https://www.luju.ro/nimic-bun-pentru-justitie-judecatoarea-tmb-madalina-afrasinie-le-taie-elanul-celor-care-asteapta-lapte-si-miere-de-la-noua-guvernare-justitia-este-in-coma-de-mult-timp-din-cauza-lipsei-de-personal-a-subordonarii-ei-prin-incheierea-de-protocoale-cu-un-serv
SERVICIILE AU SUBORDONAT JUSTITIA – Judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti se pronunta: „Justitia este in coma, de mult timp, din cauza lipsei de personal, a subordonarii ei prin incheierea de protocoale cu un serviciu de informatii, a legilor care se schimba peste noapte, a existentei arhivei SIPA… Suntem unde suntem pentru ca asistam la razboiul lor in lumea noastra, unde victimele noi suntem! Nu-mi insultati inteligenta”
SCRIS DE: V.B.
11 octombrie 2019 12:43
Vizualizari: 4825

„Justitia este in coma”. Mesajul extrem de grav a fost transmis joi, 10 octombrie 2019, de catre judecatoarea Madalina Elena Afrasinie (foto), presedinta Sectiei a VI-a civile de la Tribunalul Bucuresti , care enumera principalale cauze care au condus la aceasta situatie.
Revolta Madalinei Afrasinie vine ca reactie la mesajul primit de la o persoana care ii transmisese ca odata cu noua guvernare, Romania va „reveni la o justitie normala”.
Tocmai caracterul cronic al problemelor din sistem face ca ele sa fie greu de rezolvat, o simpla schimbare de guvern neaducand prea mari sperante in sistem, adauga Afrasinie. Ea atrage atentia ca problemele s-au agravat si din cauza ca magistratii nu au luat atitudine.

Printre necazurile cu care se confrunta autoritatea judiciara, judecatoarea TMB enumera lipsa de personal, subordonarea justitiei fata de SRI prin incheierea binecunoscutelor protocoale, instabilitatea legislativa si chiar existenta arhivei SIPA, care poate fi oricand arma de santaj pentru judecatori si procurori.
Redam postarea de pe Facebook a Madalinei Afrasinie (vezi facsimil):
„’Doamna judecator, pentru ca a picat guvernul, de azi vom reveni la o justitie normala!’
Mesaj primit de la ‘un prieten’ fb…care, din cand in cand, ma mai reclama pe la diferite institutii, rastalmacind mesajele mele…asta e, atata poate:))
Revenind la mesaj: cu parere de rau ‘pentru habarnisti’, justitia este in coma, de mult timp, si asta din cauza lipsei de personal, a subordonarii ei prin incheierea de protocoale cu un serviciu de informatii, a legilor care se schimba peste noapte, a existentei (inca) arhivei SIPA si pot continua…
Vorbiti despre instaurarea unei normalitati?
Cred ca glumiti!
Suntem unde suntem pentru ca asistam la razboiul lor in lumea noastra, unde victimele, sigure si singure, noi suntem!
Asa ca, va rog, nu-mi insultati inteligenta ca ‘va curge miere si lapte’, pentru ca nu am ‘ciunga in par’.
Iar mesajele voastre ‘motivationale’, ma lasa rece pentru ca nici macar nu va pasa/nu va intereseaza ce presupune un act de justitie!”