CD
31 aprobate

cdimulescu@att.net
75.57.36.95
Josep Borell fara masca

Circula intens pe Internet acest text publicat de Adrian Nastase pe Facebook-ul lui, un articol al lui Josep Borell.

Nu stiu daca Adrian Nastase s-a bosorogit si nu mai stie sa citeasca printre randuri asa cum o faceam noi toti inainte de revolutie, sau este si el un pion al Globalizarii ce ne vinde aceiasi propaganda.
Spre exemplu am luat o parte a textului care se refera la „descompunerea procesului de fabricatie a unui bun in mai multe locuri”.
„In ultimul deceniu, globalizarea a crescut grație unor lanțuri valorice din ce în ce mai numeroase și extinse. Ele permit descompunerea procesului de fabricație al unui bun în mai multe locuri, pentru a minimiza costul producției. Totul, fără vreo dificultate majoră, în contextul prăbușirii costului transportului și al dezvoltării telecomunicațiilor. Digitalizarea economiei a accentuat această tendință de care au beneficiat multe țări emergente – în special China, care a atras o mare parte din producția textilă și electronică de larg consum, dar și India, în alte industrii precum produsele farmaceutice. La Wuhan, unde a izbucnit pandemia, se instalaseră mai mult de 300 din cele 500 cele mai mari companii mondiale.”

Ce inseamna asta, ca tarile dezvoltate cumpara produse de baza si semifinite din tari subdezvoltate si le finiseaza/asambleaza ele vanzandule apoi la preturi mari ca fiind fabricate in USA, RFG, France etc.
Aceste tari nu mai cheltuiesc bani cu extractia si rafinarea produselor de baza, care aduce si probleme ecologice de distrugere si poluare a mediului si nici cu munca intensa inglobata in procesul fabricarii produselor semifinite, economisind bani considerabil, avand in vedere diferenta costului de munca intre aceste tari.
Ca exemplu: SUA cumpara partile componente ale unui televizor color digital din China. In felul acesta nu mai are activitate de minerit, decolmatare si rafinare a produselor miniere ce aduc mari distrugeri mediului si scutesc munca intensa de fabricare a rezistentelor, condensatorilor si a celorlalte componente. Televizorul, fiind doar ansamblat in SUA, va fi vandut ca un produs american, „Made in USA”, la un pret sporit fata de un TV chinezesc sau thailandez.
China si-a propus ca pana in 2025 sa nu mai exporte decat produse finite si sa nu mai aiba concurenta altor tari pe piata cu produsele de baza chinezesti inglobate in produsele altor tari.
De aici porneste de fapt spaima intermediaridlor/speculantilor capitalisti, de aceea Trump a fost inpins in razboiul comercial cu China, s-o oblige ca sa mai vanda inca produse de baza sau semifinite.
In conceptia capitalista se merge pe ideea de a vinde numai produse finite, ca profitul s fie maxim si a nu-ti face concurenta singur, dar capitalistii, hiperimperialisti, Globalisti, nu vor ca si China sa fie capitalista, o prefera comunista.

Acum cand China, India si alte tari, obisnuite sa munceasca pe 2 bani, au inceput sa aplice si ele principiile capitaliste, hiperimperialistii nu se simt bine sa fie concurati cu propriile lor principii.
Ca sa contracareze aceste masuri de fabricare pana la faza finala de produs finit, hiperimperialistii au navalit la Wuhan si au cerut ca produsele cumparate de ei sa fie proiectate, conceptualizate si vandute de ei, China fiind doar executorul, iar produsele avand un drept de proprietate bine aparat nu pot fi vandute decat de tarile ce detin dreptul de proprietate intelectuala a produsului( inventie mai veche americana de a inlatura concurenta).

S-au dat destepti hiperimperialistii insa chinezii nu’s veniti cu pluta pe Dambovita si au respins toate aceste ptopuneri hiperimperialiste si au declarat ca China nu v-a mai vinde decat produse conceptualizate, inginerizate si realizate integral in China, sub marca „Made in China” si asta pana in 2025, o mare parte din raw materials/produse ne finite, deja China nu mai vinde o buna parte din materiile prime.

Trebuie observat ca lupta Chinei pentru a-si proteja resursele naturale, de energie si forta de munca vine si in sprijinul tarilor mai mici care sugrumate de dominatia dollarului nu-si pot dezvolta propria industrie, asa cum am avut-o noi inainte de ’89, ele fiind nevoite sa cumpere produse din import, eventual printr-un intermediar/speculant/hiperimperialist.
In mare de aici porneste totul.

Hiperimperialistii acuza China ca vrea sa devina stapana lumii, insa in fapt China nu vrea decat sa inlature hegemonia parazitica a hiperimperialismului bankar, globalizant.
Deci daca lupti pentru libertate esti acuzat ca vrei sa devii stapan.
Da,e adevarat, devii stapan pe propria soarta asa cum nu vor Globalistii.
In scoala am invatat marxism cu lupta intre clase, dar acum nu mai vedem distinct clasele, caci lupta se duce intre doua grupuri, unul larg al „celor multi” si unul al „elitei ascunse”, care este mult mai redusa la numar decat procentul de 1% pe care ni-l servste media in mod constant.
Uitativa in jurul vostru si vedeti cati dintre voi cei 100 de oameni sunteti macar milionari?
Procentul elitei Globaliste este mult, mult mai mic: 1/0,00000001. Cei mai bogati oameni din lume nu’s cei dati in revista Forbes an de an, acolo este un clasament al locotenentilor Globalisti, ce servesc disciplinat elita ascunsa.
Oare de ce nu apar si veniturile celor mai mari magnati ca Rothschield, Warburg, Schiff, Rockefeller si altii?
Acestia sunt trilionari, nu bilionari si stau in umbra de unde conduc fara a fi deranjati de nimeni.

Ce o fi cu Nastase, cum de nu a putut el sa vada acest mic „amanunt” in marea de palavre, presarate si cumulte alte asemenea „detalii” in articolul publicat de el al lui Josep Borell?
Atentie a detalii astea’s detergentul liminal ce spala la creier.
CD