Nota Redacției: Felicitări celor care semnează această scrisoare, lideri ai PARTIDULUI  ROMÂNIA  UNITĂ. Un partid în care încep românii să-și pună ultima lor speranță!
Doamne, ajută!
Atitudini

Scrisoare deschisă, despre cazul deputatului fugar Marko Attila, adresată lui Klaus Werner Iohannis

2

Scrisoare deschisă despre cazul deputatului fugar Marko Attila Către: Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis Domnule Președinte, Ați câștigat alegerile...

Scrisoare deschisă despre cazul deputatului fugar Marko Attila

Către:
Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis

Domnule Președinte,

Ați câștigat alegerile prezidențiale din 16 noiembrie 2014 cu promisiunea că veți apăra statul de drept. La nici trei săptămâni după votul prin care ați fost investit cu cea mai mare funcție în statul român, Parlamentul își făcea datoria exemplar și încuviința arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, conform cererii DNA, răspunzând solicitării Dvs. ca Legislativul să nu mai protejeze oficialii acuzați de corupție.
Așadar, Parlamentul s-a achitat de datoria sa, dar Marko Attila a dispărut în Ungaria încă dinainte de exercitarea votului, unde se bucură, conform declarațiilor avocatului său, de protecția personală a premierului maghiar Viktor Orban.

Ați reacționat dur de fiecare dată când votul din Parlament a blocat actul de justiție, dar nu ați reacționat în niciun fel până la această oră cu privire la fuga din România a deputatului Marko Attila. Dacă Parlamentul nu ar fi votat încuviințarea arestării parlamentarului UDMR, ați fi găsit timp și energie să criticați Legislativul. Dar faptul că Parlamentul a fost păcălit și pus să voteze zadarnic arestarea deputatului UDMR, căruia i s-a permis să fugă în Ungaria de unde nimeni nu încearcă să-l aducă înapoi, nu vă deranjează!
Statul român este disprețuit de partea ungară care îl protejează de justiție pe acest acuzat de corupție deja condamnat cu suspendare într-un alt caz de retrocedare ilegală. Unde este, în acest caz, statul de drept pe care spuneți că îl apărați? Unde este suveranitatea României al cărei garant sunteți?

Vă solicităm de aceea să vă îndepliniți rolul de președinte și să utilizați pârghiile pe care acest statut vi le pune la dispoziție pentru a asigura aducerea în țară a deputatului fugar care trebuie să răspundă în fața legii ca orice cetățean al acestei țări. În caz contrar, vă solicităm să renunțați la retorica statului de drept care s-a dovedit, în această situație, doar discurs public, nu și bază de acțiune, și să recunoașteți public că unii cetățeni ai acestei țări sunt mai egali decât alții doar pentru că sunt minoritari.

Deputat Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită

Deputat PRU Virgil Guran

Deputat PRU Paul Dumbrăvanu