Klaus Iohannis

Acuzaţii grave – Iohannis a evitat întâlnirea cu românii din SUA

5489

Jurnalistul Grigore Culian spune că diplomaţii români din Statele Unite ale Americii nu au dat nici un fel de amănunte referitoare la vizita lui Klaus Iohannis la New York.

BUCUREŞTI, 25 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Şeful statului, Klaus Iohannis, a început, duminică, o deplasare de aproape o săptămână în Statele Unite ale Americii, acolo unde va participa la Adunarea Generală a ONU ce va avea loc la New York.

Cu toate acestea, nu se cunosc prea multe detalii despre vizita în SUA, iar jurnaliştii de peste ocean ridică anumite semne de întrebare.

Unul dintre aceştia este Grigore Culian, fondator şi editor al celui mai prestigios ziar al românilor din Statele Unite ale Americii, New York Magazin.

„Aş dori să aflu de ce Ambasada României de la Washington şi Misiunea României la ONU ţin la secret vizita preşedintelui Iohannis la New York. Am solicitat diplomaţilor români să facă publice modalităţile de acreditare pentru presa scrisă de limba română din America, programul vizitei şi dacă preşedintele are în program o întâlnire cu membrii Comunităţii Române”, a scris Grigore Culian.

Acesta a precizat că nu a primit nici un răspuns până astăzi, 25 septembrie 2018, motiv pentru care se întreabă dacă, nu cumva, vizita e secret de stat clasificat.

Culian a ţinut să menţioneze că nici un preşedinte al României de după 1989 nu a evitat contactul cu comunităţile de români când a vizitat SUA.