„Fakete News „: Laura Lenuţa Covesi,posibil Procuror general al Ucrainei !

Reputaţia Laurei Codruţa Kovesi în afara ţării pentru lupta hotărată anticorupţie…pe tot Continentul , o aduce pe fosta şefă DNA în discuţiile din campania electorală din Ucraina de dinainte de turul 2 dintre comediantul Vladimir Zelensky şi preşedintele în funcţie Petro Poroşenko.Mai exact, portalul ucrainean liga.net o menţionează pe Laura Codruţa Kovesi pe lista persoanelor dorite la Kiev de Vladimir Zelensky , în cazul în care acest Toma Caragiu kievian va câștiga alegerile prezidențiale din Ucraina. Acesta, cică  ar dori-o pe Kovesi pentru şefia Procuraturii Generale de la Kiev, susţin sursele citate de liga.net,in pauza derby-ului Dinamo Kiev – Steaua Kishinev

 Istoricul Armand Goşu, altfel expert verificat (de ambele parti !) pe spaţiul ex-sovietic, numeşte această informație drept o mişcare populistă folosită în campania electorală pentru că anticorupția a devenit si la ei „bâtă împotriva adversarilor politici”. Acesta subliniază că mai există o şansă de a fi pusă în practică …Cinstea , în cazul în care Zelinsky este ales preşedinte pe 21 aprilie, şi aduce aminte de oligarhii care îl sprijină în campanie, personaje  care se vor opune …pe jumatate doar, întâririi luptei anticorupţie.

Este o mişcare electorală, populism de doi bani. Ar fi interesant să vedem oligarhii, pe care îi are Zelinsky în spate să îi finanţeze campania electorală, ce părere au despre această năstruşnică idee. E total neserios. Anticorupţia a devenit o armă electorală, iar toate regimurile populiste folosesc anticorupţia pe post de bâtă împotriva adversarilor politici. Zelinski e ultimul care ar trebui să vorbească despre acest lucru”, a o tzine „langa” specialistul din Damaroaia, dl.Armand Goşu pentru B1.ro.

În ciuda faptului că portalul liga.net o numeşte direct pe Kovesi,in echipa de campanie a lui Zelinski acesta deocamdata a  refuzat să confirme vreun nume.”Acum are loc procesul de analiză și selectare a candidaturilor privind numirea în funcțiile de stat care cad sub competența președintelui. Candidaturile vor fi anunțate până la turul doi al alegerilor, așa cum a promis Vladimir”, a transmis echipa lui Zelensky printr-un mesaj pe Facebook dar fara sa o repudieze pe nepoata lui Robespiere de Dambovitza.

Comediantul, de fapt actorul de talent Vladimir Zelensky este marea surpriză a alegerilor din UcrainaLipsit de orice experienţă politică, dar plin de har si mai ales sprijinit de catre un om cu spiritul umorului, oligarhul Ihor Kolomoisky, acesta a câştigat aproape detasat primul tur al alegerilor în faţa unor nume cunoscute, inclusiv preşedintele în funcţie Petro Poroşenko sau fostul premier Yulia Timoşenko. Turul doi al alegerilor va avea loc pe 21 aprilie.(d.d.rujan)