CONDUCEREA MINISTERULUI DE INTERNE DUPA MAI MULTE INCERCARI NEREUSITE, NU RENUNTA LA IDEIA DE A RESTRUCTURA MINISTERUL.
Daca ar fi o restructurare gindita la masa rotunda, in beneficiul cetateanului nu ar fi  o problema, dar se pare ca se face pe sub masa cu usa incuiata.
Dupa inlaturarea prin demisie, sau folosind institutia detasarii asupra unor ofiteri cu functii de conducere din JANDARMERIE  si SERVICIUL SECRET al MAI se doreste auditarea celor doua institutii , auditare care sa scoata la iveala ineficienta structurilor auditate in raport cu fondurile la dispozitie.  In acest sens in saptamina 23 – 27.09.2019  Directia Generala Logistica si Directia Generala Financiara din cadrul MAI vor analiza din punct de vedere financiar si nu numa,  eficienta Jandarmeriei Romine.
  Ca sa putem ajuta cititorul sa inteleaga mai bine dam urmatoarela exemple>
  Comandantul unitatii de protectie interna  a MAI  a fost detasat la jandarmeria Romina, in locul domniei sale fiind detasat un apropiat al conducerii actuale a MAI
  Colonelu Sindila Prim adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Romine  demisioneaza si este numit tot pe o functie de comanda mai mica decit cea detinuta prin concurs
  Colonelul Cucos comandantul Directiei Generale a Municipiului Bucuresti, este vinat si rugat sa-si presinte demisia. Probabil daca va refuza va fi detasat la o alta structura.
 Colonelul Paraschiv comandantul Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romine, pentru ca a refuzat pensionarea sau demisia a fost detasat la unitatea de Jandarmi de la Cerna Voda.
    Ca sa se inteleaga mai bine un specialist in domeniul Ordinii si linistii publice  este detasat sa aduca un plus valoare unei structuri de paza din cadrul Jandarmeriei Romine, pentru aceasta fiind platite de Jandarmeria Romina  Cazare, Diurna, si o perioada de tutele la noul loc de munca pentru specialistul detasat. Adica sase luni de zile oricare ofiter detasat va invata noile misiuni din fisa postului ca sa invete specificul misiunii. Oare o fi bine asa?
 In locul acestora sunt detasati alti ofiteri mai putin specialisti ca cei care au fost detasati, acestea la rindul sau urmind o perioada de 6 luni de tutela.
  Despre ce vorbim aici? Se doreste distrugerea singurei forte militare care asigura un climat de siguranta cetatenilor Rominiei
  Se doreste punerea competa, sub comanda politica a tuturor fortelor din cadrul MAI. Poate domnul ministru de Interne sa ne spuna la cite unitati operative din subordine comanda este inputernicit pe criterii altele decit cele ale competentei.
PS
Aceste concluzii au fost fost scoase din mai multe articole aparute in presa scrisa si cea electronica, mai jos fiind atasate adresele articolelor
Cele doua articole din ART-EMIS au fost sterse din paginile revistei eu am reusit sa le salvez ca document.
Daca este posibil, cu ajustarile necesare, publicarea acestor nereguli sub anonimat.

Şoapte din culisele Jandarmeriei Române

Redacţia ART-EMIS

Unicei forţe militare naţionale – Jandarmeria Română – capabilă să stea în calea „tornadelor” interne sau comandate din exterior i s-a pus gând rău. Prin culisele „Teatrului Naţional” dâmboviţean unduies şoapte că pentru a putea implementa ce şi-a propus încă din 2009 – dar a eşuat -, secretarul de stat Chestor de Poliţie Doru Dumitrescu a cooptat în echipa sa pe fostul Inspector General al Jandarmeriei Române, general maior Olaru Mircea, numindu-l consilier al ministrului fapt după care, în mare taină, au fost demarate negocierile pentru punerea în practica a planului de destructurare a Jandarmeriei Române. La conducerea Jandarmeriei Române (J.R.) a fost numit generalul locotenent dr. Constantin Florea, care mai încercase să ocupe această funcție în urma participării la un concursul organizat de M.A.I. În cadrul concursului a fost întrebat de atribuțiile funcționale din fişa postului. Nu le-a știut şi a obţinut mediocra notă 6,5, ceea ce a dus la ratare.

Pe de altă parte, dacă cineva ar verifica lucrarea de doctorat, a domnului general Florea, ar constata cu lejeritate că a fost plagiată în procent de peste 80% după unele publicații de specialitate, preluate cu „copy-paste” aranjate în pagină de plt. adj. Ciulică Ovidiu Valentin, fostul său subordonat de la Craiova.

generalul locotenent dr. Constantin Florea a luat in echipa ca împuternicit adjunctul Inspectorului General pentru logistică pe col. ing. Trășcăile Lucian, persoanaj cu trecut dubios. Fiind adjunct la unitate de paza strângea bani de la subordonați pentru perdele şi prezenta facturi fictive. In urma scandalului a fost mutat disciplinar la I.G.J.R. I s-a întocmit dosar penal pentru achiziționarea unei maşini blindate (nu nouă) din Israel, care nu a fost niciodată folosită în România. Fusese prezentată de israelieni la expoziţii, dar nu s-au găsit cumpărători pentru ea. Colonelul mai avut un dosar penal fiind suspect că a vândut subiectele unui candidat la un concurs organizat de I.G.J.R.

Pentru a–si impune autoritatea a blocat toate achizițiile, chiar şi cele în desfășurare, iar pentru a permite reluarea lor probabil așteaptă ca unii ordonatori secundari de credite (comandanți de I.J.J-uri) să vina cu portbagajul plin la „împărăție”. În sprijinul măsurilor luate a ordonat să nu se mai agite toata lumea cu achizițiile că oricum, jandarmeria va fi preluata de alte structuri.

Cu ani in urma, generalul Mircea Olaru, în calitate de Inspector General al Jandarmeriei Române primea delegații străine, iar pentru protocol își vindea vinul din podgoria proprie, etichetat „Casa Olaru”. La un dineu organizat de general, cineva din delegație a întrebat daca vinul etichetat „Casa Olaru” îi aparţine. Glumind, unul dintre directorii subordonați a replicat, insinuând că în anul următor vinul va fi rebotezat „Castelul Olaru”. Pentru gluma pe seama etichetei vinului şi pentru a-i închide gura, directorul a fost mutat în teritoriu şi numit comandant la o unitate subordonata Jandarmeriei Naționale, undeva, prin Moldova.

Generalul Olaru, fiind în misiunea în Afganistan, a avut ca apropiați (ordonanțele lui personale) pe actualii col. Lungu Mihai şi col. Mirea Valentin, pe atunci tineri ofițeri cu grade mai mici. Acum, generalul locotenent dr. Florea trebuie să execute ordinul celui ce l-a „uns” şi să-i aducă pe cei doi în București:

– Lungu Mihai din Suceava si Mirea Valentin, de la Brașov urmează sa fie aduși in locul celor ce urmează să își prezinte demisia de buna voie.

Prin târg umblă şoapta că pentru o informarea ministrului, cei doi – Lungu Mihai şi Mirea Valentin – urmează să raporteze ierarhic până la ultimul nivel toate acțiunile ce se vor desfășura în colaborare cu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.). De altfel, tot gurile rele mai şoptesc că, pentru cazul în care comandanți vizați nu își vor prezenta demisiile, s-ar fi pregătit şi un scenariu de urgenţă.

Generalul maior Olaru s-a gândit la toate, iar gen. lt. dr. Florea nu poate refuza nimic că doar a fost uns inspector general. Generalul maior Olaru l-a trimis pe col. (r) Stefan la I.G.J.R. la baza de agrement a jandarmeriei unde împreună cu ofițeri de informații din cadrul S.P.P. au stabilit să se facă o reorganizare a anumitor unități funcție de interesul personal si ordinul primit , ocazie cu care comandanții acestora pot fi schimbați legal din funcțiile ocupate prin concurs. Nu se poate ignora faptul că cei trei (col. Ştefan si ofițerii de informații din cadrul S.P.P.) nu ar fi avut acces la baza de agrement a J.R., fără aprobarea gen. lt. dr. Florea.

Dacă până la numirea noului şef al I.G.J.R, în toate unitățile acesteia exista un loc unde sunt afișate tablourile tuturor comandanților J.R. de la înființare şi până în prezent, la sediul IGJR nou împuternicit inspector general a ordonat ca toate tablourile inspectorilor generali JR care au fost la comanda după general maior Olaru Mircea să fie date jos, , ordin care a intrigat mulți ofițeri. Unica explicaţie a Generalului Florea a fost ca nu îi suporta, şi… gata.

*

Nota redaciei: Text primit din partea unui anonim. Îl luăm în serios.