CD
27 aprobate
cdimulescu@att.net
75.57.36.95

La orizont se contureaza o lume mai buna
De Charles Hugh Smith

Era risipei, lăcomiei, fraudei și vieții pe bani împrumutați e pe moarte, iar cei care nu cunosc alt mod de viață își jelesc moartea. Trecerea ei este inevitabilă, ca pentru orice societate consumeristica care risipeste resursele sale si pe ale altora, poluand mediul.

Orice societate care face lăcomia privată motivator primar și prioritate este nesustenabilă.

Orice societate care recompensează frauda mai presus de orice este nesustenabilă. Orice societate care trăiește din bani împrumutați din viitor, indatorand pana si nepotii, cat și din alte forme de capital fantomă este nesustenabilă.

Știm acest lucru cu întregul fiintei noastre, dar ne temem de viitor pentru că nu cunoaștem alt aranjament în afară de prezentul nesustenabil.
Și astfel auzim ecoul slab al strigătelor de alarmă care umpleau străzile Romei antice când pâinea și circurile s-au oprit: ce facem acum?
Când pâinea și distracțiile gratuite au dispărut, oamenii au găsit noi aranjamente. Au părăsit Roma.

Cele mai mari averi private din istorie au dispărut pe măsură ce Roma s-a destrămat. Tot pământul, palatele, aurul și toate celelalte comori nu erau o protecție împotriva prăbușirii sistemului care a instituționalizat corupția ca protector suprem al bogăției concentrate.
Cea mai zelos păzită putere a guvernului este crearea de bani, pentru că fără bani guvernul nu poate plăti soldații, poliția, instanțele judecătorești și administratorii necesari pentru a-și pune în aplicare regula. Roma de Vest a creat bani prin controlul minelor de argint; în epoca actuală, guvernele creează bani (monedă) din senin.

Odată ce banii guvernului pierd puterea de cumpărare, sistemul se prăbușește.
Și astfel, în etapele finale ale declinului Romei, ordinele imperiale încă curgeau către legiuni îndepărtate, dar legiunile nu mai existau; Erau doar intrări fantomă în registrele imperiale.

“Banii nostri” sunt, de asemenea, nimic, doar intrări fantomă pe registrele digitale, și astfel pierderea completă a puterii de cumpărare este inevitabilă.

Fără bani adevarati guvernul nu mai poate pune în aplicare voința elitelor sale de auto-servire: ordinele vor curge în continuare într-o inundație furiosa la fiecare colț, dar legiunile de a pune în aplicare corupția instituțională vor fi disparute de neplata, vor fi doar intrări fantomă pe registrele imperiale.

Odată ce capacitatea guvernului de a susține vointa sa cu bani creați din senin, dispare si întregul ordin dispare împreună cu ea. Prin distrugerea valorii de banca centrală s-au creat „bani fantoma” creati din senin/nimic, pentru că nu există nici o limită privind lăcomia umană și dorința de a menține controlul, și astfel guvernele au „bani fantoma” în sume tot mai mari, incat valoarea a fost complet diminuata la intrările digitale fantomă.
Contururile unei lumi mai bune sunt în curs de aparitie, un aranjament care prioritizează ceva mai mult decât maximizarea câștigului privat și instituționalizarea corupției necesare pentru a proteja aceste câștiguri.
Vom reînvăța să trăim în limitele mijloacelor noastre și vom reînvăța să instituționalizăm oportunitatea, mai degrabă decât corupția menită să protejeze elitele.

Vom ajunge la o nouă înțelegere a teleologiei puterii centralizate, că puterea centralizată știe doar să-și extindă puterea și astfel singurul rezultat posibil este colapsul. (Am explica aceste dinamici în cartea mea “Rezistență, Revoluție, Eliberare: Un model pentru schimbare pozitivă.”)
Vom ajunge să înțelegem că tehnologia nu trebuie să servească doar monopolurilor, cartelurilor și statului, că ar putea servi in primul rand oamenilor care produc si astfel sa profite unei economii durabile, descentralizate, care să facă mai mult cu mai puțin, adică o economie de crestere, nu de Profit.

Rezerva Federală va eșua, la fel cum zeii romani nu au reușit să susțină elitele romane corupte și falimentare. O serie de monede nestatale descentralizate, cu prețuri transparente, vor concura pe piața liberă, la fel ca bunurile, serviciile și mărfurile.

Contururile unei lumi mai bune apar la linia orizontului. Discerni déjà cum dispar prin fum ca ultimele fantome frenetice ale unui sistem de nesustinut, incercand a emite ordine pentru a inversa mareele istoriei, în care acestea se disipa usor în aerul rarefiat al Schimbarii?

Traducerea CD

Sursa: http://charleshughsmith.blogspot.com/2020/05/the-outlines-of-better-world-are.html

|