Domnul Sun Ng, complet recuperat după ce a primit ivermectină, chiar înainte de a fi externat de la Spitalul Edward pentru a se îndrepta către casa fiicei sale, pe 27 noiembrie 2021. (Tom Ciesielka)
Domnul Sun Ng, complet recuperat după ce a primit ivermectină, chiar înainte de a fi externat de la Spitalul Edward pentru a se îndrepta către casa fiicei sale, pe 27 noiembrie 2021. (Tom Ciesielka)
CAZURI DE MARE PROFIL
Pacientul muribund cu COVID-19 își revine după ce instanța a ordonat spitalului să administreze ivermectină
De Matei Vadum 1 decembrie 2021 Actualizat: 1 decembrie 2021mai mare mai mic Imprimare
Un pacient în vârstă cu COVID-19 și-a revenit după ce o hotărâre judecătorească i-a permis să fie tratat cu ivermectină, în ciuda obiecțiilor din partea spitalului în care se afla, potrivit avocatului familiei.

După ce un spital din Illinois a insistat să administreze pacientului remdesivir scump și tratamentul a eșuat, viața i-a fost salvată după ce o instanță a ordonat ca un medic din afara să fie permis să folosească ivermectina ieftină pentru a-l trata, în afara obiecțiilor obositoare ale spitalului.

Acțiune

Câștigați până la 11 USD pentru fiecare prieten care citește acest articol.
Puteți câștiga puncte partajând articole prietenilor. Cu puncte, puteți valorifica carduri cadou de la peste 100 de mărci de top sau alte beneficii. Află mai multe
Tabletele de ivermectină au fost aprobate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a trata oamenii cu strongiloidiază intestinală și oncocercoză, două afecțiuni cauzate de viermi paraziți. Unele forme topice de ivermectină au fost aprobate pentru a trata paraziții externi, cum ar fi păduchii capului și pentru afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea. Medicamentul este, de asemenea, aprobat pentru utilizare pe animale.

Remdesivir a primit autorizație de utilizare de urgență de la FDA pentru tratarea anumitor categorii de pacienți umani care au fost spitalizați cu COVID-19. Dar utilizarea ivermectinei pentru a trata oamenii care suferă de COVID-19 a devenit controversată, deoarece FDA nu a aprobat așa-numita utilizare off-label pentru a trata boala, care este cauzată de virusul CCP cunoscut și sub numele de SARS-CoV- 2.

Criticii au acuzat de multă vreme FDA că se târăște pe călcâie și că este periculos de prea precaută și indiferentă față de suferința umană în abordarea sa de a reglementa produsele farmaceutice, o critică care l-a determinat pe președintele de atunci Donald Trump să semneze Legea privind dreptul de a încerca în mai 2018. Legea Potrivit FDA, „este o altă modalitate pentru pacienții care au fost diagnosticați cu boli sau afecțiuni care pun viața în pericol, care au încercat toate opțiunile de tratament aprobate și care nu pot participa la un studiu clinic de a accesa anumite tratamente neaprobate”.

Medicii sunt liberi să prescrie ivermectină pentru a trata COVID-19, chiar dacă FDA susține că utilizarea sa off-label ar putea fi dăunătoare în anumite circumstanțe. În prezent, sunt în curs de desfășurare studii clinice pe oameni ale medicamentului pentru utilizare împotriva COVID-19, potrivit agenției.

Medicamentul „cu siguranță” a salvat viața pacientului în vârstă „deoarece starea lui s-a schimbat imediat după ce a luat ivermectină”, a declarat avocatul familiei, Kirstin M. Erickson de la Mauck and Baker , din Chicago , pentru The Epoch Times.

Sun Ng, în vârstă de 71 de ani, care vizita Statele Unite din Hong Kong pentru a sărbători prima naștere a nepoatei sale, s-a îmbolnăvit de COVID-19 și în câteva zile a fost aproape de moarte. El a fost internat pe 14 octombrie la Spitalul Edward, din Naperville, Illinois, o parte a sistemului de sănătate Edward-Elmhurst. Starea lui s-a înrăutățit dramatic și a fost intubat și plasat pe un ventilator câteva zile mai târziu.

Singurul copil al lui Ng, Man Kwan Ng, care deține un doctorat în inginerie mecanică, și-a făcut propriile cercetări și a decis ca tatăl ei să ia ivermectină, despre care unii medici cred că este eficientă împotriva COVID-19, în ciuda îndrumărilor FDA contrar.

Dar, împotriva dorinței fiicei, spitalul a refuzat să administreze ivermectină și a refuzat accesul unui medic dornic să o administreze.

Fiica a mers în instanță în numele tatălui ei, iar pe 1 noiembrie, judecătorul Paul M. Fullerton de la Curtea de circuit din DuPage County a acordat un ordin de restricție temporar prin care a cerut spitalului să permită administrarea ivermectinei pacientului. Spitalul a refuzat să respecte hotărârea judecătorească.

La o ședință de judecată ulterioară din 5 noiembrie, Fullerton a spus că un medic care a depus mărturie l-a descris pe Sun Ng ca fiind „practic pe patul de moarte”, cu o șansă de supraviețuire de doar 10 până la 15%. Ivermectina poate avea efecte secundare minore, cum ar fi amețeli, mâncărimi ale pielii și diaree la doza sugerată pentru Ng, dar „riscurile acestor efecte secundare sunt atât de minime încât situația actuală a domnului Ng depășește riscul de o sută de ori”, a spus Fullerton. .

Judecătorul a emis o ordonanță preliminară în acea zi prin care a solicitat spitalului „să permită imediat… privilegii temporare de urgență” medicului lui Ng, dr. Alan Bain, „numai pentru a administra Ivermectină acestui pacient”.

Spitalul a rezistat ordinului pe 6 și 7 noiembrie, interzicându-i lui Bain accesul pacientului său. Spitalul a susținut că nu l-a putut lăsa pe Bain să intre, deoarece nu a fost vaccinat împotriva COVID-19 și că directorul său medical nu a fost disponibil pentru „supraveghetorul” Bain pentru a administra ivermectină.

Avocații fiicei au depus un raport de urgență la instanță pe 8 noiembrie și Fullerton a auzit din ambele părți. Judecătorul a avertizat spitalul și a reafirmat că trebuie să-i permită lui Bain să intre pe o perioadă de 15 zile pentru a-și face treaba. Când spitalul a depus o moțiune de suspendare a ordinului, Fullerton a respins-o, solicitând din nou instituției să se conformeze.

Ivermectina pare să fi funcționat, iar Sun Ng s-a vindecat de COVID-19. A fost externat de spital pe 27 noiembrie.

„Recuperarea tatălui meu este uimitoare”, a spus fiica lui, Man Kwan Ng, într-un comunicat.

„Tatăl meu este un om dur. El muncea atât de mult pentru a supraviețui și, bineînțeles, cu mâna lui Dumnezeu. A renunțat la oxigen la aproximativ trei zile după ce s-a mutat din UTI. A început să se hrănească pe cale orală înainte de externarea din spital. S-a întors acasă fără să ducă în stomac o sticlă de oxigen și o sondă de hrănire. Acum poate să stea cu un premergător lângă pat și să exerseze pasul. După ce a fost sedat timp de o lună pe un ventilator în UTI, performanța lui este peste așteptările noastre. Slavă Domnului.”

Avocatul Erickson a spus că rezultatul final „fericit” de aici oferă „speranță pentru națiune”.

„Primim apeluri de peste tot”, a spus ea pentru The Epoch Times. „Oamenii care vor să dea în judecată spitalele după ce cineva a murit, au vrut să obțină medicamentele și nu au putut. Evident, acesta este un caz diferit, dificil, deoarece un caz de malpraxis medical este foarte dificil.”

Oamenii vor doar să facă ceea ce este mai bun pentru membrii familiei lor și să „găsească ei înșiși ivermectina” și să o aibă la îndemână „și să o folosească atunci când cineva începe să dezvolte simptome”, a spus Erickson.

Ea a spus că echipa ei de avocați și clientul au fost „foarte recunoscători” că Ng s-a recuperat și „salutăm” judecătorului Fullerton, dr. Bain și alții, precum și spitalului pentru că au respectat ordinul instanței în cele din urmă.

Pentru mai multe informații despre ivermectină și despre cum să o obțineți, Erickson a spus că oamenii ar trebui să viziteze site-ul web al Front Line COVID-19 Critical Care Alliance la Covid19CriticalCare.com .

Keith Hartenberger, director de sistem pentru relații publice pentru Edward-Elmhurst Health, a refuzat să comenteze.

„Nu putem comenta din cauza regulilor de confidențialitate a pacienților”, a spus el pentru The Epoch Times prin e-mail.