Don Pasquale
22 aprobate

pascumoale@gmail.com
75.57.36.95

 

ISRAELUL CONTINUĂ SĂ INTERZICĂ INTRAREA ÎN GAZA A DISPOZITIVELOR MEDICALE ȘI A PROVIZIILOR
https://www.presstv.ir/Detail/2023/01/07/695910/Israel-Palestine-Gaza-medical-equipment-ban
Ministerul Palestinian al Sănătății spune că regimul israelian continuă să împiedice intrarea în Fâșia Gaza blocată a echipamentelor și proviziilor medicale extrem de necesare.
Bassam al-Hammadin, un înalt oficial al ministerului, a făcut aceste remarci într-o declarație sâmbătă, a informat publicația de știri Palestinian Information Center.
El a spus că sectorul de sănătate al enclavei suferă de o lipsă acută de dispozitive medicale vitale, în special aparate de imagistică cu raze X.

Echipamentele medicale din spitalele și centrele de sănătate din zona de coastă au devenit uzate și învechite de la mulți ani de utilizare, a spus Hammadin, adăugând că interzicerea regimului de a introduce echipamente noi a crescut povara generală asupra sectorului de sănătate din Gaza.
Oficialul a descris, de asemenea, decizia Israelului de a permite unele dispozitive medicale să intre în Gaza drept o „cascoală media”, afirmând că aceste dispozitive, despre care Israelul pretinde că le-a permis să intre în Gaza, ar putea fi deja importate fără nicio coordonare cu regimul.

Medhat Abbas, un oficial al ministerului, a declarat că Israelul a aplicat interdicția, deși echipamentul a fost finanțat de instituții medicale și de ajutor internațional în numele spitalelor din Gaza.
„În întreaga lume, nu există așa ceva în care cei care vor să cumpere medicamente sau aparatură medicală să nu primească permis de la ocupant…”, a spus acesta.
Organismul militar al regimului israelian responsabil de afacerile civile în teritoriile ocupate a susținut, totuși, că mișcarea de rezistență palestiniană a Hamas și a altor grupuri de rezistență „profită în mod sistematic și cinic de transporturile umanitare și civile de echipamente și bunuri…”.

Ministerul Palestinian al Sănătății a respins acuzația că echipamentul medical are dublă utilizare ca minciună.
Regimul israelian a ocupat teritoriile palestiniene din Cisiordania și Fâșia Gaza în timpul unui război susținut de Occident în 1967.
Tel Aviv s-a retras din Gaza în 2005, dar a menținut teritoriul sub un asediu terestru , aerian și naval paralizant, precum și ofensive mortale regulate.