Premierul Kiku grav bolnav de dodonavirus!

Dulgheru Valeriu

Mult Stimați Prieteni!

Hristos a Înviat!

Știrile de pe frontul invizibil continua să fie triste. Cu încă 143 cazuri noi de infectare cu COVID-19 numărul total a ajuns la 6847. Încă o zi cu un astfel de rezultat și trecem de 7000, număr care nici în cele mai apocaliptice scenarii ale lui Dadon+Kiku nu intra. Cu încă trei decese numărul celor decedați a ajuns la 237 de persoane. Rămâne în continuare rata înaltă de îmbolnăviri (și decese) în rândul lucrătorilor medicali. Tot mai mulți medici, dar și medicii români veniți în ajutor, spun că spitalele, în special, cele din raioane, sunt pustii din lipsa medicilor. „A fost groaznic să văd spitale întregi goale pentru că medicii erau infectați cu Covid-19”, mărturisește un tânăr medic ieșean, participant la misiunea umanitară din Republica Moldova. Iar binomul Dodon+Kiku spune că totul e sub control!

Pentru astfel de gestionare proastă, extrem de proastă, acești doi trebuie să fie trași la răspundere. Pe sama acestor doi criminali se află morți, medici separați de familii și de cei dragi. Conform unui studiu, în săptămâna 11-17 mai, Republica Moldova a înregistrat mai multe cazuri decât Croația, Estonia, Lituania, Slovacia, Slovenia, Letonia, Albania, Georgia, Bosnia Herțegovina și Macedonia de Nord, luate la un loc. Deci toate aceste țări, atenție mare aici!, au adunat 708 cazuri săptămâna trecută. Moldova, de una singura, a adunat 1133. Și săptămâna care trece situația e la fel de îngrijorătoare. Iar Kiku+Dodon ne spun că „situația e sub control și toți trebuie să recunoască asta” și „la noi e mai bine decât în alte țări din Europa”. Situația cu lupta cu pandemia este dezastruoasă. Se pare că a ieșit complet de sub control (nici nu putea fi altfel când responsabilii (Dodon+Kiku) au doar o singură grijă: pregătirea de alegerile prezidențiale.

Însă această stare, cauzată de coronavirus, cu adevărat foarte gravă, pălește comparativ cu bădărănismul lui Kiku, infectat iremediabil de dodonavirus. Așa cum Dodon procedează din mare râvnă pentru stăpânul său Putin, tot așa și Kiku procedează din mare râvnă pentru bos. Se spune în popor că prostul nu este destul de prost dacă nu este și fudul. „Jumătate din răul făcut pe această lume se datorează oamenilor, care vor să se simtă importanți” spune un aforism.

Cât adevăr. Acest agramat, o nulitate, care nici la păscut vacile nu ar fi bun, se simte foarte important (ca și tipul din caricatură)! Amintiți-vă ce mielușel părea în primele zile în funcția de premier. Cum stătea cu blocnotul în mâini la un colț de masă (el fiind premier!), conspectând sfaturile „prețioase” ale bosului Dodon care, evident, stătea la locul lui – în fotoliul de premier. Iar acum, nu-i ajungi nasul cu prăjina. Sa umflat curcanul în pene. Priviți la comportamentul descalificant al lui în fața parlamentarilor: un comportament obraznic (te afli totuși în fața aleșilor poporului, așa cum sunt, tu fiind doar numit într-un post, în care să execuți sarcinile parlamentului. Ești un fel de angajat, cu ziua!), răspunsuri la întrebările parlamentarilor după stilul șefului „De atâta” ș.m.a. Culmea însă au fost declarațiile antiromânești (din senin, după ce te-au ajutat atât de mult și mai doresc să te ajute) de ieri.

Să încercăm să facem o scurtă retrospectivă a declarațiilor antiromânești ale guvernului tehnocratiță Dadon+Kiku. După ce Kiku a declarat că „medicii români au venit să preia experiența colegilor lor moldoveni (după ce aceștia fuseseră în Italia într-o misiune similară!). După ce breaza ministru al sănătății Viorica Dumbrăveanu le-a dorit „Bun sejur!” medicilor români veniți în ajutorul medicilor moldoveni în prima linie de luptă pe frontul invizibil, ducându-se acasă cu impresii atât de proaste despre primirea făcută de Dodon și Kiku și cu 15% (din cei 42 de medici) infectați. După ce un alt breaz ministru al guvernului Chicu „care chică”, vorba unui deputat PDM, ministrul apărării A. Pânzari le mulțumește medicilor români, care au venit în ajutor „într-un stat străin”.

Iată că ieri, tâmpitul de premier Kiku a vărsat o nouă doză de venin asupra României. „Stau și mă uit eu la băiețașii ăștea români (dar tu, derbedeule, cine ești dacă ai cetățenie română! Eu nu o am, dar mă doare când te văd cum te scârnăvești în grădina cu flori românească!) oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” (dar miliardele de euro, care vin de la „patroni” îți plac! Dar tocmai Siegfried Muresan, acest parlamentar european român, reprezentantul celei mai dezvoltate uniuni de state cu peste 500 mln de locuitori apără interesele Republicii Moldova în UE, a făcut posibilă acordarea finanțării UE în această perioadă grea!) peste noi.

Ratați, nimic în viață și în țară realizat (dar tu, nulitate îngâmfată ce ieșiti, ce ai realizat până acum în viață?), numai de „adus mingi” buni (dar tocmai tu ești bun doar de a aduce mingea lui Dodon și Putin, de nimic altceva!). Ce-ai făcut, june (ca să vezi în ce stil eminescian vorbește, agramatul!), în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa (Chiar că e tâmpit cu totul. Să spui astfel de bădărănisme acum când bosul tău este prins cu „culioacele” cu bani (pe lângă celelalte anterioare (Bahamas, finanțarea partidului de ruși cu 800-900 mii Euro lunar ș.m.a.), când Plahotniuc și Șor au furat miliardele atunci când și tu erai în guvern!)? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea (dar România ce ți-e, de ce ți-ai luat cetățenia română, nesimțit ce iești) (dar faptul că săptămâna trecută pe 13 mai au fost depistate 252 de persoane infectate atunci când în întreaga Românie, populația căreia este de 7 ori mai mare, – doar 246 ce este, nesimțitule)”, a declarat plin de venin kremlinezul Kiku.

Reacțiile nu au întârziat să vină. „Prim-ministrul Moldovei, Ion Chicu, o ia pe urmele Vioricăi Dăncilă și ne numește „ăștia”. Bineînteles, fiind puțin mai analfabet decât Veo, el scrie „ăștea”. Nu știu unde s-a aflat Chicu în ultimii ani, dar aș vrea să îl informez că datorită europarlamentarilor PNL, în frunte cu Siegfried Muresan, Republica Moldova a primit cel mai mare suport posibil din partea Uniunii Europene. Domnule Chicu, dacă „băiețașii ăștea români” suntem niște ratați, iar România e așa de rea, ai un pic de demnitate și renunță la cetățenia română” îi spune Adrian Dupu, președintele PNL român pentru diaspora Republica Moldova. Un agramat și nesimțit. Du-te și mai învață puțină gramatică înainte de a te cocoța în vârful piramidei puterii și ați lua cetățenia română. „Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureșan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”, a conchis Eugen Tomac.

„Declarații inadecvate și inacceptabile, o lipsă profundă de respect”, a comentat Ministerul de Externe al României, într-o reacție oficială. Asta într-o limbă diplomatică, pe care Kiku nu a învățat-o încă, dar s-a cocoțat în una dintre cele mai înalte funcții în stat. Dar într-o limbă simplă, mai pe înțelesul tuturor, s-ar traduce: bădărănism, mârlănie. „Ion Chicu, sluga lui Igor Dodon și încă premier în RM, lovește din nou! Mai întâi a minimalizat ajutorul dat de România R. Moldova (trimiterea unei echipe formată din 42 de medici și asistenți medicali și unor echipamente de protecție și produse sanitare: 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 l alcool sanitar), susținând că medicii români au venit să învețe cum se luptă cu Covid-19. S-a lăudat atunci că rata de mortalitate în R. Moldova este mai mică decât în România. Acum recidivează, atacându-i pe europarlamentarii români care spun adevărul – că guvernul său nu a făcut reforme și a gestionat prost pandemia de coronavirus. Și din nou jignește România, afirmând că este cea mai coruptă țară din Europa… Să vă fie rușine, domnule (care domn, nici tovarăș nu poate fi numit-n.n.) Chicu! Nu meritați cetățenia română, pe care o dețineți în timp ce jigniți România ”, a comentat deputatul PNL M. Dobrovie.

Asta după ce România a ajutat cu peste 1 mlrd de Euro Republica Moldova (apr. 1000 de grădinițe și școli construite și renovate, apr. 200 de microbuze, teatrul de orgă, muzeul de Istorie, teatrul B.P.Hașdeu de la Cahul construite și renovate ș.m.a.), 4 miliarde de MDL doar în ultimii 5 ani! 30% din exportul Republicii Moldova din cele 70% în UE este în România.

Și rețelele de socializare au explodat. Înternauții sunt profund indignați de bădărănismul lui Kiku care, iarăși (a câta oară), a scuipat în suflet nu doar românilor din România, dar al românilor de pretutindeni. „Atenție moldoveni! Voi vedeți cum se reacționează la denigrări!? Nu e prima data când acest individ își permite…, dar cine l-a pus la punct? De aceea avem ce avem si trăim cum trăim…. E jale mare cu guvernanții noștri, adica rușine”. „Cu pluta e puțin zis. E dus omul cu paromu rușilor”. „Cel mai arogant si needucat premier din istoria Rep. Moldova” ș.m.a.

Și „Partidul Democrat se disociază în totalitate de o asemenea abordare disproporționată. Iubim România (întocmai ca și ratatul de Kiku!), îi apreciem aportul frățesc în construcția unui stat democratic și european în Republica Moldova și ajutorul complex pe care l-au oferit frații noștri români economiei, culturii, educației de la noi. Considerăm că asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația dintre cele doua state frățești, unite prin comuniune de limbă, istorie și tradiții. Din aceste considerente, vom cere de urgență convocarea Consiliului Coaliției pentru a cere prim-ministrului explicații”, se arată într-o declarație a lui Filip. Domnilor-tovarăși Filip și Diakov, uitați-vă la acest Kiku, el râde de voi. După ce ați „reacționat” atunci când Kiku a dus convoiul de mașini cu ajutor umanitar românesc sub podul dărăpănat de la Telecentru, acest Kiku v-a ascultat atât de bine că a ieșit cu și mai mult venin antiromânesc. Să nu înțelegeți că Dodon și Kiku vă folosesc ca pe niște obiecte de uni folosință.

Și partidele proeuropene și unioniste au reacționat la bădărănismul lui Kiku. „Între păcătoşi, şiretenia e genialitate şi neruşinarea vitejie” (A. Năstase). „Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât față de România, cât și față de cetățenii Republicii Moldova” (M. Sandu, care regretă acest „comportament neadecvat” și cere scuze pentru „tupeul şi proasta lor educație”). Grupul Pro-Moldova, condus de Andrian Candu, a condamnat „declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu și exprimă în numele locuitorilor Republicii Moldova scuze pentru atitudinea denigratoare la adresa României”. Și Mișcarea Politică Unirea „condamnă” declarațiile calomnioase și atacurile furibunde asupra României și a UE, adresate europarlamentarului Siegfried Mureșan.

„Limbajul total inadecvat folosit în raport cu un europarlamentar nu poate fi catalogat decât ca o lipsă acută de contact cu realitatea”, se arată într-un comunicat. Dar, stimați domni și doamne eurounioniști, aceasta este puțin. „…Dar cine l-a pus la punct?” se întreabă un internaut. „Cine să-i pună la punct”, se întreabă cei apr. 40% de eurounioniști. Gașca Dodon, Kiku, Țîrdea, Batrîncea vor continua să ne atace atâta timp cât suntem dezbinați. Trebuie de urgență să convocați o largă mișcare antiDodon (Kiku). Dialogați cu ce a mai rămas din PDM, cu același Filip și Diacov. Lăsați ambițiile, frustrările și superstițiile. Găsiți o soluție de a scăpa cât mai repede de acest „râie tehnocratiță” Kiku. Întârzierea este egală cu moartea. Lupta antipandemică se face cu ultimele rezerve (materiale și, în special, umane!). Primul val nu are de gând să se oprească, iar peste noi pare să vină cel de-al doilea val. Pe lângă toate acestea și situația economică este catastrofală. În loc să susțină cât de cât mediul de afaceri (întreprinderi mici și mijlocii, agricultura), care se află deja în stare de moarte clinică, Dodon și Kiku se apucă de „construit drumuri bune pentru Moldova”. Ca să aibă Dodon unde tăia panglicile în toamnă în preajma alegerilor prezidențiale. Nu contează că aceste „drumuri bune” vor fi spălate de primele ploi și geruri, cum s-a mai întâmplat.

Pentru a stopa această cădere în hău este strict necesar de dat jos acest guvern. Oricare alt guvern nu poate fi mai rău decât acesta. Așa guvern și parlament incompetent nu a mai avut acest colț de țară în ultimii 30 de ani. Mă uitam la breaza spickeriță Greceanîi, fost ministru al finanțelor!, fost prim ministru, cum la ultima ședință a parlamentului i-au trebuit vreo două minute ca să calculeze că 47 de voturi nu reprezintă majoritate din 98 de deputați prezenți. Referitor la lupta noastră, a tuturor, cu COVID-ul și ajutorarea medicilor noștri. Să respectăm întocmai sfaturile medicilor, să folosim neapărat mijloacele de protecție (măști, mănuși, dezinfectant) în locurile publice. Paza bună trece primejdia rea!