore)
către

.

> > mai circulat ,ca e Mafie sau
> nu, ramane la latitudinea
> > noastra ,dar nu pot face rau ,ba
> dimpotriva chiar daca doar
> > sa -ti ajuti un pic
> organismul.
> > …
> > Lista pe care mafia medicala n-ar
> vrea s-o stiti: 30 de
> > alimente puternice care previn si
> vindeca partial sau total
> > cancerul!
> > …
> > Cancerul
> > este maladia timpurilor
> moderne, ce implica dezvoltarea
> > anormala a celulelor, cu potential
> de a invada sau a se
> > raspandi in alte parti ale
> corpului. Medicina moderna
> > trateaza cancerul printr-o
> combinatie de radioterapie,
> > operatii si chemoterapie.
> >
> > Insa, se stie ca industria
> cancerului este una extrem de
> > avantajoasa pentru marile
> corporatii farmaceutice, valorand
> > cateva sute de miliarde de dolari
> anual. De aceea, se naste
> > intrebarea daca “Big Pharma”
> chiar isi doreste
> > vindecarea totala a celor bolnavi
> > de cancer, sau doar
> ameliorarea simptomelor, pentru a
> > obtine cat mai mult profit?
> >
> > Exista insa o multime de alimente
> care s-au dovedit a fi mai
> > eficiente in combaterea si chiar
> vindecarea cancerului decat
> > tratamentul conventional al
> medicinii moderne. In acest
> > articol, se va incerca o sinteza a
> acestor alimente
> > anti-cancer:
> >
> > 1)
> > Mamaliga. Mamaliga poate reduce
> riscul de a face cancer,
> > asa cum releva un studiu realizat
> de oamenii de stiinta
> > americani.
> > Si asta se datoreaza
> efectului anti-oxidant pe care il are
> > porumbul, dar si a continutului
> mare de
> > beta-cryptoxanthin.
> >
> > 2)
> > Alimente ce contin vitamina C.
> > Cercetatorii de la Universitatea
> din Salford din Marea
> > Britanie au descoperit ca
> utilizarea vitaminei C a inhibat
> > cresterea celulelor canceroase in
> laborator. Vitamina C a
> > aratat, de asemenea, o potenta
> care a fost de 10 ori mai
> > mare decat cea a medicamentului
> > experimental 2-DG in acest
> proces, au spus cercetatorii.
> > Constatarile au fost publicate in
> revista
> >
> > “Oncotarget”.
> >
> > Potrivit cercetatorilor, vitamina
> C “extermina” celulele
> > canceroase prin blocarea unui
> proces numit glicoliza.
> > Procesul este responsabil pentru
> metabolismul glucozei, iar
> > inhibarea acestuia impiedica
> mitocondriile sa obtina energie
> > esentiala pentru supravietuire.
> > Folosirea vitaminei C ca
> tratament adjuvant la
> > chimioterapie poate prezenta o
> alternativa in declinul
> > tumorii si in continuarea
> progresiei cancerului.
> > Cercetatorul Dr. Gloria Bonuccelli
> a spus ca descoperirile
> > sugereaza ca vitamina C este un
> candidat promitator
> > pentru tratamentul
> cancerului.
> > “Ne-am uitat la modul in care
> vizeaza celulele canceroase
> > o gama larga de substante
> naturale, dar, de departe, cele
> > mai interesante sunt rezultatele
> cu vitamina C. Vitamina C
> > este ieftina, naturala, netoxica
> si usor accesibila, astfel
> > incat aceasta este o arma
> > potentiala in lupta
> impotriva cancerului”.
> >
> > 3)
> > Alimente cu pH alcalin.
> > pH-ul nostru este masurat pe o
> scala de la 0 la 14, 0
> > fiind cel mai acid, iar 14 fiind
> cel mai alcalin. Pentru a
> > transporta oxigen in tot corpul,
> sangele nostru are nevoie
> > de a mentine un nivel de pH de
> aproximativ 7,35. Chiar daca
> > corpurile noastre pot
> > stoca multe rezerve
> alcaline, daca mancati alimente
> > procesate si pline de chimicale,
> rezervele dvs. de substante
> > alcaline s-au epuizat.
> >
> > Dupa cum Keichi Morishita explica
> in cartea sa
> > “Adevarul ascuns despre
> cancer”, atunci cand pH-ul
> > sangelui devine prea acid, corpul
> va muta substantele acide
> > din sange in celule, permitand
> sangelui sa revina la un
> > nivel de pH de 7,35. Ca urmare,
> aceste celule vor deveni
> > prea acide si, in unele cazuri,
> > ele mor. Celulele care
> supravietuiesc devin celule
> > anormale, transformandu-se in
> celule „maligne“, care vor
> > creste in mod continuu.
> >
> > Principiul terapiei alcaline este
> foarte simplu: se incepe o
> > dieta cu alimente alcaline, pentru
> a scade nivelul pH-ului
> > acid din organism si astfel a
> combate cauza cancerului. Dar,
> > dieta alcalina este optima pentru
> sanatatea dumneavoastra,
> > chiar daca nu suferiti
> > de cancer. In general,
> regula 80/20 se crede a fi ideala:
> > 80% alimente alcaline si 20%
> alimente acide. Pentru a
> > mentine pH-ul ideal, dieta trebuie
> sa fie formata din:
> > verdeturi organice, ierburi si
> condimente, radacinoase,
> > ceapa, usturoi, praz si arpagic,
> > brocoli, conopida, varza,
> fasole, linte, mazare, nuci,
> > seminte, orez.
> >
> > 4)
> > Bautura vitaminizanta cu sfecla,
> morcovi si catina.
> > Fructul de catina contine de doua
> ori mai multa vitamina
> > C decat macesele si o cantitate de
> zece ori mai mare decat
> > citricele. Pe langa o sursa bogata
> de vitamina A, morcovii
> > ajuta la prevenirea cancerului, au
> efect anti-imbatranire,
> > te ajuta sa ai o piele
> > frumoasa si o vedere mai
> buna. Cat despre sfecla rosie, ce
> > mai putem spune? Aceasta este un
> veritabil medicament oferit
> > de natura.
> >
> > 5)
> > Ghimbirul.
> > Cercetari recente au aratat ca,
> printre numeroase alte
> > calitati de promovare a sanatatii,
> ghimbirul poate fi de
> > pana la 10.000 de ori mai eficient
> in lupta impotriva
> > cancerului decat chimioterapia.
> Studiul din 2015, intitulat
> >
> > “6-Shogaol inhiba celulele
> canceroase (…)”, spune
> > ca 6-shogaol, un constituent al
> radacinii de ghimbir, are
> > puternice actiuni anti-canceroase
> asupra celulelor stem
> > canceroase; acel studiu a mai
> constatat ca efectele
> > anti-canceroase ale lui 6-shogaol
> sunt
> > non-toxice pentru celulele
> non-canceroase – o diferenta
> > cruciala fata de tratamentele
> conventionale pentru cancer,
> > care nu prezinta acest tip de
> citotoxicitate selectiva si,
> > prin urmare, poate face mult rau
> pacientilor. Sursa acestui
> > studiu poate fi citita
> > integral pe site-ul
> > journals.plos.org.
> >
> > 6)
> > Turmericul (curcuma).
> > Turmericul (sau curcuma /
> curcumina) a fost mult timp
> > unul dintre cele mai pretuite
> condimente din Orient.
> > Proprietatile terapeutice ale
> curcumei au fost cunoscute de
> > milenii, numai ca recentele
> descoperiri ale condimentului
> > portocaliu il face ca acesta
> > sa fie, de asemenea,
> un aliat puternic in prevenirea si
> > tratarea cancerului.
> >
> > Iata ce scrie pe site-ul
> > TheTruthAboutCancer.com:
> > “Ingredientul activ al
> turmericului este un compus numit
> > curcumina. Studiile au aratat ca
> aceasta curcumina poate
> > ajuta la prevenirea mai multor
> forme de cancer, inclusiv
> > cancer de san, de plaman, stomac,
> ficat sau colon. Datorita
> > proprietatilor anti-inflamatorii
> > si antioxidante, turmericul
> opreste dezvoltarea cancerului,
> > prin interferarea cu aspectele de
> semnalizare celulara ale
> > bolii cronice”. Proprietatile
> aproape miraculoase ale
> > curcuminei “ucid inteligent”,
> adica lucreaza pentru a
> > inhiba cresterea tumorilor
> > si raspandirea cancerului la
> nivel celular. curcumina are
> > capacitatea dovedita de
> laboratoare pentru a inhiba
> > cancerul, printr-o enzima speciala
> (COX-2) care impiedica
> > alimentarea cu sange a celulelor
> canceroase, care opresc
> > metastazele (raspandirea
> cancerului
> > de-a lungul organelor
> corpului) si care previn regenerarea
> > celulelor canceroase.
> >
> > 7)
> > Morcovul.
> > O femeie care a fost diagnosticata
> cu o boala extrem de
> > grava – cancer de colon, ultimul
> stadiu, maladia
> > raspandindu-se si catre plamani, a
> scapat de aceasta maladie
> > printr-un remediu simplu, dar
> foarte eficace: sucul de
> > morcovi! Un singur compus –
> numit
> > falcarinol – distruge
> celulele canceroase si apare in mod
> > natural in morcovi, aceste banale
> legume pe care le ai mereu
> > in bucatarie. Femeia, pe nume, Ann
> Cameron, s-a informat in
> > acest sens si a reusit sa scape de
> aceasta boala crunta
> > folosindu-se de morcovi,
> > fara chimioterapie, radiatii
> sau alte modificari dietetice
> > drastice.
> >
> > 8
> > ) Tamaia.
> > Tamaia e cunoscuta de mult timp,
> inca din
> > antichitate.Oamenii de stiinta au
> constatat ca tamaia poate
> > lupta cu succes si impotriva
> cancerului. Cercetarea
> > sugereaza ca ar putea fi mai
> puternica decat chimioterapia,
> > deoarece nu distruge tesuturile
> sau celulele
> > sanatoase, nu produce efecte
> secundare si este capabila de
> > a distruge celulele canceroase
> rezistente la
> > chimioterapie.
> >
> > Astfel, cercetatorii de la
> Universitatea din Leicester au
> > constatat ca rasina din care se
> obtine tamaia contine un
> > compus chimic, acid acetil
> -11-ceto-beta-boswellic (AKBA),
> > care are potentialul de a distruge
> celulele canceroase.
> > Cercetatorii spun ca AKBA poate
> > fi foarte de mare succes in
> tratamentul cancerului de san,
> > de prostata, a cancerului ovarian
> si a cancerului de colon.
> > AKBA este foarte eficient in
> tratamentul cancerului ovarian,
> > ultimul stadiu, care este extrem
> de dificil de tratat.
> >
> > “Dupa un an de studiere a
> compusului AKBA, fata de
> > celulele de cancer ovarian in
> vitro, am fost in masura sa
> > demonstram ca el este eficient in
> uciderea celulelor
> > canceroase. Aceasta constatare are
> un potential enorm pentru
> > a fi dezvoltat in viitor un alt
> tratament
> > pentru cancerul ovarian”,
> a declarat Kamla
> > Al-Salmani, doctorand la
> Departamentul universitatii de
> > Studii Oncologice si Medicina
> Moleculara.
> >
> > 9)
> > Sfecla rosie.
> > Sucul de sfecla, la fel ca si
> sfecla cruda, consumata in
> > salate, sunt printre cele mai bune
> alimente pentru
> > prevenirea bolii canceroase.
> Vitaminele (C, A, B1, B2),
> > fibrele insolubile, flavonoidele
> continute de aceasta
> > leguminoasa sunt tot atatea
> remedii
> > antitumorale, efectele lor
> benefice fiind resimtite mai
> > ales atunci cand sunt administrate
> pe termen lung si din
> > surse naturale. Cercetarile despre
> efectele extraordinare
> > ale sfeclei rosii in cancer le
> datoram unui om de stiinta
> > maghiar, Alexander Ferenczi,
> > care, incepand din 1950 si
> pana in anii 80, a facut un
> > numar impresionant de studii pe
> animale de experienta si pe
> > pacienti umani, care au demonstrat
> ca sfecla rosie are
> > efecte antitumorale puternice.
> Studiile sale, publicate in
> > prestigioase reviste de
> specialitate,
> > au demonstrat fara dubiu ca
> radacina de sfecla rosie are
> > efecte antitumorale, mai ales
> administrata cruda sub forma
> > de suc si in salate. In practica,
> administrarea sucului de
> > sfecla a dat cele mai bune
> rezultate in combaterea
> > cancerului pulmonar, gastric,
> > hepatic. De asemenea, sucul
> si salata de sfecla rosie sunt
> > utile in profilaxia formelor de
> cancer hormono-dependente,
> > cum ar fi cel testicular, de
> prostata sau la san.
> >
> > 10)
> > Uleiul de nuci de cocos.
> > Un studiu publicat in revista
> > “Cancer Research” (vedeti
> linkul
> > AICI),
> > de catre cercetatorii de la
> Universitatea din Adelaide, a
> > descoperit ca exista o componenta
> activa anti-canceroasa in
> > uleiul de cocos, acidul lauric.
> >
> > Cercetatorii au descoperit ca
> aceasta componenta extermina
> > complet mai mult de 90 la suta din
> celulele cancerului de
> > colon, dupa doar doua zile de
> tratament. Prin urmare,
> > studiul sustine ca acidul lauric
> pot induce moartea
> > celulelor canceroase, atat in
> vitro
> > cat si in vivo. Pentru acest
> studiu, cercetatorii au
> > folosit celulele intestinale de
> sobolan, ca model pentru
> > celulele epiteliale intestinale
> normale. Acidul lauric, cel
> > care ucide cancerul de colon si
> face parte din uleiul de
> > cocos, se gaseste in mod tipic
> > si in laptele matern, de
> asemenea. Este un acid gras cu
> > catena medie, ceea ce inseamna ca
> sustine sistemul imunitar
> > si are o multime de proprietati
> antimicrobiene. Unii oameni
> > considera ulei brut, organic,
> virgin din nuci de cocos ca
> > fiind de mare ajutor la
> > vindecarea cancerului si a
> altor boli, iar studiul de mai
> > sus sprijina aceasta afirmatie.
> >
> > 11)
> > Lamaile.
> > Un nou studiu a demonstrat ca
> limonoizii si alti compusi
> > naturali continuti in lamai si
> fructe incetinesc cresterea
> > celulelor canceroase de san.
> Studiul a aratat importanta
> > citricelor in prevenirea
> cancerului de san. Un alt studiu a
> > aratat ca lamaia este
> > mult mai eficienta decat
> chimioterapia in tratarea
> > cancerului; de fapt, efectul
> lamaiei e de 10.000 mai
> > puternic, si nu are efectele
> groaznice frecvent intalnite
> > intr-un proces de chimioterapie.
> In plus, compusii din
> > lamaie – adriamicina – distrug
> doar celulele
> > canceroase, nu si cele
> sanatoase.
> >
> > S-a mai observat ca proprietatile
> anti-canceroase ale
> > lamaiei pot fi activate prin
> congelare. Bazat pe cel putin
> > 20 de teste de laborator din 1970,
> extractul de lamaie
> > congelat poate distruge celulele
> maligne a 12 tipuri de
> > cancer – san, plamani,
> prostata,
> > pancreas etc. Ceea ce
> trebuie sa faceti este sa preparati o
> > lamaie congelata. Spalati-o si
> apoi congelati-o. Apoi,
> > folositi-o la ce mancare doriti:
> salata, supa, cereale,
> > inghetata etc. Va puteti
> imbunatati gustul si beneficiati si
> > de proprietatile anti-canceroase
> > ale acestui fruct!
> >
> > 12)
> > Patrunjelul.
> > Un studiu publicat in 2013 pe
> PubMed, un site al
> > National Institute of Health a
> scos la iveala ca apigenina,
> > o substanta care se gaseste in
> patrunjel, poate distruge 86%
> > dintre celulele cancerului
> pulmonar. Apigenina este un
> > compus care se gaseste si in
> > alte alimente precum telina,
> portocalele, ceapa. Insa,
> > parunjelul este cea mai bogata
> sursa de apigenina, in
> > special cel uscat. Un alt studiu
> publicat in China in 2005 a
> > scos la iveala ca apigenina din
> patrunjel este eficienta in
> > combaterea cresterii celulelor
> > canceroase. Cercetarea a
> fost publicata in revista
> > Molecular Pharmacology.
> >
> > 13)
> > Veninul viespii braziliene.
> > Viespile n-au fost niciodata
> vazute bine de oameni, in
> > special din cauza acului lor
> dureros. Cu toate acestea, e
> > timpul sa le apreciem, pentru
> proprietatile veninului produs
> > de ele: s-a demonstrat ca acesta
> poate ataca cu succes
> > celulele canceroase, dar
> > nu si celulele sanatoase!
> Veninul de viespe contine o
> > toxina impotriva celulelor
> canceroase, denumit MP1
> > (Polybia-MP1), despre care nu se
> cunoastea pana in prezent
> > cum actiona impotriva celulelor
> maligne. Dar, conform unor
> > noi cercetari, MP1 exploateaza
> aranjamentul
> > atipic de grasimi sau lipide
> din membranele celulelor
> > canceroase. Distribuirea lor
> anormala creeaza puncte slabe,
> > in care toxina poate interactiona
> cu lipidele, care, in cele
> > din urma, creeaza gauri in
> membrana. Acestea sunt suficient
> > de mari pentru ca molecule
> > esentiale sa se scurga, fara
> de care celula canceroasa nu
> > poate functiona.
> >
> > Viespea responsabila pentru
> producerea acestei toxine-minune
> > este Paulista Polybia (viespea
> braziliana). Toxina a fost
> > testata si examinata cu ajutorul
> unei game largi de tehnici
> > imagistice. Puteti vedea
> rezultatele de cercetare ale
> > echipei in
> >
> > “Biophysical Journal”.
> >
> > 14)
> > Fructele de “blushwood
> tree”.
> > Un studiu de 8 ani, condus de un
> institut de cercetare
> > medicala, a constatat ca un compus
> din semintele din fructe
> > de “blushwood tree” poate
> distruge celulele canceroase
> > din melanoamele pielii.Nu numai ca
> este un compus extrem de
> > eficient, fara efecte secundare,
> > dar oamenii de stiinta au
> fost uimiti cat de repede
> > compusii au inceput sa lucreze.
> Compusul de fructe a inceput
> > sa lucreze in 5 minute, ceea ce
> face ca melanomul si
> > tumorile canceroase sa dispara in
> doar cateva zile. Compusul
> > a avut success in 75% din cazuri
> > in lupta impotriva
> cancerului de piele la caini, pisici si
> > cai. Cercetarea condusa de Dr.
> Glen Boyle, de la Institutul
> > de Cercetare Medicala QIMR
> Berghofer din Brisbane, a fost
> > una extrem de promitatoare si ar
> putea fi un potential
> > tratament pentru combaterea
> > multor tipuri de cancer de
> piele.
> >
> > Fructele de “blushwood tree”
> provin dintr-un arbore care
> > are cerinte foarte specifice de
> crestere si de aceea el
> > poate fi gasit doar in padurile
> tropicale din North
> > Queensland, Australia. Arborele nu
> mai creste nicaieri
> > altundeva. Compusul care lupta
> impotriva
> > cancerului este extras din
> semintele acestor fructe
> > printr-un proces de purificare
> complicat.
> >
> > 15)
> > Bicarbonat de sodiu.
> > Chiar si cele mai agresive tipuri
> de cancer care au
> > metastaze au fost cel putin
> stopate, daca nu regresate, cu
> > ajutorul bicarbonatului de sodiu.
> >
> > Acum cativa ani, Centrul de
> Studiere a Cancerului din cadrul
> > Universitatii din Arizona, prin
> Dr. Mark Pagel, a primit o
> > finantare de 2 milioane dolari de
> la Institutul National de
> > Sanatate, pentru a studia
> eficacitatea tratamentului
> > cancerului de san, prin
> > folosirea bicarbonatului de
> sodiu. Studiul a aratat ca
> > administrarea bicarbonatului de
> sodiu pe cale orala face
> > tumoarea mai alcalina, inhiband
> metastaza, fara a deranja
> > pH-ul sangelui si a tesuturilor
> sanatoase. Pe baza acestor
> > studii, plus faptul ca
> bicarbonatul
> > de sodiu este sigur si bine
> tolerat, unii medici, cum ar fi
> > Dr. Julian Whitaker, au adoptat
> protocoale de succes pentru
> > tratamentul cancerului, ca parte a
> unui program general de
> > sprijin nutritional si imunitar
> pentru pacientii care
> > aceasta boala. Protocolul
> > Whitaker foloseste 12 g (2
> lingurite rotunjite) de
> > bicarbonat de sodiu amestecat in 2
> cani de apa, impreuna cu
> > un indulcitor. Este destul de
> sarat la degustare. Savurati
> > acest amestec pe parcursul o ora
> sau doua ore, repetand timp
> > de trei ori pe zi. Cand se
> > administreaza pe cale orala
> cu apa, in special cu apa cu
> > continut ridicat de magneziu,
> bicarbonatul de sodiu devine
> > un medicament de prima linie
> pentru tratamentul cancerului,
> > dar si pentru alte boli renale,
> diabet sau gripa.
> >
> > 16)
> > Uleiul de masline “extra
> virgin”.
> > Uleiul de masline extra virgin are
> capacitatea de a
> > distruge rapid celulele
> canceroase, lasand in acelasi timp
> > celulele sanatoase intacte.
> >
> > Oleocantalul, un compus fenolic
> din ulei de masline extra
> > virgin, este “vinovat” pentru
> aceste proprietati
> > anti-canceroase. Cercetatorii au
> descoperit ca cheia pentru
> > intelegerea efectul oleocantalului
> asupra celulelor
> > canceroase se afla in reactia sa
> cu lizozomii
> > din celule. Lizozomii sunt
> unitati subcelulare in care
> > celulele stocheaza deseuri.
> Oleocantalul rupe membranele
> > care inconjoara lizozomii din
> celulele canceroase, cauzand
> > moartea celulelor canceroase in 30
> de minute-o ora, lasand
> > nevatamate celulele necanceroase.
> > Acest lucru sugereaza ca
> membranele lizozomale din celulele
> > canceroase sunt mai slabe decat
> cele ale celulelor
> > necanceroase. Aceste constatari
> privind efectele asupra
> > celulelor canceroase ale
> oleocantalului au implicatii mari
> > cu privire la beneficiile pentru
> > sanatate ale dietei
> mediteraneene, care este bogata in ulei
> > de masline extra virgin. In timp
> ce intreaga dieta
> > mediteraneana are probabil multe
> beneficii, acest studiu
> > arata in mod direct ca uleiul de
> masline joaca un rol
> > deosebit de important.
> >
> > Un ulei de masline “extra
> virgin” autentic este fabricat
> > prin simpla apasare a fructului,
> fara rafinare, incalzire,
> > extragere, utilizare a
> substantelor chimice sau alte procese
> > asemanatoare. Este foarte
> important ca acest proces sa fie
> > facut la rece si nu prin
> > incalzire. E adevarat ca
> prin incalzire, se obtine o
> > cantitate mai mare de ulei, dar
> uleiul isi pierde din
> > calitatile sale.
> >
> > 17)
> > Ridichii rosii.
> > Ridichile rosii sunt foarte bune
> pentru sanatatea
> > voastra si sunt bogate in vitamina
> C, care are un rol in
> > producerea colagenului si in
> repararea corpului. De
> > asemenea, ridichile sunt bogate in
> antioxidanti si compusi
> > anti-cancerosi, asa ca
> includeti-le
> > in dieta.
> >
> > 18
> > ) Uleiul de seminte de negrilica.
> > Uleiul din seminte de negrilica
> > (Nigella sativa) inhiba
> activitatea celulelor canceroase
> > si chiar poate ucide unele tipuri
> de celule canceroase.
> > Studii stiintifice au demonstrat
> ca uleiul din seminte de
> > negrilica este un tratament
> eficient pentru cancer, in
> > studiile pe animale, si poate
> > fi la fel de eficace ca si
> medicament anti-cancer pentru
> > unele tipuri de cancer la oameni.
> Uleiul respectiv are
> > beneficii extraordinare pentru
> cancerul de ficat, cancerul
> > de piele (melanom), cancerul
> pancreatic, cancerul de col
> > uterin, cancerul de san, cancerul
> > osos, cancerul de stomac,
> limfomul, cancerul de prostata,
> > cancerul de colon, cancerul
> cerebral.
> >
> >
> >
> > In doua studii separate din 2011
> (Khan
> > MA1, Chen HC, Tania M, Zhang DZ.;
> “Anticancer activities
> > of Nigella sativa (black
> cumin),”
> > Afr J Tradit Complement
> Altern Med. 2011, PMID:
> > 22754079 si
> > Randhawa MA1, Alghamdi MS.;
> “Anticancer activity of
> > Nigella sativa (black seed) – a
> review,” Am J Chin Med.
> > 2011, PMID: 22083982),
> cercetatorii chinezi si sauditi
> > au reconfirmat proprietatile
> anti-canceroase ale acestui
> > ulei din seminte de negrilica,
> folosit
> > ca medicament traditional de
> secole, fiind sigur si
> > eficient impotriva cancerului
> sangelui, plamanilor,
> > rinichilor, ficatului, prostatei,
> sanilor, pielii si
> > cancerului de col uterin. Intr-un
> studiu din 2002 (Mabrouk
> > GM1, Moselhy SS, Zohny SF,
> Ali EM, Helal TE, Amin AA,
> > Khalifa AA.; “Inhibition of
> methylnitrosourea (MNU)
> > induced oxidative stress and
> carcinogenesis by orally
> > administered bee honey and Nigella
> grains in Sprague Dawely
> > rats” J Exp Clin Cancer Res.
> 2002 Sep,
> > PMID: 12385575),
> cercetatorii egipteni au studiat
> > efectul protector al mierii de
> albine si al semintelor de
> > negrilica la sobolanii expusi unui
> agent cancerigen
> > puternic. Au fost patru grupe de
> sobolani; o grupa de
> > sobolani a fost hranita doar cu
> negrilica,
> > iar o alta grupa a fost
> hranita cu negrilica si miere.
> > Sobolanii au fost evaluati dupa 6
> luni. Sobolanii care au
> > mancat seminte de negrilica au
> avut o protectie de 80%
> > impotriva formarii cancerului. Cei
> care au consumat
> > negrilica si miere de albine au
> avut
> > o protectie de 100%
> impotriva formarii cancerului.
> >
> > 19)
> > Canabisul.
> > Potentialul terapeutic al
> canabisului pare a fi
> > nelimitat, el nu doar ameliorand
> durerile pentru bolnavii
> > aflati in stadiul terminal.
> Christina Sanchez, biolog
> > molecular la Universitatea
> Compultense din Madrid, Spania, a
> > studiat activitatea moleculara a
> > canabinoidelor pentru mai
> mult de 10 ani, iar in acest timp
> > ea si colegii ei au aflat ca
> tetrahidrocanabinolul sau THC,
> > componenta primara din canabis,
> face ca celulele tumorale sa
> > se “sinucida”, lasand in
> acelasi timp celulele sanatoase
> > intacte.
> >
> > “Celulele
> > pot muri in moduri diferite, iar
> dupa tratamentul cu
> > canabinoizi, ele mor in modul
> curat, adica se
> > sinucid”, a dezvaluit
> > Sanchez. Unul dintre
> avantajele canabinoizilor este acesta
> > si anume faptul ca tinteste
> celulele tumorale. Ei nu au
> > niciun efect toxic asupra
> celulelor normale, non-tumorale.
> > Si acest lucru este un avantaj
> fata de chimioterapia
> > standard, care vizeaza practic
> > totul.
> >
> > 20)
> > Coacazele negre.
> > Intr-un studiu medical, publicat
> in 2013 si care poate
> > fi citit
> > AICI, se recunoaste superioritatea
> coacazelor negre in
> > tratamentul cancerului, comparativ
> cu radioterapia. In alte
> > studii s-a ajuns la concluzia ca
> aceste coacaze negre sunt
> > responsabile pentru moartea
> celulelor canceroase in cazul
> > cancerului de san, iar
> > acelasi resveratrol are
> abilitatea de a ucide o multime de
> > celule canceroase letale.
> >
> > 21)
> > Pelinita.
> > Un studiu medical arata ca
> artemisinina, o substanta
> > izolata din planta denumita
> pelinita (Artemisia
> > annua
> >
> > L.), poate ucide 98% din celulele
> canceroase in doar 16
> > ore. Amestecarea cu fier pare a fi
> cheia problemei, pentru
> > ca artemisinina, utilizata doar
> singura, reduce celulele
> > canceroase cu doar 28%. Asadar,
> cand pacientilor li s-a
> > oferit un supliment de fier,
> > artemisinina a devenit
> extrem de eficienta si capabila sa
> > tinteasca celulele canceroase,
> lasandu-le neatinse pe cele
> > sanatoase.
> >
> > Celulele canceroase acumuleaza
> fier, adica au mai mult fier
> > decat alte tesuturi normale. Ce se
> intampla in cazul
> > artemisininei… atunci cand ea
> ajunge in trupul uman si
> > exista un exces de fier in celule,
> se elibereaza doua
> > molecule de oxigen, care formeaza
> radicali
> > liberi ce sunt atat de
> puternici incat ucid celula. Dar
> > asta nu se intampla in celulele
> obisnuite, ci doar in
> > celulele care contin o multime de
> fier (cele canceroase).
> > Astfel, avem un tratament care nu
> e deloc toxic.
> >
> > 22)
> > Pepenele amar.
> > Acesta este o leguma ce creste in
> Asia, in special in
> > Japonia. Sucul de pepene amar,
> diluat cu doar 5% apa, a
> > aratat o potenta remarcabila in
> deteriorarea severa a
> > tuturor celor patru linii celulare
> de cancer pancreatic, pe
> > care cercetatorii le-au testat.
> > Pepenele amar redus
> viabilitatea a doua linii de celule
> > canceroase cu 90%, in timp ce la
> restul de doua linii
> > procentul de distrugere a fost de
> 98%. Si a facut acest
> > lucru dupa doar 72 de ore de
> tratament! Cum actioneaza sucul
> > de pepene amar asupra celulelor
> > canceroase? Se stie ca
> acestea se hranesc cu glucoza pentru
> > a supravietui. Pepenele amar
> distruge acest metabolism,
> > infometand celulele canceroase
> care, ramase fara zahar,
> > mor.
> >
> > 23)
> > Boabele de mustar.
> > Semintele de mustar sunt
> surprinzator de bogate in
> > fitonutrienti numite
> isotiocianate, care au fost studiate
> > extensiv pentru beneficiile lor
> anti-canceroase. De exemplu,
> > un studiu publicat in
> “International
> > Journal for Vitamin and
> Nutrition Research” in 2002 a
> > constatat ca isotiocianatele pot
> inhiba mitoza si stimuleaza
> > apoptoza (moartea celulelor) in
> celulele tumorale umane. Un
> > alt studiu publicat in
> “Carcinogenesis”
> > in 2010 a descoperit faptul
> ca praful din seminte de
> > mustar, care este bogat intr-un
> grup deosebit de benefic
> > de isotiocianate, numit
> alil-isotiocianate (AITC), poate
> > inhiba semnificativ dezvoltarea
> cancerului vezicii urinare.
> > Aceste rezultate impresionante
> > sugereaza ca adaugarea unei
> cantitati mai mari de seminte
> > de mustar la dietele noastre poate
> preveni, si, eventual,
> > chiar trata, dezvoltarea
> cancerului.
> >
> > 24)
> > Suc de zmeura, ananas, avocado si
> ulei de cocos.
> > Toate aceste fructe reduc riscul
> de cancer. Desigur,
> > toate ingredientele trebuie sa fie
> organice ori de cate ori
> > este posibil. Aşadar, aveti
> nevoie de: un ananas de marime
> > medie; un sfert de kilogram de
> zmeura; un avocado de mărime
> > medie; 4 linguri de ulei
> > de nuca de cocos.
> Introduceti in bleneder mai intai
> > ananasul. Apoi, adaugati fructul
> de avocado si uleiul de
> > nuca de cocos. Dupa ce primele
> ingrediente sunt complet
> > amestecate, adaugati zmeura si
> amestecati pana se
> > omogenizeaza.
> >
> > 25)
> > Rodia.
> > Acest fruct, bogat in
> antioxidanti, a fost venerat ca un
> > simbol al sanatatii, fertilitatii
> si vietii vesnice. Daca nu
> > sunteti familiarizati cu rodia,
> trebuie sa stiti ca acesta
> > este un fruct de culoare rosie, cu
> un strat exterior dur, in
> > care doar sucul
> > si semintele din interior
> sunt comestibile. Rodia este o
> > sursa importanta de nutrienti
> alimentari; astfel, ea contine
> > niveluri ridicate de flavonoide si
> polifenoli, antioxidanti
> > puternici care ofera protectie
> impotriva bolilor de inima si
> > a cancerului.
> >
> > 26)
> > Alimente bogate in magneziu.
> > In
> > „Politica preventiva a
> cancerului”, prof. Delbet
> > pare sa fi demonstrat corect ca
> sporirea numarului de
> > cancerosi este datorata, macar in
> parte, unei scaderi a
> > ratiei magneziene a omenirii.
> Magneziul este una din
> > substantele de care organismul are
> nevoie
> > (intre 250 si 350 mg pe zi).
> Carenta lui atrage numeroase
> > tulburari. Gasim magneziu in grau,
> ovaz, orz, porumb,
> > curmale, spanac, cartofi, sfecla
> rosie, polen si in
> > numeroase alte vegetale si
> fructe.
> >
> > 27)
> > Musetel.
> > Diverse cercetari medicale
> efectuate au aratat ca
> > musetelul are capacitatea de a
> opri raspandirea celulelor
> > canceroase. Oamenii de stiinta au
> identificat faptul ca
> > apigenina, unul din principalele
> componente ale musetelului,
> > poate inhiba raspandirea
> celulelor
> > cancerului de san.
> Apigenina, de fapt, ajuta la repararea
> > defectelor din moleculele care
> transporta informatia
> > genetica care, precum se stie,
> sunt responsabile pentru mai
> > mult sau mai putin de 80% din
> toate cazurile de cancer.
> > Cercetatorii au observat ca
> apigenina
> > uneste cu aproximativ 160 de
> proteine din corpul uman.
> > Oamenii de stiinta cred, de
> asemenea, ca numeroasele tinte
> > celulare ale apigeninei pot
> furniza o serie de alte
> > beneficii necunoscute care nu au
> legatura cu lupta impotriva
> > cancerului.
> >
> > Un alt studiu, realizat de o
> echipa de cercetare japoneza, a
> > reliefat faptul ca un alt
> component esential al musetelului
> > are proprietati anti-canceroase.
> Este vorba de oxidul de
> > bisabolol, care, in primele 24 de
> ore pot distruge celulele
> > canceroase.
> >
> > 28
> > ) Ceaiul de papadie.
> > Papadia avea o reputatie de
> vindecare inca din vechime,
> > desi in zilele noastre ea a cam
> fost uitata. Frunzele de
> > papadie sunt recunoscute pentru
> capacitatea lor de a
> > purifica sangele, ajutand la
> digestie si impiedicand
> > formarea de pietre biliare. Dar,
> cercetari
> > recente arata ca papadia
> poate constitui o alternativa
> > exceptionala pentru multe forme de
> cancer.
> >
> > Papadia contine vitamine si
> minerale extrem de importante,
> > cum ar fi vitamina B6, tiamina,
> riboflavina, vitamina C,
> > fier, calciu, potasiu, acid folic,
> magneziu si mangan. Ele
> > pot contribui cu pana la 535% din
> aportul zilnic recomandat
> > de vitamina K, dar si
> > cu peste 110% din aportul
> zilnic recomandat de vitamina A.
> > Se crede ca unele dintre
> flavonoide sale, cum ar fi
> > zeaxantina si criptoxantina, au
> anumite proprietati de
> > vindecare. Zeaxantina pare sa
> ofere protectie retinei atunci
> > cand se confrunta cu razele
> ultraviolete
> > ale soarelui, in timp ce
> criptoxantina poate apara
> > organismul impotriva dezvoltarii
> celulelor canceroase
> > pulmonare si de gura.
> >
> > 29)
> > Struguri.
> > In anii 1920, cura de struguri a
> fost popularizata de
> > Johanna Brandt, o sud-africana de
> origine olandeza, care s-a
> > tratat cu ajutorul ei de cancer al
> stomacului. Strugurii de
> > culoare inchisa sunt cei mai
> bogati in resveratrol, o
> > substanta cu actiune
> anti-tumorala
> > puternica. Pentru cancer,
> cura dureaza 6 saptamani.
> > Ratiunea acestui program este
> urmatoarea: celulele
> > canceroase, avide dupa glucoza si
> alte substante nutritive
> > pe care le „fura” de la
> celelalte celule din organism,
> > sunt „infometate” in timpul
> postului nocturn
> > cu apa; iar atunci cand, in
> cele din urma, primesc hrana,
> > aceasta consta numai in sucul de
> struguri, care, desi este
> > bogat in glucoza, contine si
> foarte multe substante cu efect
> > anti-tumoral: acid elagic,
> catechina, quercetina,
> > resveratrol (in coaja),
> picnogenol
> > si laetrille (vitamina B17
> sau amigdalina) – in samburi,
> > pterostilben, licopen, luteina,
> seleniu, beta-caroten, acid
> > cafeic si/sau ferulic si acid
> galic. Un adevarat arsenal
> > „citostatic” si anti-tumoral!
> >
> > 30)
> > Otetul de mere. Otetul de mere
> este un antibiotic,
> > anti-fungic si are proprietati
> antiseptice, care pot
> > alcaliniza in
> > mod natural corpul vostru,
> ajutand astfel la prevenirea sau
> > combaterea cancerului in unele
> cazuri.