Klaus Iohannis proclamă o discriminare de tip fascist a populației după criteriu de vîrstă

📅 24/03/2020 | ✎ Ion Cristoiu

Klaus Iohannis proclamă o discriminare de tip fascist a populației după …

Lumea civilizată se definește prin grija de a nu discrimina categorii ale populației considerîndu-le inferioare din punct de vedere intelectual. Așa s-a ivit în cazul oamenilor în vîrstă înlocuirea formulei de pensionari cu cea de seniori. Ceva asemănător folosirii obligatori a formulei rromi în loc de țigani. Ca și formula țigani, cea de pensionari a fost socotită nepoliticoasă pentru oamenii mai în vîrstă.
Guvernul a decis prin Ordonanță militară că persoanele mai în vîrstă de 65 de ani nu pot ieși din case, indiferent de motiv, decît între anumite ore ale zilei.

Restul populației, inclusiv copii, adolescenței, pot ieși, desigur dacă vor completa o Declarație pe proprie răspundere. Cei de peste 65 de ani n-au voie în afara orelor impuse militaricește și dacă au zeci de declarații.

Din start ne confruntam cu o discriminare de tip rasist in functie de varsta.

Cei sub 65 de ani au mult mai multa libertate de miscare decat cei peste 65 de ani.

Temeiul acestei masuri de discriminare tipic fascista e declaratia lui Klaus Iohanis de marti, 24 martie 2020, la finalul sedintei de evaluare si prezentare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID – 19:

“Un punct foarte special, tin neaparat sa-l mentionez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident ca avem nevoie de masuri speciale, dar si de restrictii speciale. Si, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, pentru aceste persoane se vor introduce restrictii speciale, in sensul ca vor trebui, in interesul lor propriu, sa stea practic tot timpul acasa.”

De ce li se interzic persoanelor de peste 65 de ani anumite drepturi de care restul populatiei se bucura?

Pentru ca aceste persoane trebuie aparate de ele insele. Aceste persoane sint atat de imbecile incat desi stiu ca sunt victime sigure ala coronavirus bantuie pe strada.

Si pentru a le salva Klaus Iohanis socoteste ca trebuie sa li se dea voie sa iasa din casa, asemenea celor sub 65 de ani, doar intre anumite ore.

Ce imagine propaga aceasta declaratie despre oamenii care au peste 65 de ani?

Imaginea unor oameni iresponsabili, care trebuie aparati cu forta de propria degradare a creierului.

O imagine pe care doar fascismul a promovat-o in epoca moderna. Nu erai bun de munca, nu-ti trosneau muschii de vitalitate? La gunoi cu tine!

Am 71 de ani. Cum s-ar spune la Gagesti Deal, merg pe 72 de ani. Klaus Iohanis merge pe 60 de ani. Nevasta-sa, zisa Ravasitoarea, are 59 de ani impliniti.

Cu 12 ani mai batran decat Klaus Iohanis, sunt infinit mai activ decat el.

Am un blog de marimea unui site. Il intretin din pensia mea. Scriu in fiecare zi un comentariu. Si asta nu de azi de ieri, ci de cand eram tanar. Tin un vlog zilnic. Incetul cu incetul a depasit o mie de abonati pe YouTube. In fiecare zi am un dialog de o jumatate de ora pe site-ul Mediafax. Lucrez de zor la terminarea eseului despre Nicolae Ceausescu fata-n fata cu propria Prabusire. Conduc masina. Inainte de Coronavirus caram de doua ori pe zi valiza si rucsacul in drum la si de la Biblioteca Academiei. Faceam si fac asta si pentru ca nimic nu-i da mai multa putere unui om decat constiinta ca este activ, ca nu e un nevolnic care trebuie dus de mana. Ca mine sunt sute de mii de oameni peste 65 de ani. Conduc institutii, fac operatii complicate, scriu, fac emisiuni. Intr-un cuvant sunt oameni activi, pe picioarele lor, oameni care sustin si ei, asemenea celor tineri, statul roman.

Ce face Klaus Iohanis cu 12 ani mai tanar ca mine? E dus cu masina de Pahontu de la Sibiu la Bucuresti si invers. Sta cu fundul lui prezidential in Mercedesul blindat si motaie. La Cotroceni nu-si face singur nici macar cafeaua. Din cand in cand citeste de pe prompter un text svris de altii. Nu se oboseste nici macar sa-l invete pe de rost. Pana la usa WC-ului prezidential il duce Pahontu. Cine altceva decat seful SPP poate avea onoarea de a primi in urechi Inaltele Parturi? Si deodata, peste noapte, acest mort viu al Romaniei lui 2020, care a dormit timp de cinci ani la Cotroceni si a fost facut presedinte pentru inca cinci ani de SRI si de SIE, ne declara pe toti cei care avem peste 65 de ani niste nevolnici, niste dusi cu mintea care nu trebuie lasati sa iasa din casa, pe motiv ca trebuie protejati de ei insisi.

Cum adica intrega populatie a Romaniei peste 65 de ani trebuie arestata la domiciliu, pazita cu Taburile si Tancurile sa nu iasa din casa, deoarece nu e constienta de pericolul pe care-l reprezinta Coronavirus pentru sanatatea ei?

Ce sa intelegem din asta?

Ca toti cei peste 65 de anisunt atat de dusi cu minteaincat sa iasa din casadesi stiu ca asta i-ar face victimele Coronavirus?

Prin declaratia lui Klaus Iohanis toata populatia Romaniei de peste 65 de ani a fost declarata decazuta din dreptul de a se administra singura ca si cum ar fi dat in mintea copiilor. Daca ar functiona vreuna din institutiile democratice ale Europei as indemna pe toti cei care au peste 65 de ani sa semneze o plangere la Consiliul Europei pentru politica de discriminare a celor in varsta.

A facut Klaus Iohanis asta din neghiobie? Evident, nu.

A facut-o din ticalosie electorala. De ceva vreme trolii prezidentiali si trolii PNL duc pe social media o campanie de acuzare a celor batrani pentru ca nu stau in casa.

Nu e o campanie intamplatoare.

TeFeListii au insultat de ani intregi pe oamenii mai in varsta ai Romaniei pentru ca vezi Doamne ar vota PSD. Prin declaratia sa abjecta Klaus Iohanis mangaie pe burta electoratul TeFeList.

De la Declaratia iresponsabila a lui Klaus Iohanis au trecut ore intregi. N-am vazut tresarind de indignare pe asa-zisul presedinte al PSD Marcel Ciolacu.

N-am vazut nici o organizatie a pensionarilor, dintre multele care umplu televiziunile de stiri, protestand, atragand atentia ca oamenii de peste 65 de ani au nevoie de sprijin si nu de interdictii discriminatorii.

Nici o tara din lume, nici macar Italia cu cea mai imbatranita populatie din Europa si cu rata cea mai mare de mortalitate de coronavirus intre varstnici, nu si-a permis o asemena insuta fata de o categorie de varsta. De ce? Pentru ca in Italia Mussolini a fost de mult spanzurat.

****

Nota redacției: N-am înțeles de ce ar fi „de tip fascist” discriminarea pe care o propune Johanis și gașca! În rest, merge!