.

O lectie practica pe tema manipularii. TeVeurile povestesc atatea si atatea despre Usatii, dar se opresc la poarta Cotrocenilor sau la intrarea in Sibiu.
On Friday, October 23, 2015 11:38 PM, Marian Ilie
–––- Forwarded message –––-
From: razvan 
Date: 2015-10-23 22:05 GMT+03:00
Subject: Renato Usatai, arestat in Moldova: semnal interesant la Bucuresti
To: Marian Ilie

Manipulare. Un termen atât de mult folosit în această perioadă. La ce folosește, în fapt? În principiu, la atragerea atenției asupra unui subiect sau distragerea atenției de la alt subiect. În ultima campanie pentru prezidențiale, se vorbea de prietenia lui Klaus Iohannis cu un anumit neamț de prin Sibiu, care este înrudit cu un personaj de frunte al FSB, urmașa defunctei KGB, din Republica Moldova.
Iohannis dormitează acum la Cotroceni, la fel și subiectul, devenit dintr-o dată neinteresant. Faptele sunt așa: Klaus Iohannis este prieten cu omul de afaceri Michael Schmidt (55 de ani), patronul Automobile Bavaria, firma care comercializează autoturismele BMW în România şi Moldova. Automobile Bavaria a pus la dispoziţia Primăriei din Sibiu numeroase limuzine în ultimii ani, abia în iunie 2014 fiind întrerupt contractul, nu și prietenia dintre Schmidt și Iohannis. Totodată, Schmidt deține și fundația „Michael Schmidt Stiftung”, unde lucrează soția sa, Veronica Schmidt (32 de ani). Aici voiam să ajungem: Veronica Schmidt este sora lui Renato Usatîi (ambii născuți la Fălești, Rep. Moldova), noua stea a politicii antiromânești, președintele Partidului Nostru, cunoscut activist, mafiot, racket, prorus, agent al FSB ș.a.m.d. din Republica Moldova.
Soția lui Usatîi este Carolina Tampiza, fiica magnatului Constantin Tampiza, fostul preşedinte al companiei rusești LukOil România. Tot la LukOil a lucrat și Veronica, de unde a „agățat-o” Michael Schmidt, acum aproximativ 11 ani. Așadar, fuziunea dintre sponsorizarea FSB și filiera „știftungului” nemțesc a mers strună pentru acest Iohannis care și-a presărat întreaga campanie, din motive clare acum, cu o lipsă cronică de patriotism, lacune grave în privința politicii externe și habarnamism și dezinteres notoriu în privința Republicii Moldova, aspecte confirmate ulterior pe parcursul prezentului mandat. Mai adăugăm și faptul că Usatîi s-a declarat drept admirator al lui Iohannis? OK, nu o mai spunem…
Așadar, încuscreala lui Iohannis cu serviciile lui Vladimir Putin ne lămurește pe deplin și dacă mai adăugăm și prezența de spirit și de reacție a somnoroasei păsărele, Dan Mihalache, tragem concluzia că spionajul rusesc pe la Cotroceni e ori ca la el acasă, ori ca-n curtea școlii, iar nouă nu ne rămâne decât să tragem adânc aer în piept și să rostim apoi cu voce tare: „Doamne-ajută!”.
image
SRI știe că FSB a pătruns în cercul lui Iohannis sau tre…

Manipulare. Un termen atât de mult folosit în această perioadă. La ce folosește, în fapt? În principiu, la atragerea atenției asupra unui subiect sau distragerea at…