Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind construirea unui monument comemorativ dedicat eroilor evrei care şi-au dat viaţa pentru România în Primul Război Mondial.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 13 februarie proiectul de lege privind ridicarea unui monument dedicat eroilor evrei care şi-au dat viaţa pentru România în Primul Război Mondial.

S-au înregistrat 275 de voturi „pentru”.

Potrivit iniţiativei legislative, monumentul va fi construit în municipiul Bucureşti.

„Construirea şi inaugurarea monumentului se realizează de către Ministerul Apărării Naţionale în termen de 18 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Prevederile acestei legi se îndeplinesc cu consultarea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti de România – Cultul Mozaic. Ministerul Apărării Naţionale va elabora un proiect de hotărâre a Guvernului privind înscrierea monumentului în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale. De Ziua Eroilor, Ministerul Apărării Naţionale şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic organizează la monument o ceremonie de comemorare a eroilor evrei care şi-au dat viaţa pentru România în Primul Război Mondial”, prevede actul normativ.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată şi de Senat, iar Camera Deputaţilor a fost for legislativ decizional. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)