A dat în mintea copiilor !
Isac Boian 4 hours ago
.
Daca intr-adevar ar fi spus asa ceva, ar fi fost vrednic de plans.
Dar am cautat in engleza si nu am gasit nicio referire. Pare scos din burta cuiva.
Fara indoiala, e o tampenie.
Pentru ca in primul rand Israelul nu are nicio intentie si nici pentru ce sa-si doreasca expansiunea. E bucuros sa fie lasat in pace.
Cei care au veleitati de stapanire asupra intregii zone si nu numai a unei jumatati din ea sunt iranienii. Si o si fac, avansand zilnic cate putin. Deja 4 state le sunt practic vasale: Libanul, Siria, Irakul si Yemenul, iar isteria agresiva si expansionista iraniana atinge cote de nebanuit pentru cei mai putin informati. Au doua armate paralele si un ritm dement de inarmare.
Apropo, conducatorii Iranului reitereaza aproape zilnic angajamentul lor de a nimici Israelul.
Israelul nu traieste pe banii americanilor. Ajutorul american reprezinta cca 3% din bugetul Israelului, fiind destinat exclusiv domeniului apararii, unde reprezinta cca 17%. Pentru o tara supusa tot timpul amenintarilor existentiale, de fapt cea mai amenintata tara din lume, nu e nejustificat. Si la proportiile acestea, cu putina strangere de curea s-ar si putea lipsi.
Sa nu uitam ca in schimb SUA primesc din partea Israelului informatii pretioase din zona pe care nu le pot avea altfel la rezolutia la care le primesc, plus si alte lucruri inedite, in domeniul tehnicii militare, dezvoltate in Israel.

Dom’ profesor, te-as sfatui sa mai verifici cateodata calitatea surselor pe care iti bazezi postarile, macar pentru propria credibilitate…