CD
1.513 aprobate
denitsoc@gmail.com
192.228.106.57
Consideratii:
Imperialii „Austriecii și spaniolii au început războiul de 30 de ani avand dublul populației Franței și bogăția unui imperiu global.” Dar Franta a avut un Rchelieu.
Iata de ce Spengler[un pseudonim al unui redactor evreu de la ziarul singaporez, cel mai influent din Asia, “Asia Times”] tot invoca si cheama stafia lui Richelieu la cate un interviu, in momente cruciale ale geopoliticilor prost administrate.
Este o invitatie de a privi lucrurile si din alte puncte de vedere decat cele batute si strabatute de vicioasa medie care ne dezinformeaza in mod permanent.
Daca Occidentul are placerea sadica de a duce razboi prin proxy[IMPUTERNICITI], ca cel din Ukraina, in cazul Chinei si-au gasit nasul, Sun Tzu era chinez si nu evreu.
Lectura placuta,
CD

FANTOMA LUI RICHELIEU DEVĂLUIE SECRETELE MĂRII ROSII
De Spengler 2 februarie 2024

– Eminență, m-am bâlbâit, de ce m-ai chemat?
– „Oh”, a spus umbra stacojie. „Am vrut niște Petrus. Acum că ești aici, poți să pui o întrebare și apoi să pleci.”
M-am aventurat:
– „Ce ar trebui să facă Statele Unite cu Iranul?”
„Aceasta”, a replicat obosit Fantoma lui Richelieu, „este întrebarea greșită”.
„Care este întrebarea corectă, Eminență?”
– Ți-ai epuizat deja întrebarea, Spengler. În viață, primești doar odata. Dar, cum se întâmplă să fiu mort, viti voi permite alta.
Întrebarea corectă, Spengler, este: ce ar trebui să facă americanii cu privire la Marea Chinei de Sud?

Statele Unite nu pot produce suficiente arme pentru a lupta împotriva rușilor, cu atât mai puțin cu chinezii. Procuratorul său ucrainean a rămas fără obuze de artilerie, ceea ce este pe atât de jenant, cât și de inconvenient atunci când rușii trag 6.000 de obuze pe zi. Dar Ucraina a rămas fără rachete de apărare aeriană, așa că chiar și dronele ieftine din placaj si carton ale Rusiei își lovesc țintele.”

– „Iertați-mi impertinența”, am spus, „dar de unde știți atât de multe despre ce se întâmplă în Ucraina?”
„Intrebare stupida! Câteva sute de ucraineni ajung aici în fiecare zi.”
— Dar ce înseamnă asta pentru Iran, Eminență?
„Înseamnă că armata americană rămâne fără arme pentru a-și apăra navele, ca să nu mai vorbim de navele comerciale, împotriva rachetelor antinavă învechite și a dronelor iraniene primitive. Navele de război americane din Marea Roșie au reușit să se apere, dar nu și navele de marfă pe care au fost trimise să le protejeze de armele houthiților. Și în curând vor rămâne fără muniții și vor trebui să plece, lăsând credibilitatea Americii să se scufunde în urma lor.”

– „China nu suferă și de o întrerupere a comerțului său?” m-am aventurat.
– „Comerțul Chinei! Ça alors!” Fantoma chicoti violent.
„China consideră că se află într-o luptă pentru supraviețuire împotriva unui imperiu american care este hotărât să-și suprime economia și, prin urmare, să-și doboare sistemul politic.

Ea consideră că America intenționează să înceapă dezmembrarea Chinei odată cu independența Taiwanului. A construit mii de rachete și sute de avioane și zeci de submarine pentru a preveni acest lucru.
Incercand să păstreze clamul în Marea Roșie, Statele Unite au oferit Chinei un cadou din cer. China poate observa performanța armelor americane împotriva rachetelor și a dronelor pe care Iranul le produce din componente chineze și le oferă Houthi-lor – în angajamente efective, nu teste organizate de contractorii de apărare.

Nu își va trimite propriile nave și nu va oferi americanilor o oportunitate similară de a le observa performanța. O legiune de spioni chinezi cu acces la specificațiile tuturor sistemelor de arme ale Marinei SUA nu ar putea produce informații de această calitate! Acum un an, un think tank de la Washington a organizat un joc de război cu China în care Statele Unite și-au epuizat rezerva de rachete antinavă într-o săptămână.”

– „America s-a împiedicat de o repetiție generală pentru război în Marea Chinei de Sud, dacă te înțeleg bine, Eminență.”
– „Bingueaux!” spuse umbra. „Mica farsă maritimă din Marea Roșie nu are nimic de-a face cu Gaza, cu Iranul sau cu alte asemenea prostii. Are un dublu scop, de a oferi Chinei informații despre marina americană și de a umili americanii atunci când își abandonează în cele din urmă desfășurarea când rămân fără muniții. Numai atunci China va observa că comerțul său a avut de suferit și le va spune în liniște iranienilor să spună Houthi-ilor să se retragă.”
— Ce se întâmplă atunci, Eminență?

– „Atunci se întâmplă totul!” exultă fantoma. „Washington a cerut Nibelungentreue de la liderii europeni, care se agață de slujbele lor cu unghiile.
Cancelarul Germaniei are un rating de aprobare de 19%, iar președintele francez are un rating de 24%. Nu vor supraviețui mult timp umilinței din Ucraina, iar influența americană va merge pe calea spaniolelor după Tratatul de la Pirinei. Washingtonul a repetat prostia austriecilor și spaniolilor, care au început Războiul de 30 de ani cu de două ori populația Franței și bogăția unui imperiu global – totuși i-am învins! Și-au risipit puterea în campanii fragmentare împotriva ÎMPUTERNICIȚILOR mei – Boemia, Danemarca și Suedia – până când au fost epuizați.”

— Dar, Eminență, am rugat eu. „Va fi război cu China?”
Fantoma lui Richelieu doar a chicotit batjocoritor, iar capul meu a început să se învârtească. Cuvintele mele răsunau mai tare la fiecare repetare: „Războiul cu China… războiul cu Chin.. un război cu China…” Sunetul dintre urechile mele devenea chinuitor. „Stop!” Am strigat, dar chicotelele au devenit mai puternice până am leșinat.

Sursa: https://asiatimes.com/2024/02/the-ghost-of-richelieu-reveals-the-red-seas-secrets

Traducerea: CD