Cercetașul care vrea să salveze Roșia Montană | La doar 24 de ani, candidează la primăria celei mai faimoase comune din țară Video
Valentin Șchiopu • Publicat: 8 Mai 2016, 18:24 • Actualizat: acum 3 zile • • comentarii

904 0 1 0
Tica Darie Primarie Rosia Montana

Tică Darie va împlini 24 de ani pe 12 august. E un tânăr solar, cu alură de premiant. Recent, s-a tuns regulamentar, a afișat un surâs politic și și-a anunțat candidatura la primăria celei mai faimoase comune din țară: Roșia Montană. Și-a făcut un site în care își prezintă proiectele și a adunat 5.250 de lei din donații, pentru a-și susține campania.
Când era mic, Tică Darie s-a înscris la cercetași ca să salveze lumea. Între timp, a înțeles că ar fi mai practic să se concentreze asupra unei părți din ea.
A făcut facultatea în Danemarca, după care, deși e originar din Suceava, a decis să se stabilească la Roșia Montană. Era ceva putred acolo, în Apuseni, un proiect minier care dezbinase întreaga comunitate.
Apoi Tică s-a pus pe treabă: a înființat un Centru Local de Cercetași și Întreprinderea Socială Made in Roșia Montană, care comercializează produse din lână prelucrată manual.

Acum e dornic să se implice și mai mult. Să-l cunoaștem pe candidatul Tică Darie.
– Ai împlinit 23 de ani, vârsta minimă pentru a putea candida la o astfel de funcție publică. Crezi că vârsta va fi un dezavantaj?
– Sper să fie o motivație în plus. Una dintre problemele Roșiei Montane e absența tinerilor implicați în viața socială a localității. Prin ceea ce fac, îmi doresc să îi încurajez pe localnici, mai ales pe cei tineri, să aibă curaj să se implice, să rămână aici și împreună să schimbăm viitorul Roșiei Montane.
Având în vedere că suntem 9 candidați la funcția de primar în Roșia Montană, am încredere că de data asta vor alege omul cel mai potrivit pentru a rezolva problemele administrative ale Roșiei Montane.
Eu sunt un om cu inițiativă, vertical și dedicat proiectelor în care mă implic. Consider că sunt capabil să pun pe picioare această localitate, mai ales pentru că am susținerea multor specialiști în diferite domenii, din țară sau din străinătate, și încrederea zecilor de mii de români care au ieșit în stradă pentru Roșia Montană.
Având în vedere că atât Președintele, Guvernul, cât și Uniunea Europeană și-au arătat interesul și susținerea în dezvoltarea comunei noastre, sunt convins că, odată ce primăria își va arăta deschiderea față de aceste instituții și inițiative, vom beneficia de investiții semnificative pentru a înnoi Roșia Montană.

– Care crezi că sunt cele mai mari probleme ale oamenilor din Roșia Montană și ce soluții pe termen scurt ai?
– Roșia Montană nu a avut un primar cu viziune, care să se implice pentru toți oamenii din comunitate. În primul rând, oamenii din Roșia Montană au nevoie de acces zilnic la servicii esențiale într-o comună, pentru că aici sunt probleme care nu mai suportă amânare.
Citiți articolul integral pe pressone.ro
– See more at: http://www.nasul.tv/cercetasul-care-vrea-sa-salveze-rosia-montana-la-doar-24-de-ani-candideaza-la-primaria-celei-mai-frumoase-comune-din-tara/#sthash.kVL3HZwL.dpuf