Share

Perchezițiile îi vizează pe Véran, Philippe, Buzyn și Ndiaye

Alte operațiuni au fost efectuate la directorul general al sănătății, Jérôme Salomon, și la directorul general al sănătății publice din Franța, Geneviève Chêne. Nu mai puțin de 80 de anchetatori au intervenit la cererea Comisiei de anchetă a Curții de Justiție a Republicii.

O mătură gigantică în toată Franța. Joi dimineață, 80 de anchetatori de la biroul central pentru lupta împotriva atacurilor asupra mediului și sănătății publice ale OCLCIFF (Biroul central pentru lupta împotriva corupției și a infracțiunilor financiare și fiscale) s-au prezentat pentru o căutare politicoasă, dar musculare în casele actualului ministru al sănătății Olivier Véran, inclusiv la Grenoble, al fostului prim-ministru Edouard Philippe și al foștilor membri ai guvernului Agnès Buzyn (sănătate), Sibeth Ndiaye (purtător de cuvânt). Alte percheziții au fost efectuate la directorul general al sănătății Jérôme Salomon și la directorul general al sănătății publice din Franța, Geneviève Chêne.

Anchetatorii, trimiși de Comisia de anchetă a Curții de Justiție a Republicii, care sunt interesați de gestionarea crizei coronavirusului, ar fi confiscat toate computerele private și profesionale ale acestor personalități, precum și toate mijloacele lor de comunicare, personală și profesională.

Până la crearea unei mici mișcări de uimire în rândul celor în cauză, mulți dintre ei încă în activitate și ar trebui să participe la multe reuniuni interministeriale de criză în această joi pentru a pune în aplicare noile măsuri drastice făcute publice ieri de președintele Republica.

„ În primul rând, determină responsabilitățile fiecărei persoane”

Ca în orice anchetă penală, magistrații au o latitudine deplină de anchetă. Acest lucru explică de ce a fost percheziționat și Jérôme Salomon, care face obiectul anchetei procuraturii din Paris. Anchetele începuseră fără probleme în urmă cu o lună, cu rechiziții formale pentru a determina rolul unul altuia.

Astfel, ministerului lui Olivier Véran i s-au cerut organigrame ale ministerului și calendarul precis al mesajelor de avertizare pe parcursul lunilor ianuarie și februarie. În centrul anchetelor, problema imputabilității unor posibile infracțiuni. „ Este mai presus de toate să stabilim responsabilitățile fiecăruia și pentru asta este necesar să știm cine face ce ”, notează acest lucru aproape de dosar. Această anchetă desfășurată de Curtea de Justiție a Republicii se referă doar la miniștri. Procuratura urmărește cu sârguință propria sa acțiune pentru toți înalții oficiali din domeniul sănătății chestionați astăzi.

Potrivit informațiilor noastre, ministrul justiției, Eric Dupond-Moretti, nu a fost informat despre această operațiune la scară largă. Un semn al independenței justiției. ( )