Joe Biden e bolnav 
(traducerea unui din articole, la care comentariile sunt de prisos)

Președintele SUA, în vârstă de 78 de ani, Joe Biden, nu se simte bine. El suferă de un declin mental evident. Americanii nu sunt siguri de starea sa exactă, deoarece nu a publicat niciun rezultat al testelor de competență mentală. Când a fost întrebat despre asta în timpul campaniei prezidențiale, el a răspuns supărat și l-a acuzat pe reporterul de știri care a pus întrebarea că este un „drogat”.

În mod clar, Biden nu prezintă aceeași acuitate mentală ca in anii  cand era senator al Statelor Unite. Comparaatia videoclipurilor senatorului Biden cu președintele Biden arată că presedintele este o umbră a fostului său sine.

Biden mai tânăr era mult mai ascuțit și era capabil să se angajeze în conversații largi, cu foc rapid. Astăzi, președintele Biden se împiedică adesea în discursurile sale, trebuind să repete pasaje pe care nu le-a putut comunica corect. Chiar și mai îngrijorător, el uită frecvent ce face sau unde merge, arătând un declin mult mai sever decât procesul normal de îmbătrânire.

Evident, acesta este unul dintre motivele pentru care a ținut o singură conferință de presă formală în primele 130 de zile în funcție. Toți republicanii din Congres ar trebui să solicite ca Biden să se supună unui test de competență mentală. Dacă totuși refuză, ar trebui să existe apeluri puternice pentru a fi utilizat cel de-al 25-lea amendament și pentru eliminarea acestuia din funcție. Unui individ incompetent mental nu ar trebui să-i fie încredințata cea mai importantă și mai solicitantă poziție din lumea liberă.

Deși abilitățile sale mentale s-au schimbat de-a lungul anilor, el și-a păstrat defectele evidente de caracter pe care le-a expus de-a lungul carierei sale. În calitate de senator și candidat la președinție eșuat, Biden a fost adesea etichetat ca plagiator. În multiple discursuri, el a citat pasaje de la Robert F. Kennedy și politicianul britanic Neil Kinnock, printre alții, fără atribuire. A fost unul dintre multele motive pentru care campaniile sale prezidențiale anterioare au eșuat atât de lamentabil.

În calitate de președinte, Biden încă plagiază. La o ceremonie recentă de absolvire a Academiei Garda de Coastă din SUA, Biden a plagiat încercând să spună o glumă veche a lui Ronald Reagan. Când Reagan a spus-o, a fost întâmpinat cu râsete și aplauze zgomotoase. Când Biden a încercat să o spună, răspunsul a fost atât de dezactivat încât mulțimea a considerat-o ca fiind  „plictisitoare”.

Un alt aspect al personajului  Biden  rămas același este tendința sa de a minți. A fost expus pe 18 mai în Dearborn, Michigan, când a susținut că „străbunicul său” era miner de cărbune. De fapt, chiar și Washington Post a recunoscut că a fost o minciună, deoarece strămoșii săi nu erau mineri, ci unul lucra ca inginer și altul ca inspector.

Un alt aspect deranjant al personalității lui Biden, care nu s-a schimbat, este comportamentul său nepotrivit față de femei și copii mici. În 2014, autorul Ron Kessler a susținut în cartea sa, The First Family Detail, că lui Biden îi plăcea să înoate nud în fața agenților-femei din serviciul secret. Cum e si firesc, Kessler a scris că agenții i-au considerat comportamentul „jignitor”.

În 2019, el a fost aproape obligat să-și încheie campania prezidențială, în timp ce femeile s-au plâns de comportamentul său ciudat, cum ar fi mirosirea părului, masarea, frecarea gâtului, atingerea nepotrivită, sărutarea și îmbrățișarea.

La acea vreme, fostul parlamentar din Nevada, Lucy Flores, a apărut pentru a-l acuza pe Biden ca i-a mirosit părul și s-a cderdat la alte conduite inacceptabile în timpul unui eveniment politic din 2014. Alte femei au făcut acuzații similare despre Biden. Toate aceste acuzații au fost alarmante, dar cele mai grave acuzații au fost făcute de un fost consilier al Senatului SUA, Tara Reade, care a pretins că Biden a agresat-o sexual. Acuzațiile lui Reade au fost practic ignorate de mass-media, iar Biden a respins acuzațiile.

În acel moment, au apărut o mulțime de videoclipuri online înfiorătoare despre Biden care manipulează copii mici. În aceste videoclipuri, Biden a fost arătat apucând copiii mici care participau la ceremoniile de inducție ale noului membru al Congresului sau al administrației Obama.

Aceste imagini ar fi deraiat aspirațiile prezidențiale ale oricărui candidat republican, dar Biden a perseverat după ce s-a angajat să-și îmbunătățească comportamentul. La acea vreme, Biden a afirmat că va fi „mai atent și mai respectuos față de spațiul personal al oamenilor”.

Deși contactul său fizic cu copiii mici s-ar fi diminuat, el face totuși comentarii de speriat. Vineri, în timpul unui discurs la Joint Base Langley-Eustis din Hampton, Virginia, Biden a făcut remarci îngrozitoare cu privire la tânăra fiică a maiorului Nathaniel Bean, care în prezent servește țara noastră în Afganistan.

După ce a complimentat familia Bean, Biden s-a îndepărtat de scenariul său pentru a-i spune micuței Margaret Catherine: „Hei, ]mi plac baretele din părul tau. Vă spun ce, uitați-vă la ea. Se pare că are 19 ani așezată acolo ca o doamnă cu picioarele încrucișate. ”

Potrivit New York Post, copilul mic este la școala elementară. La eveniment i s-au alăturat cei doi frați și mama ei. Trebuie să fi fost extrem de jenant pentru doamna Bean să aibă o fiică mica sexualizată de către președintele Statelor Unite.

Nu a fost prima dată în timpul președinției sale când Biden a fost criticat pentru comentarii inadecvate despre copiii mici sau femei. În februarie, în timpul unei conferințe video, el a cochetat cu o asistentă din Arizona și a spus că ea pare a fi la fel de tânără ca o „bobocă” la facultate. Chiar și în weekendul Memorial Day, Biden a postat online o imagine discutabilă. In imaagine președintele ținea un cornet de înghețată si vorbea cu o tânără.

 Pe măsură ce Biden își pierde din competența mentală, americanii se pot aștepta să continue mai multe din aceste episoade neadecvate. Câte dintre acestea se vor întâmpla înainte ca cei apropiați să decidă să intervină?

În timp ce comentariile și comportamentele cochete despre femei și fete tinere sunt jignitoare, incapacitatea sa mentală ar putea duce la decizii periculoase care sa afecteze securitatea noastră națională. Viața americanilor ar putea fi pusă în pericol, daca națiunea este condusă de cineva care literalmente „o duce in pierzanie”.

 Să sperăm că cei care fie pot încuraja o demisie, fie pot invoca amendamentul vor decide să acționeze de dragul țării. Cât de mult vor mai avea americanii să suporte acest risc inacceptabil?

*

Nota redacției – Un Biden dus cu pluta este o amenințare pentru toată planeta!